Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina31

Ciąża?

Polecane posty

Gość Karolina31

Witam wszystkich serdecznie Przejdę od razu do sprawy - najprawdopodobniej w sobotę zrobiliśmy sobie dzidziusia z moim mężem. Nie ukrywam, że bardzo bym się z tego cieszyła , oczywiście mój wybranek również. W sobotę miałam dni płodne (dokładnie wyliczone przez ginekologa) i doszło do stosunku. Wszystko odbyło się bez zabezpieczenia i teraz czekam za ile dni będę mogła zrobić test? Jestem strasznie niecierpliwa i najchętniej zrobiła bym już. Lecz czytałam, że takie testy najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki lub około 10 dni po stosunku. Czy to prawda? Ile jest tutaj mam które mi doradzą? Proszę o szczere i rozsądne odpowiedzi, z góry dziękuję. Pozdrawiam , Karolina

Gość Kossaaa
Najprędzej w dniu spodziewanego okresu

heheheh a to dobre, a Ty wróżka jestes?? a skad wiesz ze akurat miałas dni plodne, byłas na monitoringu u lekarza?? a Skad kiedy masz dni plodne, obserwujesz cykl?? Bete hcg najlepiej zrobic w dniu spodziewanej @

Ja trochę czekałam, zrobiłam dopiero w 31 dc, ale przynajmniej bez żadnych wątpliwości wyszły dwie, wyraźne krechy :)

Gość Karolina31
swoja_baba byłam u ginekologa bo staramy się z mężem o dziecko i moja Pani ginekolog wyliczyła mi (oczywiście w przybliżeniu) moje dni płodne więc jestem tego pewna. A czy jestem wróżką? hmmmm , prędzej czarodziejka ;)

Wyliczyła Ci??? hahaah to lepiej zmien ginekologa bo z tego co ja wiem to powinnas miec usg zrobione czy w ogole dojdzie do owulacji, pęcherzyki, czy sa i czy w ogole rosną, czy pekaja,Wyliczyc to ja tez sobie moge ale wcale nie jest powiedziane ze tak własnie bedzie

Gość Karolina31
czyżbyś była ze mną wtedy w gabinecie ? Tak doskonale wszystko wiesz... kochaniutka ile Ty masz lat? 16 ?? No prosze Cie ..

mam pisac dalej i czy taka widze ma dzisiejsza 16 latka?? jaki jest twoj cykl , długosc dni, faza lutealna.... itp

Gość Karolina31
w gabinecie w dalszym ciągu Cie nie widziałam.

zygac sie chce jak sie czyta kolejny watek typu "ciaza albo czy jestem ciązy" Ja tez napisze ze teraz plus minus na weekend spodziewam sie dni okołoowulacyjnych, i co mam na tej podstawie twierdzic ze ewentuaolnie zrobiśmy sobie dzidziusa?? Daruj nsobie gdyby tak było nie przeszła bym tylku badan ,lapartoskopi na na koniec iui

Gość tajasne
ale swoja-baba ma racje. dni płodnych sie nie wylicza, a wyznacza na podstawie długości cyklu i momentu owulacji. wyliczenia sa pi razy oko, wiec nie zakładaj (dla własnego spokoju) że to dni stuprocentowo płodne. to sa MNIEJ WIECEJ dni płodne. dokładnie wyznaczone dni płodne to właśnie obserwacja cyklu i ewentualnie monitoring przez USG. ale zapewne to bedzie nastepny krok w ewentualnych staraniach o dziecko. co do Twojego pytania - mniej wiecej 7 dni po stosunku mozesz spróbowac pojsc na badanie krwi, MOZE coś wykaże. standardowe testy ciązowe powinny byc robione w dniu spodziewanej miesiaczki badz w ok. 14 dni po stosunku.

Ale jak ktoś się bardzo niecierpliwi, to niech sobie kupi 10 testów i robi codziennie jeden - może którys mu wyjdzie :-)