Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodaje nowy temat

test owulacyjny w 5dc - pozytywny

Polecane posty

Gość dodaje nowy temat

hej dziewczyny :) dzisiaj z ciekawosci zrobilam test owulacyjny, wyszedl mi pozytywny powtorzylam, znwu pozytywny zdziwilam sie bo dzisiaj moj 5dc, we wczesniejszym cyklu stosowalam testy od dnia 12 i zaden nie wyszedl pozytywny, poprzedni cykl mial 31 dni, i srednio cykle mam 29-31 dni czy w 5dc to nie za wzesnie by wykryc owulacje? a moze owulacje miewam tak wczesnie mimo 31 dniwoych cykli? czy to mozliwe?

każdy cykl jest inny i to, że poprzednie trwały ok 30 dni nie wyklucza możliwości, że ten właśnie będzie inny. Poza tym tak na prawdę dodatni test owu jeszcze o niczym nie przeświadcza bo nie ma pewności, że pęcherzyk pęknie w ciągu tych 48 godzin od dodatniego wyniku.Tylko czy prawidłowo odczytujesz? kreska kontrolna jest tak samo mocna jak testowa? Bo jak jest słaba, to jest negatywny wynik (LH w organizmie mamy zawsze, w różnym stężeniu, stąd dopiero mocne 2 kreski nazywane są pozytywnym wynikiem).

Odwrotnie miałam napisać oczywiście "czy kreska testowa jest tak samo mocna jak kontrolna" :-)

Gość dodaje nowy temaqt
oj tak, obie kreski sa identyczne :) nie ma do tego watpliwosci - jeszcze nigdy testowa nie wyszla mi tak mocna! dla mnie to i tak nadzieje na owulacje, bo poprzedni cykl byl z testami negatywnymi, ale to juz inna historia :)

Gość tajasne
ale to wszystko tłumaczy. jesli poprzedni cykl był bezowulacyjny, to w aktualnym nie ma fazy niepłodności przedowulacyjnej. poziom LH jest od początku stosunkowo wysoki i rośnie. wiec nic dziwnego ze Ci wychodza testy pozytywne.

Gość sderftgyhujaaaai
jejuuuuuu 5 dc i już płodne ! I dla tego nigdy nie kocham się bez gumki, nawet krótko po okresie :P Moja kumpela ma regularne cykle. Zaszła w ciąże na 2 dni przed spodziewanym okresem. Myślała, że już są "bezpieczne dni" bo nie dość, że owulację czuła w połowie cyklu to przecież lada chwila miała dostać okres hehe.