Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyt,rokuu

czy do samolotu osobno do reklamówki mozna zabrac nocnik ?

Polecane posty

Gość pyt,rokuu

i czy on jest jako podreczny czy do luku bagazowego ?

Gość goniąca byki
Proponuję nocnik na głowę - będzie jako nakrycie tejże ;) I problem rozwiązany :D:D:D

Jak zabierzesz w reklamówce do samolotu to jest to liczone jako jeden bagaż podręczny (a możesz mieć tylko 1 na 1 osobę) więc możesz pod warunkiem, że będzie to jedyny bagaż w Twoim posiadaniu (lub w posiadaniu dziecka, jeśli ukończyło 2 lata i ma osobny bilet).

z tym nakryciem głowy to serio dobry pomysł:P:P:P ciekawa jest Pan stuardes???:P:P:P:):):):) ale serio pewnie by przeszło:):):)

Gość pyt,rokuu
a powiedzcie mi na osobe jest 16 kg to ja moge miec walizek ile chce byle nie przekroczyc tego 16 kg ? bo np 1 mam 12 kg to spkojnie ten nocniok moge dokoptowac ,to i tak bedzie 12,5 ;)

Gość pyt,rokuu
aha moja ma 21 mies

zalezy jakie linie lotnicze? ja leciałam rayanairs i oni podręczy jedna sztuka na osobe 10kg ale określonych wymiarów a do odprawy wymiary obojętne byle do 15kg i jedna torba

Gość pyt,rokuu
aaaaaa czyli 1 torba a to ze mniej to moja strata ;) a ja sobie wykombinowałam ze sobie nocnikiem nadgonie :D kurde mam problema

Gość pyt,rokuu
lotem

Gość sprawdź testy ADAC
ngLka nie wiem co ty gadasz i czym latasz, bo trochę bredzisz z tym bagażem podręcznym w postaci lekkiej reklamówki z kawałkiem plastiku. reklamówek można mieć w pytę, byle ich waga była rozsądna i nie wykraczała poza przyjęte ramy :P

Ano właśnie nie.Ryanair zastrzega sobie na przykład 1 bagaż podręczny i za każdy następny (lub przekroczenie wymiarów które sa konkretnie podane!) dopłacasz jak za bagaż rejestrowany, więc Ty bredzisz, boś niedoinformowana ;) Wiele linii lotniczych zezwala tylko na 1 bagaż podręczny a resztę każą wysłać jako rejestrowany, dopłacić lub wyrzucić (jak wolisz sama).

to ciekawe ile tych linii lotniczych zezwala na tą "pytę" :P:P:P:P jak masz bagaż podręczy w postaci torby o wymiarch chyba 50x40x20 cm to nic więcej nie możesz mieć, a jak masz sama reklamówkę bądź kilka to i owszem byle by ioch łaczna suma nie przekroczyła wyżej podanych wymiarów i 10 kg w przypadku rayanairs :):):):) 6 kg w przypadku lotu:):):)

a autorce zapewne chodziło że ma bagaz podręczy i osobno chce nocnik:):) to niestety musi go upchać do torby:):):)

Gość sprawdź testy ADAC
Ja latam LOTem, ewentualnie Lufthansą albo KLMem i tam zawsze biorę po kilka reklamówek + torbę + czasem coś z Duty Free i nikt się nigdy nie przypieprzył, a latam już 11 lat. :) Ten Ryanair jakiś dziwny jest w takim układzie.

Gość sprawdź testy ADAC
One nie są jakieś strasznie ciężkie, tylko takie normalne, przeciętnie wypakowane. Przeważnie z jakimiś zakupami last minute z miasta (łaszkami albo prezentami). Do tego mam torbę wypchaną najpotrzebniejszymi pierdółkami, kosmetykami i perfumami w folii, plikiem dokumentów, makulatury zwanej prasą :P do tego laptopa w ręku i jeszcze zakupy z wolnocłówki. :D Nikt nigdy słowem nawet nie pisnął że mam za dużo. :) Ba! Nawet 2 lata temu wiozłam na pokładzie Senseo i 2 wielkie klosze do lamp ;) ale dostałam na nie specjalne bileciki z informacją, że lecą i wolne siedzenie (nie dopłacając grosza).

no fakt że rayanair to bardzo tanie linie lotnicze i bezwzględne w tym temacie.....miałam bagaż podręczy i osobna torebke na ramieniu taka mała tylko na portfel to musiałam ja schować do bagazu a jedna kobieta miała w ręku lalkę swojego dziecka barbie i tez musiała schowac:P:P:P no a swoja droga nie dziwie sie im bo praktycznie każdy ma bagaż podręczy i jak dołozyc by do tego jeszcze te reklamówki u nawet co 3 osoby to by sie to nie pomieściło:P

Gość ryanair jak juz
:O