Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tiramisu25

Czy wg Was imię dziecka może mieć jakikolwiek wpływ na to kim będzie?

Polecane posty

Wiem, że to brzmi jak zabobony i może wydawać się śmieszne, ale moja koleżanka dorwała jakąś książkę, w której opisane są znaczenia różnych imion - a we wstępie napisali o tym, że każde imię ma jakąś moc.

Gość anya ot tak
mozesz podac tytul tej ksiazki? ja wierze w takie rzeczy

Gość nie. nie wierze w to
mój maz nie chce dać synowi na imię kamil bo mówi czy sobie wyobrażam, ze prezes dużej firmy ma na imię Kamil?:P Odpowiedziałam że premier RP ma na imię Donald i mu to jakoś szczególnie nie przeszkadza więc ja nie widzę problemu. Moim zdaniem imię nie ma wpływu na człowieka, ale człowiek ma wpływ na imię. A, ze imiona są często nadawane w jakiś grupach społecznych to dlatego później można doszukiwać się podobieństw między osobami, które noszą dane imię.

Gość 10dniowa jest baaardzo
ja np., jak przeczytalam sobie charaktreystyke moje imienia to bylam w szoku bo 90% sie zgadadzalo..... np. bylo napsiane ,ze lubie meskie zawodu i dlaetgo wybire prace np.w konstrukcji- no i wlasnie wybralam.....

Gość opisy imion i horoskopy
Są tworzone tak zeby każdy myślał, że mu się w 90% zgadza.

Ja w to nie wierzę, mój mąż uważa że imię- zwłaszcza syna- jest istotne, powinno mieć "dobre" znaczenie. Ja mogę tylko powiedzieć, że imiona z czymś nam się kojarzą- Marysię odbieramy jak ciepłą, rodzinną osobę, Mariolę jak rozrywkową dziewczynę, Marka jak czułego, romantycznego podrywacza, Wiesia jak ciamajdę itp. Oczywiście dotyczy to też np. figury, wieku czy ubioru. A to w jaki sposób postrzega nas otoczenie ma też wpływ na nasze zachowanie. Jeśli kogoś traktujemy jak osobę godną zaufania, ma ona okazję wykazywać się właśnie takimi cechami. Nie wierzę żeby samo imię jako takie, bezpośrednio, było jakąś "wróżbą" dla dziecka.

Gość majjjjka35
Cos w tym jest....znaczenie imion ma jakas swoja moc i czesto sie zgadza z poszczegolnymi osobami

Gość 274
Ja kiedyś w księgarni przeglądałam taką książkę, w której były imiona i cechy jakie będzie miała dana osoba z tym imieniem w zależności od znaku zodiaku. Tak z ciekawości poszukałam swojego imienia i co do joty wszystko się zgadzało.

Gość wtrwertery
Niektóre imiona mają moc. Jak dasz dziecku na imię "Debil" to będziemiało moc rozsmieszania ludzi :

przeczytałam znaczenia imion moje, męża, rodziców i brata i się zgadza, cechy charakteru, zainteresowania, wszystko :-) wybierając imię dla córki też się tym kierowałam, wybrałam imię, przeczytałam znaczenie, jaki charakter, patron itp i się zdecydowałam :-)

Gość luska.s
Ja uważam, że imię nie ma wpływu, no chyba, że damy jakieś wymyślne, które uprzykrzy życie ;p

Gość 10dniowa jest baaardzo
Są tworzone tak zeby każdy myślał, że mu się w 90% zgadza. np. bylo napsiane ,ze lubie meskie zawodu i dlaetgo wybire prace np.w konstrukcji- no i wlasnie wybralam.....

Gość absolutnie sie z tym nie
zgadzam. no bo ludzie, przeciez to nie znaczy, że wszystkie np. Anie są jednakowe. imie nie ma tu zadnego znaczenia

jasne że nie każda Kaśka jest taka sama ale to fajna zabawa :-D bardziej się przychylam do tego co napisała Historynka że imiona nam się z czymś kojarzą :-)