Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdalaSmith

Zdeformowana część ciała - czy to problem nie do przeskoczenia?

Polecane posty

Gość MagdalaSmith

Ja mam tę deformację - mam okropne stopy. Palce są powykręcane tak, jak jeszcze nigdzie, na żadnym zdjęciu nie widziałam. Nie mogę chodzić w klapkach, w sandałkach, nie chodzę na basen ani, ze znajomymi, nad wodę. Kiedyś przeszłam boso przez plażę, to wszyscy mi się na nogi gapili. Nauczyłam się z tym jakoś funkcjonować na co dzień, ale zaczynam się obawiać, że nago jestem aseksualna. Dla mężczyzn ładne stopy są takie ważne... A te moje są naprawdę okropne. Mam 22 lata i nie byłam nigdy w związku. Początkującym znajomościom nie pozwalałam zajść tak daleko, żeby się obnażać, zresztą nie były tego chyba warte, bo zakochałam się dopiero teraz. Nie jesteśmy jeszcze razem, ale wiem, że on odwzajemnia moje uczucia. Boję się tylko, że czar pryśnie przez tę moją skazę, że nawet jeśli on to jakoś zaakceptuje, to ja nie będe się czuła ani piękna ani godna pożądania... Ech, dlaczego mnie to spotkało??

musisz powalczyć ze swoimi kompleksami bo rzeczywiście nawet jeśli dla niego będzie to sprawa drugorzędna to ty się zjesz to tylko palce:) przecież nie masz na to wpływu

Gość ajboli
a dlaczego masz je zdeformowane, od urodzenia?

Gość MagdalaSmith
I to mnie tak boli. Chciałabym być normalną, nawet nie piękną, ale normalną dziewczyną, która wszystko ma na swoim miejscu i może myslec o ważnych sprawach, a nie o takich drobiazgach, które przestają być drobiazgami, kiedy są inne, brzydkie, nienormalne...;/

jeśli kocha to akurat to mu nie będzie przeszkadzać. Znam kobietę która ma rany po oparzeniu dekoltu i część piersi. Znalazła kochającego faceta, wyszła za maż i urodziła dziecko. Nie jest źle, powodzenia:)

Gość MagdalaSmith
Tak, mam takie od urodzenia, tylko na prawej mam jeszcze halluks,a co pogłębia problem. Jak byłam mała, to to nawet wyglądało słodko i zabawnie- mama się smiała, że po ojcu mam takie fafulce. Ale teraz - koszmar...

jesteś normalna:) masz po prostu chore palce uwierz mi to lepsze niż wieczny trądzik

Gość ajboli
jeeee tam, ja tez nienawidze swoich bo mam szerokiee :P

Gość MagdalaSmith
Tak Wam się wydaje, bo tego nie macie i nie widzieliście... Trądzik jest mimo wszystko czymś normalnym, no i czymś, co widać od razu, z czym się żyje. A ja te moje stopy trochę obsesyjnie ukrywam i jak on je zobaczy, to boję się, że zareaguje zaskoczeniem i obrzydzeniem.

Jesteś normalną kobietą i proszę Cię o jedno, nie deprecjonuj się z tego powodu. Osobiście łatwiej akceptuję jakieś mankamenty urody, aniżeli defekty umysłu.:) Największy problem jest w Twojej głowie - Twoje nastawienie.

Gość MagdalaSmith
Zdjęcie mogłabym ewentualnie wysłać na mejla, tutaj nie wrzucę, bo mogłabym się potem nie pozbierać psychicznie :). O tym, że są opuchnięte nawet nie wspominałam, bo mam problemy z hormonami i też mi puchną. Ale to jest jeszcze w miarę normalne...

Gość cebulkkovaa
ja poprosze karina_monia@interia.pl

Gość cebulkkovaa
oczywiscie spacje usunac na koncu mejla ;)

Gość MagdalaSmith
Ale ostrzegałam, że są okropne. To nie jest tak, że sa ok, a ja chcę się dowartościowac i zadaję głupie pytania. Fotki to tylko, ekhmm, dowód problemu...

