Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herhgrgrwefgerwgfregrg

mam problem ze soba;(doradzcie

Polecane posty

-waze 65 kilo przy 165 i czuje sie tłusta a nie potrafie schudnac(lubie jesc i nienawidze cwiczyc) ech -mam duze obwisłe piersi ktore od lat staram sie ujedrnic (kremami, dobre staniki i nic) -choruje przewlekle na reumatyzm -nie mam faceta -nie mam pracy -nie mam znajomych, przyjaciół -całe dnie spedzam przed kompem lub tv -pogorszył mi sie wzrok pewnie bede musiała miec okulary -czuje sie przegrana

W jaki sposób możemy Ci pomóc? Mówiąc, że masz się nie przejmować? :) Ten stan nie wziął się sam z siebie i również sam nie minie ;)

no własnie doradzcie?

Gość dzipipi
wg mnie to najpeirw znajdz prace potem zacznij sie odchudzac zapisz do silowni - pozansz tam lduzi zapisz sie na jakis kurs........

Gość hanna8701
zacznij diete, cwiczenia i poszukaj pracy!!! a potem sama zobaczysz

Gość mordka216666644
ej zacznij cwiczyć . Ja tez nie lubialam , a teraz po paru dniach nawet się przekonuje coraz bardziej, lepsza kondycja i ogolnie po tym lepiej sie czujesz:) moze na poczatek hula hop/skakanka zeby cie bardziej przekonac?? :P callanetics jest bardzo dobry w 2 tygodnie widać już efekty.. tzn. u mnie po paru razach juz byly :) zrób cos ze swoim życiem, a nie użalasz się nad sobą!!!!! Pogorszyl ci sie wzrok pewnie przez siedzenie w domu przed kompem i tv. Wyjdz na rower , pobiegac przynajmniej bedzie lepiej dla twoich oczu i schudniesz :) powodzenia 🌼 Mam nadzieje, ze ci się uda, też byłam taka jak ty.. nadal troche jestem :P

matko to odejdź od kompa po co tutaj siedzisz,znajdź prace jakakolwiek i nie będziesz sie musiała odchudzać bo sama schudniesz :) okulary hmm soczewki se fundniesz

przejmuje sie ;/ nic nie robie ze swoim zyciem a mam zaledwie 23 lata i czuje sie zle cwiczen wszystkich nie moge wykonywac ze wzgledu na chorobe

Nikt nie każe robić Ci rewolucji w swoim życiu. Zacznij od małych kroczków. Poszukaj pracy na początek. Nie możesz znaleźć pracy swoich marzeń to znajdź na początek jakąkolwiek.

uwolniłam sie niedawno z toksycznego zwiazku--przez to przytyłam szybko około 6 kg--chjyba ten stres poza tym szukam pracy ale mieszkam w małym miescie to nie jest proste;/

mam mała rente ale co z tego skoro siedze w domu(renta z powodu choroby) z drugiej strony boje sie ze ja strace jak pojde do pracy;/

Ja Ty negujesz wszystkie propozycje to jak ma Ci ktoś pomóc?Lepiej przyznaj sama przed sobą że nie chcesz nic zmieniać w swoim życiu,bo po prostu lubisz użalać się nad sobą. Dopóki nie zmienisz swojego podejścia do życia to nikt Ci nie pomoże.

negowalam tylko cwiczenia pracy szukam i nic

nie wiem dziewczyno co ci można doradzić, ze względu na to, że wszystko co ci ktoś doradza negujesz, my cię nie zmienimy, to ty sama musisz chcieć się zmienić. Użalanie nad sobą może jedynie pogorszyć twój stan wegetacji ...

no przeciez nie neguje;/ szukam pracy i staram sie mniej jesc

..Ale jakbys wyszła tak na rowerek....Pomęczyła się trochę...To pozniejsz szkoda byloby Ci sie najadać...

nie chcę być wredna, ale jak możesz szukać pracy jeśli ciągle siedzisz przed tv lub komputerem (no fakt, może szukasz w Internecie...) ? Dietę musisz mieć zbilansowaną odpowiednio do wieku i stanu zdrowia, jeśli masz reumatyzm, powinnaś ją ustalić z dietetykiem, aby nie zrobić sobie krzywdy. Jest wiele ćwiczeń nie obciążających nadmiernie stawów, także myślę, że dla chcącego nic trudnego. Najważniejsze jest, abyś ty chciała tych wszystkich zmian...

