Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czemuwlasnietak

Dlaczego kobiety nie chcą sie przyjaznic z facetem?

Polecane posty

Możliwa jest przyjaźń damsko-męska, możliwa jest ale mało prawdopodobna. A i tak najczęściej jest tak, że jedna strona sądzi że to przyjaźń a druga liczy na coś więcej. Albo ktoś wmawia coś sobie lub innym... różnie bywa. A co do seksu w takich relacjach... dla mnie układ kumplujemy się a czasem idziemy do łózka nie jest przyjaźnią już, kumplujemy się ale jedno chce iść do łóżka też nie:) podsumowując, uważam że to możliwe w dwu przypadkach: nie działamy na siebie zupełnie, tzn. chemia na poziomie zero, lub druga opcja ale trudniejsza i wymagająca dużej dojrzałości od obojga, czyli przyjaźń po związku... rzadkie bo rzadkie ale się zdarza :)

nie idzie się do łóżka z najlepszym przyjacielem jeśli nie ma opcji ,że możemy to przerodzić zwyczajnie w związek bo jeśli nic nie stoi na przeszkodzie to będzie to naturalna kolej rzeczy i super związek

Gość bemben
A ja jestem za tym ze jak ludzie sa na poziomie,dojrzali i wiedza kogo pragna to mozna wszystko i chyba malo widzieliscie.Zycie nie takie scenariusze pisze.Trzeba tylko miec troche oleju i wiecej niz gimnazjum:P

Dlaczego kobiety nie chcą sie przyjaznic z facetem?' Bzdura !!! Chcą przyjaźni jeśli : 1) Właśnie co dopiero sie rozstała z facetem i by go nie krzywdzić proponuje przyjaźń 2) facet jest tak nudny i mało interesujący że nie pasuje na chłopaka więc wtedy proponuje przyjaźń 3) nie wie jak faceta zdobyc więc za wszelką cenę chcę sie do niego zbliżyć ofiarując swoją przyjaźń przyjaźń pełną gębą :D

Gość angelikalika
Historia na faktach-moja siora miała takiego przyjaciela od przedszkola.Podkochiwała się w przystojniaku Robercie a ten służył jako rękaw do płaczu.Kiedyś popili jakieś wińsko u nas w domu.Jak popili to się zagalopowali.Jakiś czas po tym moja siora zaś mu płacze bo Robert Iksiński tamto a sramto.A ten jak nie huknie "w dupie mam twojego Roberta ,po ch mi opowiadasz".I tyle go widziała,nie odbierał telefonu,gg ,nic.Teraz siedzi w Angli a moja siora powtarza ,że nie ma przyjaźni k m.

polecam film "Tak to sie teraz robi" z Jennifer Aniston w roli głownej Teraz leci w sieci Cinema ;) Fajny film opowiadający o przyjaźnij damsko męskiej z której w pewnych zaistniałych okolicznościach narodził sie syn ;) film lekki , łatwy i przyjemny no i o przyjażni damsko męskiej :) ( której notabene NIE MA :p )

Gość kurna chata dziś na pomar
wytłumaczcie mi bo nie czaje co do cholery psuje seks w bliskich relacjach albo całus?

ludzie niby tacy cool i wyzwoleni,nowocześni ,luz a zakochują się i cierpią po takim czymś ,świat się wali teoretycznie powinno być jeszcze bardziej close

Gość Felek Kartofelek
@ czizas "Felek ty nie szukasz przyjazni tylko laski do ruchania bez zobowiazan, a jedno z drugim nie ma nic wspolnego" Może tak to wygląda, ale dlaczego uważasz, że to przekreśla przyjaźń ? @ tacomanadzieje "nie idzie się do łóżka z najlepszym przyjacielem jeśli nie ma opcji , że możemy to przerodzić zwyczajnie w związek bo jeśli nic nie stoi na przeszkodzie to będzie to naturalna kolej rzeczy i super związek" A czy ja mówię, że nie może się przerodzić w związek ? Taki związek to ideał :) @ bemben "A ja jestem za tym ze jak ludzie sa na poziomie, dojrzali i wiedza kogo pragna to mozna wszystko i chyba malo widzieliscie.Zycie nie takie scenariusze pisze.Trzeba tylko miec troche oleju i wiecej niz gimnazjum" Też tak uważam :) I jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi. Czemu dziewczyny tak zaciekle bronią się przed tym, żeby się bzyknąć z przyjacielem ? Ujmuje im to czegoś ? Jeśli jest to fajny gość z którym się dobrze dogadują i do tego fizycznie jest OK to w czym problem ? Dlaczego nie może to sie przerodzić we wspaniały związek + przyjaźń ? Tego nie rozumiem. Ileż to razy słyszy się żale przyjaciółek o tylu ich nieudanych związkach i na jakich drani trafiały. Więc do chooja pana pytam się, w czym problem jeśli przyjaciel znany można rzec "na wylot" jest od nich 100 razy lepszym towarzyszem. Ale nie, one nadal będą potykać się o takich drani na których chętnie polecą. A przyjaciel to nie, bo nie ...

