Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Labelas

COSINUS - Studium policealne.

Polecane posty

Gość Labelas

Jak oceniacie? Czy jest ktoś, kto zapisał się na wrzesień w Katowicach?

Gość Labelas
halo, halo ;)

Gość Labelas
Czyżby wszyscy imprezowali w ten ostatni wakacyjny weekend? :P

Gość Alalunalaluna
A na co się zapisałaś? Ja teraz w Cosinusie zaczynam trzeci semestr administracji. Raczej ciężko tam nie jest, tak więc spoko, dasz radę:)

Gość Labelas
Ochrona Fizyczna Osób i Mienia :)

Gość Labelas
Może jeszcze ktoś?? ;)

Gość Labelas
Może dziś się ktoś odezwie? :P

Za duzo sie nie napracujesz, jednak przed egzaminem koncowym na technika bedziesz musiala troche pokuć, bo z tego co się nie myle, to żeby zdać trzeba mieć 70-75%. ;) No i kierunek w miare dobry, bo ochroniarzy poszukują wszędzie praktycznie, zarobki tez niezłe :P

Gość Labelas
Ja w planach mam później szkołę wyższą, ewentualnie jakieś kursy. Ale wiem, że to trzeba kasy i czasu. No, ale tu mam 2 lata za darmo, więc przez ten czas na pewno uzbieram ;) O tych egzaminach czytałam i jestem nieco przerażona, ale mam nadzieję, że dam sobie radę :) W ogóle to zastanawiam się czy na tym kierunku będzie dużo dziewczyn. Nikogo więcej??

No to pewnie będę jedną ze starszych o ile nie najstarszą :D Bo większość pewnie będzie ledwo co po maturze :)

A ile masz lat? I jakie studia potem planujesz? ;) W sumie to serio bardzo dobry kierunek, moj kolega jest ochroniarzem w sądzie i netto ma 12 zl z groszami za godzine. Wiec wystarczy ze wezmie sobie 24 godzinne dyzury 10 razy w miesiacu (dzien pracy i 2 dni wolnego) i ma już prawie 3 tys, co na Polskie realia jest niemalże niemożliwe ;)

Mam 24 lata i dwa inne kierunki za sobą - strata czasu, pieniędzy i zupełnie nie moje zainteresowania. A teraz przypadkiem natknęłam się na tę szkołę i mnie oświeciło :) Myślę o Wyższej szkole bezpieczeństwa i ochrony na kierunku - ochrona penitencjarna (więziennictwo) lub - bezpieczeństwo narodowe i cywilne, ale tu już wiem, że kobiecie może być ciężko. Tak sobie w ogóle myślę czy kobiety chętnie są zatrudniane w tym zawodzie. Nie chciałabym wylądować w jakimś kauflandzie czy biedronce :(

U mnie w liceum też była ochrona i były to 2 kobiety + 3 z doskoku. Męzczyzn nie było, ale pewnie tam były mniejsze zarobki, bo wątpie żeby miały ok 12 zł na reke. No i czas pracy troche mniej "do wyboru", bo były od 8 rano do bodajże 16. Jednak to też nie najgorzej. ;)

Gość baumelland
O matko, naprawdę chcesz być ochroniarzem? :D Żadna praca nie hańbi, ale jak dla mnie to jakaś masakra, wolałabym na kasie w tesco robić niż jako ochrona :)

Moja znajoma pracuje też w ochronie, ale przy ochronie imprez masowych i to w sumie też jest fajne i wiem, że można zrobić ku temu kurs. I jak tak czytam, to faktycznie ma się sporo możliwości rozwoju po tej szkole, co mnie bardzo cieszy :)

W brew pozorom to nie jest ciezka praca, te w szkole u mnie to wiadomo, podczas lekcji tylko siedzialy i pily kawkę :P Na przerwach tylko chodziły, a na nich nic tak strasznego się nie działo zazwyczaj :P Kolega w sądzie tez nie ma źle, w dzien sie wystoi, ale w nocy zwyczajnie śpi. ;)

Tak, na prawdę. Ja wiem, że to może wydawać się dla niektórych śmieszne, że dziewczyna pcha się do ochrony, ale ja zwyczajnie chciałabym robić w życiu coś, co lubię. Moi rodzice mnie wyśmiali, zwłaszcza tata. A znajomym to już nawet nie powiedziałam, bo też wiem jaka będzie reakcja. Ale pomyślałam sobie "Ja Wam wszystkim jeszcze pokarzę i zobaczymy, kto będzie się śmiał ostatni". A jestem osobą słowną i jak coś zaczynam, to robię to do końca z pełnym zaangażowaniem i pasją.

No i do orendza wyzej, nie chcialabym pracowac za hajs 1000 zl miesiecznie. :O Poza tym na kase nie trzeba miec wyksztalcenia, a zeby być ochroniarzem trzeba skonczyc szkole badz kursy, wiec chociazby po tym widać co jest "wyżej" :O No i po zarobkach.:classic_cool:🖐️

Ja bym chyba umarła z nudów pracując na kasie, ale ktoś też to musi robić :)

Gość Wszystko tylko nie cosinus
Absolutnie nie chcę tutaj dywagować o poziomie nauczania w cosinusie, ale chyba nie muszę pisać, jaką ta szkoła ma opinię? Może to stereotyp i mit ale pracodawcy się tym kierują...

Poważnie? Ja wcześniej chodziłam do szkoły policelnej "Progres" I tam przyznam szczerze, że luzów nie mieliśmy. Były przedmioty, gdzie zbyt wiele nie wymagali, ale były takie, że trzeba było kuć, kuć i jeszcze raz kuć, żeby zaliczyć. Więc wydaje mi się też, że to zależy od szkoły, a wiadomo, że jest ich wiele, a także od podejścia nauczycieli. Mam jednak nadzieję, że... Czegoś się nauczę, na tym kierunku, którey wybrałam, bo bardzo mi zależy.

Gość zjedz sałatkę
buhahah ochroniarze mają niezłe zarobki weż przestań Carrie 700-1500 za latanie jak łoś i klaun taki zawód jest nazywany leśnym dziadkiem i w ogółe nie ma poważania w społeczeństwie

Kolego, moze w supermarketach maja i takie zarobki, jednak zarobki mojego znajomego sa realne, ale popatrz tu na miejsce jego pracy. Wiec ogarnij, bo nie mialabym po co klamac w tym wypadku, skoro nie chodzi o moj hajs. :O 🖐️

Gość zjedz sałatkę
przy konwojowaniu mają nawet 2000 tyś. ale muszą się nazapiepszać jak kanarki i stres też jest niemały, a przy ochranianiu imprez masowych opowiadają za wszystkich obecnych na niej, kolegów z pracy też ma się do doopy często

Ale zawsze można później otworzyć coś swojego, wstąpić do policji, straży miejsckiej, zrobić II stopień licencji, zatrudnić się w agencji detektywistycznej... I można wymieniać i wymieniać. Przecież trzeba w siebie inwestować, rozwijać się. Wiem, że nie mam co liczyć na kokosy po tej szkole, ale po kursach.. Myślę, że realne jest robić coś lepszego niż stać w markecie.

Gość zjedz sałatkę
Ja chodziłem do takiej szkoły w zeszłym roku i byłem bardzo niezadowolony nie cosinus ale normalna zawodowa państwowa szkoła, chodzili tam tacy ludzie że ciężko było z nimi cokolwiek robić oni nie wiedzieli czego chcieli, zero nauki z ich strony