Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

weaaaa

plamy po antyperspirancie

Polecane posty

na bluzkach pod pachami po antyperspirancie robią się białe plamy. Nie chcą się uprać. Jak się ich pozbyć z ubrania?

Gość sdfjd iofu mdiojfa
tez takie plamu mialam ale pralam pralam az do skutu i zeszlo lepszy proszek kup i na upartego pierz

słyszałam kiedyś na chemi w szkole ale niewiem co to może wybuchnie

jezeli nie boisz sie wplywu antyperspirantu na skore to wybuchu tym bardziej nie powinnas sie bac, zwlaszcza ze benzen nie jest wybuchowy tylko latwo palny. W kazdym razie sprobuj tym wyprac - moze pomoze

Gość oooonaaaaaaaaa
a ja tez zawsze mialm problem z plamami po antyperspirancie i wogole duzo sie pocilam:/ no ale jedna zasad jest taka ze antyperspirant trzeba uzyc przynajmniej 15 min przed zalozeniem ubrania- tak zeby jednak sie wchlonal a teraz to juz nie kupuje zadnych niby dobrych antyperspirantow- tylko antidrial- kupuje sie go w aptece-ok 18 zl ale nie stosuje sie go codziennie- moze zapachu nie ma rewelacyjnego ale zawsze mozna jakis tam uzyc ladnie pachnacy w kulce a czlowiek przynajmniej sie nie poci- tylko jeden minus nie mozna g o uwywac na swiezo ogolone paszki aaa i jeszcze jednak gdyby sie go rano uzylo i od rau zalozylo bluzke np z krotkim rekawem to moze troszke ja bardziej zniszczyc- bo jest mocny wiec tez trzeba troszke odczekac albo uzyc na noc i zalozyc koszulke na ramiaczkach:)

jak można nie wiedzieć co to jest benzen? odp:C6H6 związek organiczny należący do arenów, jest rozpuszczalnikiem. to tak w skrócie czy wy w ogóle do szkoły chodziliście???

Gość oooonaaaaaaaaa
wiec najlepiej wstac, umyc sie, uzyc antyperspirantu, zjesc snaidanko i dopiero pozniej sie ubrac:)

chodziłam do szkoły ale nie lubiłam chemii więc o tym słyszałam ale co to jest to nie wiedziałam

poszukaj w sklepach z odczynnikami... tylko wiesz co, najpierw sprawdz na jakiejs innej tkaninie, bo Ty tak troche latwo mi wierzysz w to co mowie a nawet nie wiesz jak to zadziala mila - szacunek; )

czekam na wypowiedzi innych ale nie chcą pisać. a ty ile masz lat player1111

Gość gość
Sprawdzony i według mnie najlepszy sposób to mydło naturalne !!!! :) ostatnio szukałam sposobu jak pozbyć się plam po antyperspirancie i znalazłam :) jeśli chodzi o ciemne ubrania to przepieram plamy mydłem naturalnym w letniej wodzie a następnie ciuszki wrzucam do pralki a jeśli chodzi o białe ubrania na których robią się żółte plamy to mydło + woda utleniania z tym że wodę utlenioną stosuje tylko na białych ubraniach ;)