Dobrymi chęciami to piekło wybrukowano :P A więc po kolei: - nie chodzi tylko o ograniczenie posiłków, ale o składniki, z jakich je przyrządzasz. Ćwiczenia wcale nie muszą być wyczerpujące. Wystarczy na początek jakaś drobnostka, np. codziennie 50 brzuszków, rowerek itd. Jak kondycja się poprawi to możesz zacząc biegać czy jeździć na rowerze, póki jeszcze nie jest zimno na dworze. - kremami nie poprawisz wyglądu piersi, raczej dobre staniki - zapytaj Głaszczki z tego forum, bo ona się zna na odpowiednich rozmiarach ;) - z reumatyzmem raczej nic nie zrobisz - facet się znajdzie jak zaczniesz dbać o sobie. Pamiętaj, ze ludzie widzą nas takimi, jacy jesteśmy w swoich oczach - pracę znajdź na poczatek jakąkolwiek i oczywiście szukaj takiej, jaka będzie sprawiała Ci przyjemność - nie masz przyjaciół, bo całymi dniami siedzisz w domu, więc jak masz kogoś poznać? - siedzisz przed kompem i tv z nudów, a w tym czasie mogłabyś poszukać jakichś ogłoszeń na necie lub porozwozić CV. Nikt nie każe Ci szukać pracy w swoim mieście, szczególnie jak wolnych miejsc pracy jest mało lub ich brak. Są jeszcze inne miasta. Wygodni się zrobiliście :o - wzrok pogorszył Ci się od ciągłęgo gapienia się w monitor i telewizor - uczucie przegrania minie jak tylko trochę odżyjesz

Gość Monique2222
a dlaczego caly czas siedzisz przed komputerem tv? rzadko wychodzisz? myślę ,że poprostu musisz się zmobilizować do działania. może to u Ciebie poskutkuje : weź sobie kartkę i wypisz co chcesz osiagnąć ,zmienić w sobie. np znalesć faceta , znaleść pracę. teraz wybierz sobie najważniejszy dla Ciebie cel. np facet. weź następną kartkę i napisz sobie co wg siebie musialabys zrozbić żeby zwiekszyć swoje szanse żeby go poznać. Np ,że musisz wiecej wychodzić. bardziej dbać o swój wygląd . Obraca się wśrod ludzi id. i To realizuj. Jak uda Ci się poznać faceta , to zrób to samo z pracą. Czyli wypisz sobie jakie działania musisz podjąć żeby mieć szansę ją zdobyć. a potem to realizuj konsekwentnie. Wszystko etapami nie na raz. Poza tym rób sobie codziennie plan dnia. wiem brzmi głupio ,ale to pomaga uwierz mi. Rozpisz sobie co chciałabyś dzisiaj zrobić : np iść do fryzjera , posprzatać w domu, 2 godziny spaceru . musi to byc realny plan , możesz sobie to rozpisać godzinami. I wyznaczaj sobie limity na komputer np godzina , 2 godziny dziennie. I trzymaj się tego planu. Uznaj ,że musisz się go trzymac. jak czlowiek coś musi jest wieksza mobilizacja

Gość Monique2222
a jeśli nie jesteś w stanie się zmobilizować to może być to depresja iw tedy wybierz się do psychologa. ale póki co nie ma co zwalać na depresje tylko na prawdę się postaraj realizowac kolejne cele.. jak człowiek sobie cos postanowi bardzo mocni i wytrwale do tego dąży to zwykle to osiagnie wiem to po sobie. a jak mu srednio na czymś zalezy i sredio się stara to nie koniecznie mu sie uda

Gość przeciez i tak nie ejstes woln
przestan zrec mieso, to reumatyzmu nie bedzie. proste jak drut

Gość Monique2222
I pamietaj nie osiagniesz wszystkiego na raz i od razu. do tego potrzeba czasu. żebyś to wszystko osiagnęła nie możesz się spieszyć zbytnio z postanowieniami i robic wszystkiego naraz. np nie możesz sobie postanowić: przez miesiąc znajdę pracę , faceta , schudnę i zmienię swoje zycie. powoli etapami. jak np schudniesz trzymaj się dalej diety ,ale zacznij np starac sie o prace, a jak znajdziesz pracę szukaj faceta, wychodź na imprezy bywaj w towarzystwie.. ale możliwe ,że jedna rzecz pomoże drugiej np przy szukaniu pracy znajdziesz faceta :)

postaram sie podoba mi sie plan dnia stanik nosze dobry--czemu piersi sa tak obwisłe ?? chyba od ciagłych diet chudniecia i tycia

Nie wiem, ja mam małe i jędrne :P Może faktycznie nosisz źle dobrany stanik?

mam rozmiar 38/85 d--napewno dobry stanik

Gość Monique2222
może plastyka piersi była by dobra? a jeśli nie chcesz operacji pozostaje Ci pewnie to zaakceptować. ale radze zajać sie teraz innymi rzeczami nie rozpraszać się chyba ,że piersi są dla Ciebie teraz najwazniejsze. np schudnij, zadbaj o siebie to cel pierwszy. a drugi to np szukać faceta jak nie masz znajomych szukaj nawet przez net. mozesz też najpierw zdobyć znajomych żeby było Ci latwiej poznać faceta. albo najpierw szukać pracy. nie wiem jaki masz priorytet ,co chcialabyś najpierw

Może po prostu taką masz anatomię. Niekoniecznie jest to wynik diety czy złego stanika. Poza tym większe piersi przeważnie zawsze są obwisłe, bo są po prostu za ciężkie :) Zaakceptuj je po prostu. To nic wielkiego, naprawdę ;)