Gość mysle ze mozesz byc przewrazli
wiona, ludzie tak bardzo na stopy nie patrza. Mozesz wrzucic zdjecie anonimowo przeciez, to ci ludzie powiedza, czy jest sie czym przejmowac. Swoja droga ostatnio widzialam zdjecie jakiejs znanej gwiazdy czy modelki z dziwnymi stopami- i jakos zyje i cieszy sie popularnoscią

Gość MagdalaSmith
Jakiej gwiazdy?

Gość Auroton
no wiesz ja mam np;okropną ranę po operacji kolana która nie chce się za bardzo goić...a jestem żywiołowym 17 latkiem...np na basenie wszyscy to widzą i też się gapią ale ja sobie z tego nic nie robię

Gość Auroton
mi tez daj fotkę na djbobo3@buziaczek.pl

Gość obowiązkowa ramcvia
mi tez poslij :) powiem szczerze, czy przesadzasz :) zanetsa@poczta.onet.pl

Gość Auroton
słuchaj nie masz tak źle...wpiszcie sobie na yt elephant man to się wystraszycie...

Gość cebulkkovaa
Jak mam byc szczera to na pierwszy rzut oka pomyslalam "o jezu,co to za krogulec.." ale po dokladnym przyjrzeniu sie stwierdzam ze jedynie ta kosc w tym duzym palcu jakas taka... A to ze nogi opuchle nie szkodzi.Teraz pelno dziewczyn sie na to skarzy.Zapewne przez upaly,albo co najwyzej za duzo soli spozywasz. Dla mnie palce nie bylyby problemem jesli laska jest fajna :) Myslalam ze masz wszystkie palce powykrzywiane,a tu tylko kosc w kciuku dziwnie wystaje. Ja bym nie rezygnowala z plazy.Wmawiasz sobie ze sie gapia.Pomaluj sobie paznokcie na czerwien i gitara ;) Powiem ci ze widzialam gorsze a wlascicielka chodzila bez skrepowania w sandalkach.Nie panikuj dziewczyno

dokładnie tak jak mówi cebulkova. Ja mam nieciekawą bliznę po operacji (złamanie z przemieszczeniem) i spacerowałam po plaży bez skrępowania. Wyluzuj bo będziesz się wiecznie czuć jak jakiś odmieniec

Gość dfgdf
autorko wstaw tutaj zdjęcie, szczerze moge ocenic. przeciez zawsze mozesz usuna fotke po paru minutach.

Gość lunaaaaaaa
nie martw sie jak też mam ten problem. Bardzo się bałam powiedzieć o tym swojemu mężczyźnie.W końcu się zdobyłam na odwagę. I co ? okazało się, że to dla niego żaden problem. Atak się bałam .

Gość ja rozumiem autorkę
mam zdeformowane genetycznie 2 palce u stóp . Deformacja jest koszmarna - moje paznokcie jak krogulce, pd płytką paznokciową wyrasta dodatkowa tkanka i odcina płytkę od podłoża palca a płytka przyjmuje krogulczy wygląd. Całe lata kombinowałam seks w skarpetach, latem zero sandałów, psychoza jak ktoś sie zagapił na moje nogi. Aż powiedziałam dość: nogi mam czyste , zadbane , wada jest genetyczna, chirurg tu nic nie pomorze bo i tak organizm odtworzy stan pierwotny. Zaczęłam latać w japonkach i się nie męczyć w upały a kumpele mi mówią, że gdybym im nie powiedziała to w ogóle nie zwróciłyby uwagi :)) No i mąż osobisty jest najlepszym sprawdzianem, że taka pierdoła w sumie ma małe znaczenie w odniesieniu do niespodzianek wszelakich jakie nam niesie życie codzienne.

Gość JustynQa
Nie martw się jeśli będzie Cię na prwadę kochał , to Cię nie rzuci ... Ja na Twoim miejscu bym się nie martwiła i tyle . Też mam takiego kolesia , który mnie podrywa , ale to nie istotne ! Nie martwa się , nie przejmuj się i tyle ! Bądź sobą ! Życzę powodzenia ! ;)