Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciekawiona bloadyna

Sylwia? Dla córci??

Polecane posty

Hej jak wam sie podoba imię Sylwia? Co o nim myslicie??

Gość wkurzona na fimre
nie znosze tego imienia :O kazda sylwia ktora znalam to falszywa szmata i puszczalska

Gość imię piękne
tak jak wszystkie dziewczynki noszące to imię. Moja córcia ma tak na imię...

Gość imię piękne
Imię słodkie zawsze brzmi zdrobniale i miło. a wpis powyżej??no cóż czy sama/sam nie jesteś zbyt ok zeby wszystkich oceniać tylko dlatego że tak mają na imię??

Gość Ona_ehh
Ja znam Sylwie nawet kilka i wcale nie sa puszczalskie.. Bardzo mile i ładne dziewczyny.. A wiadomo ze nieraz zdarza sie wyjątek... Ale bez przesady...

Widze rożne opinie ale myślę ze imię nie będzie takie złe ;))

Gość wkurzona na fimre
tym co znam uroda i rozumu, i urody poskapila takze...

Gość Sylwiunka
Mnie tam moje imię bardzo sie podoba ;) I za każdym razem jak sie komuś przedstawiam to sa zachwyceni tym imieniem ;) Ale kazdy ma swoje zdanie ..;)

Gość luska.s
nie przepadam za tym imieniem ,a le w sumie nie jest takie złe

Gość kobieta o imieniu na literke S
Imię : SYLWIA Pochodzenie: Pochodzenie: łacińskie (starorzymskie) Znaczenie imienia: "leśna" Liczba dla imienia: 6 Znak zodiaku: Ryby Planeta: Księżyc Imieniny obchodzi: 3 Listopada Imię Sylwia związane jest z lasem, po łacinie *silva*. Pierwsza Sylwia, a ściślej Rea Silvia, pojawia się na samym początku legendarnej historii Rzymu - tak się bowiem nazywała dziewczyna, która za sprawą boga Marsa (który od tego momentu stał się opiekuńczym bóstwem Rzymian), poczęła dwoje bliźniąt, Romulusa i Remusa, przyszłych założycieli Wiecznego Miasta. Cała ta opowieść najwyraźniej pochodzi z czasów, kiedy świat, dziś cywilizowany, pokrywały przepastne puszcze, a ludzi i zwierzęta łączyła intymna, szamanistyczna więź. Synami Silvii opiekują się bowiem zwierzęta poświęcone Marsowi: dzięcioł i wilczyca. Liczba imienia Sylwia (także wtedy, gdy jest pisane Silvia) wynosi sześć. Jest to w pełnej zgodzie z tym, co powiedzieliśmy, gdyż ze wszystkich liczb właśnie szóstka najsilniej kojarzy się z życiem dzikiej przyrody i z nieznużonym, corocznym odradzaniem się żywych istot. Szóstka jest również liczbą harmonii - takiej, jaką najłatwiej jest odnaleźć właśnie w świecie mało zaburzonym ręką człowieka. Zgodnie z tą liczbą i z legendą imienia, Sylwie są marzycielskie i zawsze ciągnie je, niby wilka, do lasu. Nawet żyjąc w wielkim mieście potrafią zadbać o kontakt z przyrodą i najlepiej wracają do sił gdzieś nad wodą, wśród szuwarów i szumu starych drzew. Mają też wrodzone zamiłowanie do poezji, snów i mistyki, o którą coraz trudniej w nerwowym życiu naszej epoki. A ponieważ swoją rolę w historii Sylwii odegrał również Mars, kiedyś patron wojowników, a dziś - sportowców, zwykle Sylwie potrzebują ruchu i za młodu próbują kajakarstwa lub jeździectwa. Mimo wrażliwej natury Sylwie nie są sentymentalne i potrafią brać życie takim, jakie jest. Gdy przychodzi czas życiowej próby, w duszy Sylwii rozsądek zwycięża nad marzycielstwem. Imię Sylwia najbliższe jest znakom żywiołu wody, a więc Rybom, Skorpionowi i Rakowi. Można je polecić także Pannom, Strzelcom i Koziorożcom, ale pod warunkiem, że Księżyc ma silną pozycję w ich horoskopie. Również dla dziewcząt ze znaku Barana nie będzie ono niewłaściwe. Mniej odpowiednie jest to imię dla dbałych o wygody Byków i Wag.

Gość wszystkie sylwie jakie znam
to kurwy

Gość iusa
jak wczoraj juz pisalam zaraz bede miala corke i nazywac sie bedzie Marlenka- takze Tobie polecam to imie:) jesli chodzi o Sylwie to mi sie kojarzy z falszywoscia, dwulicowoscia i chciwoscia- ale byc moze ja takie spotykalam:) Tylko MARLENKA

ja mam tak na imie:) Nie przeszkadza mi posiadanie tego imienia. Jest dosyć nietypowe a zarazem proste. Nie często spotykam moje imienniczki. Ja jako osoba o tym imieniu nie czuje się inna od innych. Może trochę podchodzę do życia jak w opisie który jest wyżej. "Mimo wrażliwej natury Sylwie nie są sentymentalne i potrafią brać życie takim, jakie jest. Gdy przychodzi czas życiowej próby, w duszy Sylwii rozsądek zwycięża nad marzycielstwem." Nie jestem puszczalska i raczej nikt z mojego otoczenia tak na moją osobę nie patrzy. Nie uważam że imię ma wpływ na człowieka. Gdybym miała na imie Anna albo Katarzyna pewnie była bym taka samą osobą jak jestem teraz. Kieruje sie też pewną zasadą że gdy nadajemy imie dziecku nie kierujmy się modą tylko naszymi upodobaniami. Ja dając dziecku na imię dałam mu imię osoby której bardzo nie lubiłam. Bardzo mi się to imie podobało ale kojarzyło mi sie z Tą osobą. Gdy teraz zwracam się do mojego dziecka nawet nie myślę że tam ta osoba ma tak na imię. Już mam zaklepane w swiadomości ze imię należy do mojego dziecka i kojarzy mi sie z czymś miłym.

Gość Sylwia są spoko
Dnia 27.08.2010 o 17:17, biały motyl napisał:

ja mam tak na imie:) Nie przeszkadza mi posiadanie tego imienia. Jest dosyć nietypowe a zarazem proste. Nie często spotykam moje imienniczki. Ja jako osoba o tym imieniu nie czuje się inna od innych. Może trochę podchodzę do życia jak w opisie który jest wyżej. "Mimo wrażliwej natury Sylwie nie są sentymentalne i potrafią brać życie takim, jakie jest. Gdy przychodzi czas życiowej próby, w duszy Sylwii rozsądek zwycięża nad marzycielstwem." Nie jestem puszczalska i raczej nikt z mojego otoczenia tak na moją osobę nie patrzy. Nie uważam że imię ma wpływ na człowieka. Gdybym miała na imie Anna albo Katarzyna pewnie była bym taka samą osobą jak jestem teraz. Kieruje sie też pewną zasadą że gdy nadajemy imie dziecku nie kierujmy się modą tylko naszymi upodobaniami. Ja dając dziecku na imię dałam mu imię osoby której bardzo nie lubiłam. Bardzo mi się to imie podobało ale kojarzyło mi sie z Tą osobą. Gdy teraz zwracam się do mojego dziecka nawet nie myślę że tam ta osoba ma tak na imię. Już mam zaklepane w swiadomości ze imię należy do mojego dziecka i kojarzy mi sie z czymś miłym.

Też mam na imie Sylwia i do życia podchodze w ten sam sposób ;)