Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzmamrttwionaa

poród wywoływany

Polecane posty

Gość zzzzmamrttwionaa

witam! prosze , napiszcie mi czy któraś z was miala poró wywoływany??? bo ja pojde we srode do lekarza i ma mi dac skierowanie do szpitala, bo mialam urodzić i jestem po terminie... jak to wygląda???? lekarez daje skierowanie do spzitala i nastepnego dnia jedzie się na kropłoweczkę i juz po paru godzinach sie rodzi czy leży sie pare dni i oni tylko codziennie robią ktg a dopiero po paru dniach kroplowka?? jak to wyglądalo u was>???? pojechalyscie na wywołanie w wybrany przez siebie dzien?>????

u nas jest tak ze najpierw klada do szpitala i robia proby oksytocynowe, jezeli jest wiele rodzacych to mozna tak polezec pare dni ;-o chyba ze akcja od razu sie rozwinie po takich probach mi podali oksytocyne bo akcja siadla na 5 cm i kolejne 5 cm z oksytocyna zajelo mi...12 godzin dokladnie ;-/ mam nadzieje ze Tobie pojdzie o wiele szybciej, zycze lekkiego porodu

Nigdy wiecej oksytocyny,bole sa straszne 2 porod bez prawie do konca nie bolal,pierwszy to byla rzez po oksytocynie wlasnie :(

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhjj
Też miałam poród wywoływany i podobno bóle po oksytocynie są mocniejsze, ale nie wiem bo rodziłam tylko raz i było znośnie :) Wstawiłam sie do szpitala wieczorem, a rano miałam kroplówką podawaną oksytocynę i NIC :) Wróciłam na salę... robili ktg, poznałam wiele fajnych ciężarnych :)) było miło. Na drugi dzień znów oksytocyna i urodziłam synka :)

Gość vinagrooo
mialam wywolywany-i nigdy w zyciu na to sie nie zgodze jeszcze raz masakra

Gość vinagrooo
po paru godzinach po wywolaniu sie nie odzi-po parunastu!lub po 2 dniach!!!i