Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady tee

pijecie czarną herbate w ciązy ???

Polecane posty

Gość lady tee

j w ?:-)

Gość DOBRA SPACERÓWKA
a czemu nie? 1-2 dziennie tylko takie słabs-ze maks minute zaparzone

Gość a co? znów jakieś przesądy
?

Gość chałwa waniliowa__
bardzo rzadko, na codzien zieloną.

Gość lady tee
nie , nie przesady , tylko ze niby nie za zdrowa ja mysle ,ze kawa gorsza :-) Ja piłam na poczatku zieloną ,ale robiło mi się po niej niedobrze i przezuciłam się na czarną Ogólnie lubie herbate i tak sie zastanawiam czy wolno pić w umiarkowanych ilosciach

ostatnio był temat, że nie wolno: miety, zielonej, malinowej nie popadajmy w paranoję. Ja piję 1 kawę dziennie, bo mam ostatnio niskie ciśnienie i 2-3 herbaty czarne

Gość takie osoby się zdazają
dzieki minia , ja tez pije ok 3 filizanek czarnej ( czasami zdarzyło mie się moze i 4 ) i nie wiem czy to nie za duzo Teraz zmniejszyłam do 2 Kawy nie pije juz od kilku miesiecy ,bo odstawiłam

Gość lady tee
to ja pisałam pod nikiem " takie osoby się zdarzają " , nie zmieniłam niku , a pisałam na innym temacie , sorki :-D

Gość kiti 585
ja od razu odstawiłam kawe.. a pije herbate ale słabiutą.. Nie wiem czy wiecie ale i kaea i herbata czarna mają w sobie tyle samo kofeiny i nie są zazdrowe, lekarze polecają pić herbatka owocowe..

całą ciążę piję czarną herbatę, kawę, miętę, melisę, gazowane i dobrze się mam :-)

a z kawą było tak że jak zaszłam to odstawiłam i w jeden dzień mnie takie zawroty głowy złapały że nie byłam w stanie nawet siedzieć na kanapie tak mną rzucało lekarz w klinice powiedział że kawę mogę pić tylko nie przekraczać trzech filiżanek na dzień (!), ciśnienie miałam 105/55 od tamtej pory piję codziennie rano pół litrowy kubas :-D

a co dzisiaj jest zdrowe? ja kawę piję z zalecenia kardiologa, a przy wymiotach na początku ciąży internista zalecał coca- colę i O ZGROZO piłam, bo mi pomagała ;)

Gość Masia26
Herbatę czarną i słabą kawę rozpuszczalną z mlekiem,bez przesady ciąża to stan wyjątkowy a nie choroba!

Ja piję, głównie Earl Grey bo taką lubię, ale bardzo słabą (wkładam tylko saszetke i po 5 sekundach wyciagam) - ale zawsze lubiłam słabą. Natomiast nie wiem jak to jest z zieloną. W jednej ksiazce pisali, że kawe i czarna herbatę lepiej zastępować piciem zielonej, ale w drugiej ksiazce, że z zielona należy uważać. Ale co to znaczy "uważac" - pic, ale umiarkowanie? Ale ile to jest umiarkowanie? Bo ja akurat lubie zieloną.

Gość tajasne
a ja nie wyrabiam bez pepsi. normalnie piję rzadko bardzo, a w ciązy przed piciem litrami powstrzymuje mnie tylko rozsądek :) ale tak szklankę co drugi dzien musze wypić bo wariuję. i to koniecznie mega-zimną i świeżutko otwartą, żeby bylo dużo gazu, az dech zatyka :P

Gość a ja bede miala dziewczynke
a ja pije i kawe i herbate czarna, a do tego przynajmniej raz dziennie miete :P Zyje i dzidzia ma sie dobrze ;) Jak przekazuje mojemu lekarzowi nowości w stylu - zakaz picia miety to smieje sie z tego jeszcze przez kolejne 2 wizyty :P:

Gość a ja bede miala dziewczynke
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/brzuszek-a-herbata_35127.html i cytat: Polecamy np. herbatę rooibos (z afrykańskiego czerwonokrzewu), która łagodzi depresje i bezsenność częste dolegliwości ciężarnych pań. Zawiera ponadto cenne w tym okresie żelazo, fl uor oraz potas. Warto też sięgnąć po napary z rumianku lub mięty, które poprawiają trawienie i zmniejszają zgagę. ;)