Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgbvc

Udar pnia mózgu i mozdzku

Polecane posty

Gość dfgbvc

Witam.Moj tata(56l) mial ponad miesiac temu uar pnia mozgu.Na szczescie nie doznal paralizu,ma afazje,i brak mu koordynacji ruchowej,nie ma sil.Lezy teraz w osrodku rehabilitacyjnym w reptach...ale 6 chca go wypisac... ..i to mnie wkurza...on nie chodzi,nic nie jest w stanie sam zrobic,a oni zamiast nadal go rehabilitowac,postawic o pionu to go o omu wyrzucaja...z tego co zauwazyla zaobserwowac w tym srodku 95% pacjentów jest na tak zwanym chodzi..i sa tam nawet po 6 miesiecy...a jego chca o domu wykopac...jak on nawet nie potrafi jesc(karmimy go strZykawka)...co za chory system leczenia...nie dasz koperty to sam sobie radz;/...rozpisalam sie troszke nie na temat ktory chcialam..ale jestem naprawe wsciekla i boje sie co bedzie z tata...nie stac nas na lapowki,prywatna rehabilitacje,neurologopode itp... Pobno tata szybko dochcodzi do siebie,5 tyg od udaru a on juz stawia pierwsze kroki przy chodziku,stara sie mowic(nie zaszkodzilo to psychice,psychiocznie jest sprawny),lekarze mowia ze jak sie uda to juz za 3 miesiace bedzie chodzil... Jezdze do niego co 2 dzien,potrzymuje go na duchu,kaze cwiczyc i sie nie podawac Czy ktos mial z was udar lub kogos w rozinie...jak dlugo trwa rehabilitacja,jakie zabiegi sa potrzebne gdzie sie zglosic po pomoc? Jestem z slaskiego,gliwice...mozecie polecic jakiegos dobrego,nie drogiego rehabilitanta,fizjoterapeute?

Gość Gość

Moja mama miała udar móżdżku i pnia mózgu 23 października. Wczoraj wypisana do domu! Paraliż 4 kończynowy, nie mówi, nie je, nie pije, karmiona dojelitowo (PEG), bez kontaktu...  może być gorzej?