Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ORLLA

Kto chrzestnym dla dziecka jesli oboje rodzice maja tylko braci??????????????

Polecane posty

Gość moplikowa
a gdzies jest napisane ze chrzestnymi moze byc tylko rodzeństwo??????

Gość pytająca mamusia
moją chrzestną jest moja babcia choć nigdy specjalnie nie byłam tym uradowana, ale miałam zawsze większe profity od niej niż moje rodzeństwo przez ten fakt :P

Gość zaniepokojona.........
zona brata;-)

po pierwsze kto powiedzial ,ze to musi byc rodzenstwo? po drugie rodzice chrzestni moga byc oboje tej samej plci

Gość ngfhf
rodzice chrzestn nei moga byc tej samej plci, musi byc kbieta i mezczyzna, tej samej lci moga byc swiadkowie na slubie

Gość pytająca mamusia
jeśli macie jakies fajne ciotki to weźcie ciocię na chrzestną

Owszem jak wyżej ktoś napisał rodzice chrzestni mogą być tej samej płci i nie ma to największego znaczenia, wiem poniewaz pytałam u mnie w parafi w zwiazku ze zblizajacym sie porodem, poneiwaz chcielibysmy ochrzić jak bedzie mial nasz synek miesiac dwa. Takze spokojnie mogą byc tej samej płci ;-)

Gość ola 22
no ale tak dziwnie, potem sie beda z niego smiac ze ma dwóch chrzetnych facetów. moja kolezanka wzięła mnie na chrzestną :) wezcie dobra kumpele

Gość yry
przeciez nie musi byc nawet ktos z rodziny moze byc kolezanka

moje dziecko ma dwie matki chrzestne i nie rozumiem Olu z czego maja sie smiac inne dzieci? no chyba ,ze bierze sie "pod innych"zeby dobrze wygladalo czy dla zasady.. wg mnie kierujemy sie zasada "dobra dziecka" ..i dla mnei nie lepiej wziasc 'jakas kumpele" jesli sie nie ma takiej naparwde najlepszej po pierwsze dla niektorych to nie jest przyjemnosc bo czuja sie zobowiazani lub nie umieja odmowic a jesli przyjazn sie konczy to niestety cierpi tez dziecko.. ale to nieznaczy ze jestem przeciwna takim rozwiazania bo moj m.,jest chrzestnym corki najlepszego kiumpla

Gość liczbapi
MOGA BYC TEJ SAMEJ PŁCI, NAWET MOŻE BYĆ TYLKO JEDEN CHRZESTNY

Gość asia asia asia aa
Ja mam brata i mój mąż samych braci. Z tego względu, że ja mam brata jednego, a on 4... to chrzestnym zostaje mój brat :D a że uważamy, że żony jego braci jakoś za bardzo nie intersują się naszym synem, to chrzestną zostaje nasza najlepsza koleżanka, a zarazem sąsiadka :) Znamy się 22 lata :D

problem w tym,ze my nie mamy wspolnych kolezanek :) mam jedna bratnia kolezanke,ale Ona mieszka w PL ma swoja rodzine i ciezko pracuje,trudno by jej bylo przybyc na chrzciny :( nie mam kuzynek NORMLANYCH :P bo nie utrzymuje kontaktu... ehhh a nie wyobrazam sobie 2ch chrzestnych :P taki sam problem bedzie ze swiadkowa :P

mogą być tej samej płci, a skoro będzie ci dziwnie to weź swoją matkę albo teściową i już :) u nas jeśli bratanek męża się nie zgodzi być chrzestnym też będą dwie matki chrzestne. na ślubie cywilnym mieliśmy dwie świadkowe i jeśli ów bratanek nie zechce zostać świadkiem męża to i na kościelnym będą dwie świadkowe.

Gość mogą byc kuzynki
jeśli takie teściowa lub matka Dobra koleżanka tez moze byc chrzestną

Gość mogą byc kuzynki
koleżanka nie musi byc wspólna moze byc koleżanka jednego z was, byleby to była dobra koleżanka, a nie pierwsza lepsza

Gość gość
[KWIATEK ]

Gość gość
nie bierz slubu i nie chrzcij - i problem z głowy:)