Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamara K

Ile z was NIE zaszczepiło dziecka przeciw:

Polecane posty

Gość tamara K

pneumokokom, meningokokom, rotawirusom?

Gość ja muszę bo pracuję w domu
ja nie zaszczepiłam, nie wiem po co? te szczepionki są drogie a zabezpieczają tylko przed niektórymi szczepami, do tego dochodzi ryzyko powikłań poszczepiennych więc uznałam, że nie warto.

Gość martuuulka
TEZ NIE.

Gość mama Kuby nie Jakuba
ja nie szczepiłam dziecka

Gość bellusia
ja też nie, tylko te podstawowe skojarzone jej kupiłam, i na tym koniec. Tyle się czyta o powikłaniach

Gość wyksztalcona29
Ja nie zamierzam szczepic corci jak sie urodzi, jakos ponoc mnostwo tych wirusow bylo kiedys i nie wszyscy umierali... bez przesady- rozdmuchaly to firmy farmaceutyczne by zbijac kase!

Gość jhjhjhjhj
ja też nie

ja nie szczepilam.. maly lezal na rota trzy dni w szpitalu i lezal chlopiec ktory byl szczepiony na rota a gorzej przechodzil go niz moj

Gość szczepić-nie szczepić
szczepić-nie szczepić oto jest pytanie... Zgadzam się, że większość (tych odpłatnych) szczepionek to nabijanie kasy firmom farmaceutycznym, ale pamiętajcie, że ludzie nie szczepieni nie łapią choroby tam, gdzie szczepionych jest 95% populacji. Moda na nieszczepienie w Szwecji spowodowała śmierć kilkunastorga dzieci na kiłę - chorobę dawno wyplenioną z cywilizacji...

Gość ale kiłą się przez powietrze
nie zarazisz

Gość szczepić-nie szczepić
Proszę, czytaj ze zrozumieniem. Czy ja gdzieś napisałam, że ktoś się zaraził kiłą przez powietrze?

Gość czy aby na pewno to była KIŁA
???? Czy jest ona naprawdę wypleniona z cywilizacji? Mi się wydaje że jest to zwykła choroba weneryczna przenoszona drogą płciową.....

Gość madziaraaaaa1231231234
No dobra, ale skoro na zachodzie te wszystkie szczepionki sa jednymi z podstawowych i za darmo oczywiscie to cos w tym jest.

dziewczyny to bzdura z tymi powikłaniami. Jakie powikłania???? Moja koleżanka pracuje w przychodni tam gdzie chodzimy szczepić i pytałam czy rodzice zgłaszali że są jakieś powikłania po Pneumo... i mówiła że WSZYSCY chwalili. Matki czasem wam bzdury opowiadają. Malec dostanie najzwyklejszej gorączki a one trąbią wszystkim że jakie to straszne powikłania dostał:-o

Gość do szczepić
Dzwoni ale w którym kościele? Krup to był.

Gość ciotuchnaa
Prawda jest taka że szczepią tylko te co mają kasę na szczepionki. Według mnie lepiej wydać parę złotych i być spokojnym o zdrowie bobasa.