Gość aaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaa
kurna chata dziś na pomar wytłumaczcie mi bo nie czaje co do cholery psuje seks w bliskich relacjach albo całus? - bo to zbyt intymne jest. może nie jeden całus, ale cały arsenał całusów i bliskości... mam znajomego,z którym sie np. przytulam, ale... bez podtekstów:-) uwierzycie??

Gość aaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaa
Felku - masz rację - seks z przyjacielem może byc świetny. Zwiazek z przyjacielem może byc rewelacyjny:-)

Gość anuuus
hmm mi sie wydaje ze ciezko z ta damsko- meska przyjaznia bo kieys ktoras ze stron bedzie chciala czegos wiecej, ale ja jesli traktuje jakiegos faceta tylko jako kolege (prawdziwych przyjaciol nie ma sie przeciez wielu) to chociaz nie wiem co by robil to nie zminie zdania o nim i nic wiecej nie bedzie- ajjj jeden to mnie po jakiejs imprezie poalowal i tez chcial czegos wiecej ale juz na trzezwo mu wytlumaczylam ze nie ma mowy

seks z kimś bliskim i zaufanym jest super

Gość Felek Kartofelek
Ale dlaczego, przeczytaj mój powyższy post. Rozważ go i odpowiedz.

Gość Felek Kartofelek
To pytanie do anusa było

Gość to ja się dołączę
a jak obie strony są w związkach ? przyjaźń nie jest zawsze mile widziana przez naszych partnerów bo przyjaźń oznacza bliskość

Gość Felek Kartofelek
@ kurna chata dziś na pomar "seks z kimś bliskim i zaufanym jest super" I właśnie o to chodzi. Nie o regularne dumańsko. Tylko o np. coś takiego jak seks tantryczny.

a ja powtórzę swoją starą wytartą śpiewkę ,że słowa przyjaźń w tych czasach się nadużywa a co do Twoich słów Felek ,że taki związek to ideał to święta racja tylko jakoś dziwnie w życiu to zgrać ,albo porozumienia w łóżku nie ma albo psychicznej więzi ,zawsze czegoś brak

Więc do chooja pana pytam się, w czym problem jeśli przyjaciel znany można rzec "na wylot" jest od nich 100 razy lepszym towarzyszem." a chociażby dlatego że ów przyjaciel który jest przefiltrowany na 1000 sposobów przez taką pannę , gdzie owa panna wie o nim wszystko , wie jak sie zachowuje , wie co robi po przebudzeniu , wie jakie majtki nosi i że czasami ma dziury w skarpecie nie jest niczym wyzywającym dla takiej kobiety ... jest po prostu mdły jak kiełbasa z dżemem na zeszłotygodniowej chałce taki facet nie pociąga kobiety , nie ma w nim nic tajemniczego i nic nieodkrytego ... zna go na wylot i na przestrzał ... może i fajnie jej będzie , moze i miło ale na dłuższą metę taki związek nie przetrwa ... kobiety lubia wyzwania i ciekawość :D taki partner który jest przewidywalny ( mowa tutaj o kimś z kim sie zna kilka lub kilkanacie lat) raczej bedzie tworzył związek z rutyną i bez spontanicznosci , bo analogicznie wszystko co było do zaoferowania zostało już dawno zaoferowane ( w latach znajomosci ) :D

Gość i po co te dyrdymaly
Facet moze sie przyjaznic z kobieta --- jedynie wtedy gdy jest ona brzydka i go nie pociaga, innej opcji nie ma.

Regres jest przefiltrowany ale... w łóżku go nie znają ,a tu może zaskoczyć na plus i teraz mamy przywiązanie plus lata znajomości plus zaufanie plus dojdzie super seks i jest ideał

jak mawia moja babcia "w doopie byliscie i goowno widzieliscie" :D a tak powaznie, kazdy ma inne doswiadczenie w tej materii. jezeli pojdzie sie do lozka z przyjacielem, to to juz nie jest przyjazn bo na wszystko patrzy sie z perspektywy seksu i tego co sie wydarzylo, poza tym jedna z osob zazwyczaj sie zakochuje albo liczy na cos wiecej, a zatem moze z tego wyjsc super zwiazek albo emocjonalna masakra mozna sie przyjaznic z mezczyzna bez podtekstow erotycznych i wcale nie oznacza to ze jest to dwoje brzydkich, aseksualnych, neandertalczykow ;)

Gość i po co te dyrdymaly
mozna sie przyjaznic z mezczyzna bez podtekstow erotycznych i wcale nie oznacza to ze jest to dwoje brzydkich, aseksualnych, neandertalczykow" Dwoje nie---ale jedno z nich tak.

Regres jest przefiltrowany ale... w łóżku go nie znają ,a tu może zaskoczyć na plus" może ale nie musi :P bo w przeciągu X lat znajomości pewnie nasłuchały sie że 7 razy to wcześniej wytrysnął albo nie umiał porządnie minety zrobić .... :P

Gość Felek Kartofelek
@ tacomanadzieje "Regres jest przefiltrowany ale... w łóżku go nie znają ,a tu może zaskoczyć na plus i teraz mamy przywiązanie plus lata znajomości plus zaufanie plus dojdzie super seks i jest ideał" Mądrze prawisz :)