Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mineralna-.-

DOMOWE oczyszczanie twarzy. WODNA PARÓWKA.

Polecane posty

Gość mineralna-.-

Mam cerę z lekkim trądzikiem na brodzie. Na nosie wągry, a na policzkach rozszerzone pory. Chcę jutro oczyścić twarz wodną parówką z dodatkiem szałwi lub rumianku. Po parówce zamierzam nałożyć maseczkę peel off odświeżająco-złuszczającą (St.Ives). Czy to dobry sposób na oczyszczenie? Mam jeszcze pytanie odnośnie rozszerzonych porów. Bo po parówce pewnie rozszerzą się jeszcze bardziej, a ta maseczka peel off chyba ich nie zwęzi (na opakowaniu nie ma informacji o tym). Czym mogę zwęzić pory? Czy dobra będzie maseczka z białka kurzego? A moźe tylko zimna woda wystarczy?

Ja robię parówkę z rumiankiem, zwężam ubitym białkiem i Tobie to też polecam. A w międzyczasie "domowe plastry" na nos: łyżka żelatyny + łyżka mleka, rozmieszać, podgrzać, nałożyć na twarz jeszcze ciepłe (ale nie gorące), po 5-10 min zdjąć (będzie w formie maseczki żelowej:D). Super wyciąga wszystko z twarzy. Nie wiem, czy ta maseczka ma glinkę? Z tego, co pamiętam, to jest dosyć drażniąca...

Gość mineralna-.-
O dzięki za ten sposób z żelatyną i mlekiem, spróbuję. A ta maseczka nie zawiera glinki, ale z tego co czytałam na forach to maseczka miała dosc dobre opinie.

Tak, całkiem dobra ta maseczka, ale może mocno podrażnić taką rozpulchnioną skórę. Na taką jest właśnie najlepsza maseczka z glinką - ładnie wyciąga zanieczyszczenia. Złuszczanie najlepiej zrobić dzień przed takim seansem :)

Gość mineralna-.-
a ja stosuję na ten trądzik okłady z ugotowanej pokrzywy... codziennie wieczorem i nieraz rano nakladam to na jakies pol godziny i są efekty bo pokrzywa dobrze wyciąga zanieczyszczenia i pryszcze nie wyskakują tak często i gęsto :)

Parówka: do miski wrzucasz kilka herbatek rumiankowych, wlewasz wrzątek, pochylasz się nad miską tak, aby się nie poparzyć, ale czuć mocne ciepło, przykrywasz się ręcznikiem i siedzisz tak z 15 minut :D A maseczka, to przepis wyżej, nawet filmik jest:D

wpisalam sobie w google mleko+zelatyna i tez znalazlam ten filmik. tylko ze ja rozsmarowalam to na calej twarzy :D cholera, mam nadzieje, ze nie zedre tego razem ze skora :D nawalilam sobie taka gruba warstwe, ma konsystencje nie wiem czego... teraz to chyba zaschnietej gumy arabskiej czy czegos... zaraz ide sciagac. tylko ze to nie jest takie suchutkie, raczej cos jak guma do zucia? tylko mniej klejace

Gość mineralna-.-
musze spróbowac z ta zelatyna, a pomoze to na takie grudki to chyba sie nazywa zaskorniki?

juz po. fakt, sciaga sie niezle. skora ladna, gladka. mialam jednego rozdrapanego pryszczyka na policzku i troche mi podraznilo w tym miejscu, wiec uwaga na wszelkie ranki. spektakularnego efektu nie widze, ale ja ogolnie nie mam za duzo zaskornikow, no i mysle tez, ze dalam jednak za gruba warstwe. jutro sprobuje namowic mojego chlopaka, naloze mu ciensza warstwe na sam nos i zobaczymy :) ale ogolnie dzieki za podsuniecie pomyslu, na pewno powtorze :)

Gość mineralna-.-
dzieki. Hm piszą tam cos o benzacne ze pomaga. Ja mam ten zel 5% i nie jestem zadowolona. Nakładam na krostki i niby ma to dac efekt wysuszający i sprawić ze sie szybciej zagoi... :O:O u mnie jest tak ze jak go naloze na pryszcza to on sie dluzej goi niz bez smarowania ;/ a myslalam ze ten zel mi pomoze :(:(

Najlepiej na te grudki wg mnie działał Duac Once Daily Gel - niestety, jest na receptę i drogi :O

Gość malwinka2011
fajny jest też domowy tonik, którego używam/. Orientalny tonik herbaciano-cytrynowy 2 łyżeczki zielonej herbaty Irving Superior Green zaparzyć w 1 szklance wody i zalać wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza, dodać sok z cytryny. Po wystudzeniu oddzielić liście. Stosować do przemywania skóry po oczyszczaniu lub demakijażu.