Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kołyskowa_rusałka

Jak rozwiązać sprawę miejsca spania noworodka?

Polecane posty

Gość poczekaj aż urodzisz
Rozumiem co chcesz przekazać. Jednak uważam, ze matka moze się odrobinkę poświecić jeśli to nie zagraża jej zdrowiu fizycznemu lub psychicznemu. Taka już rola matki. A co do autorki to najlepiej jak poczekasz, aż dziecko się urodzi i wtedy zobaczysz gdzie ci najwygodniej żeby spało. Jak będziesz czuła się dobrze mając dziecko w innym pokoju to bez sensu kupować kołyskę. Moze się okazać że jednak spanie razem z maluchem w łóżku jest najwygodniejsze dla was (akurat ja nie spałam z dziećmi bo panicznie się bałam ze je przygniotę, ale są mamy które to lubią) Jesli zadne rozwiązanie ci nie spasuje to dokupisz kołyskę. Bo moze się okazać ze kupisz ją teraz i nie bedziesz z niej korzystać i szkoda twoich pieniędzy. Jeśli nie ejsteś na 100% zdecydowana czy chcesz mieć dziecko w swojej sypialni, czy też nie to na razie się wstrzymaj i wyjdzie w praniu czego wam trzeba.

Gość u nas wyglądało to tak
Córka spała z nami do 6 mc życia, po 6 mc przeniosłam Małą do łóżeczka które stoi obok naszego łóżka, jak dla mnie optymalne rozwiązanie. Do pół roku miałam ją przy sobie, teraz jest tez blisko czasami biorę Ją do łóżka i spimy razem :)

Gość u mnie to samo zz
u mnie to samo cora spala z nami do 5 miesiaca teraz spi w swoim lozeczku ale jak mąz rano wychodzi do pracy to ją zabieram do siebie do lozka i spimy do 9 rano ,

Gość kkamila
u nas córka od początku spała w pokoju obok, nie było z tym żadnych problemów. jej pokój był bezpośrednio przy naszej sypiali, jak spaliśmy drzwi były zawsze otwarte. niani elektronicznej nie miałam. teraz mamy synka i także śpi w swoim pokoju - tak jest wygodniej. w nocy ciężko było wstawać, ale czy lżej by było gdyby łóżeczko było obok - nie wydaje mi się :) i tak się musisz obudzić :)

poczekaj az urodzisz - o widzisz, taka odpowiedz KONKRETNA jest super, dzieki :)

ja też mam taki problem a ciężko czasem coś doczytać konkretnego, więc przynajmniej ktoś umie odpowiadać normalnie :)

Gość kołyskowa_rusałka
czyli nie jestem sama, dzięki dziewczyny za wreszcie jakieś podpowiedzi, może rzeczywiście lepiej poczekać jak to będzie jak urodzę? chyba zrobię tak, że nie będę kupowac kołyski tylko dziecko będzie w tej gondoli, i raz spróbuję w pokoiku raz w godnoli i zobacze, jak się będę czuła. Jeśli dam rade zostawiać dziecko w pokoiku to kołyska będzie zbędna. Jesli mnie to będzie za dużo nerwów kosztowało, to kupie kołyskę.

Gość Maaasrds
Zdecydowanie osobne łóżeczko. Może masz jakiegoś znajomego stolarza, który mógłby je dla Ciebie zrobić? Do tego materac Victoria ze sklepu http://www.jmnbet.pl i masz skompletowany wspaniały zestaw dla niemowlaka.