Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wert1223

Upławy w ciąży

Polecane posty

Gość Wert1223

Witam dziewczyny. Mam pytanie do tych ktore tak miały , badz cos wiedza na ten temat. Otóz jestem w 6 tyg ciazy. Moja pani ginekolog pytała sie czy mam upłąwy powiedziałam ze takie delikatne , zapisała mi dopochwowo nestatyne , ktora od 3 dni stosuje , nie bylo by problemu gdyby nie to ze po tych tabletkach dostałam okropnej wydzieliny bardzo gestej grutkowatej bez zapachu takiej jak przy grzybicy. I moje pytanie brzmi czy to normalne? ktoras z was tak miała? Dodam ze ginekolog jest na urlopie!!!

Gość rob jak jestes po
a to nie sa resztki tej tabletki czasami?

Gość rob jak jestes po
i jeszcze jedno-zapisala Ci tabletki bez badania?? delikatne uplawy w ciazy to norma chyba ze maja dziwny kolor badz zapach to wtedy cos sie dzieje.

U mnie tak wyglądają resztki tabletki (ja brałam już kilka razy natamacynę). A jeśli chodzi o upławy - ja od początku ciąży mam mnóstwo białej, czasem kremowej, wodnistej wydzieliny. Zmieniam wkładki z 5 razy na dzień bo są całe mokre. Widać taka moja uroda, bo zaczynam 36 tc i do tej pory wszystko jest ok.

Gość iiiiiika
to faktycznie mogą być resztki globulki-czy to nie jest może opisane w ulotce??? co do upławów w ciąży to u mnie pojawiły sie gdzies w połowie ciąży i miałam je już do końca, a z czasem były coraz bardziej obfite.Przy czym lekarz stwierdził ze są fizjologiczne=prawidłowe i nic nie trzeba robić.Na wszelki wypadek brałam w ciąży provag ochronnie i dla uzupełnienia prawidłowej flory bakteryjnej.Jeśli masz wątpliwości powinna zrobić sobie wymaz z pochwy pod kątem bakterii i grzybów.Zresztą moim zdaniem lakarz sam powinien to zaproponować.Takie badanie odpłatnie kosztuje ok.40zl. Pozdrawiam

Gość bez badań tabletki...
Zastanowiło mnie, jak można przepisać leki bez zbadania?A może lekarzowi wcale nie chodziło o upławy, tylko o to jaką masz wydzielinę. Ja na początku ciąży miałam taką wydzielinę jak podczas dni płodnych-rozciągliwą, a były dani, że była wodnista.