Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teczowa1718

maluchy urodzone maj, czerwiec, lipiec 2010, pokój 256

Polecane posty

Cześć dziewczyny, super że mamy już zapewnione SPA i kosmetyczkę, Ale głupio, że my się będziemy obijać a Iza będzie pracowała :( musimy zatrudnić jakąś inną kosmetyczkę a Iza będzie nadzorowała zabiegi ;) Iza ja Ciebie normalnie podziwiam, ten wiek, wczesny ślub i bliźniaki. Twój mąż musi być szczęściarzem i super facetem, że się tak szybko na ślub zdecydowałaś :) U mnie tak jak u Ani. Wszyscy zaczynaja brać śluby i rodzić ok. 30. Ja do tych ludzi też należę. Co prawda ślub był 3 lata przed ciążą a dziecko właśnie teraz w 30 roczek życia :) Ale jesli kiedys będę komuś doradzała , to powiem żeby jak najszybciej w ciąże zachodzić. Oczywiście jak sie do tego dojrzałym. Bo napewno łatwiej jest znosić te nieprzespane nocki, ma się więcej energii a ja to już babcia ;) no i trzeba się szybko na drugie decydować, bo latka lecą. A gdy się jest młodszym można poczekać. Co do galerii to Iza musisz troszkę poczekać. Mamy tu takie zasady, że dajemy namiary tym dziewczyną, które przez jakis czas juz z nami piszą. Mam nadzieję, że zrozumiesz , że nie chcemy żeby przypadkowe osoby w necie oglądały nasze zdjęcia. To będzie kiedyś dotyczyło także Ciebie i Twoich dzieci. Chociaz z miłą chęcią bym już zobaczyła bliźniaki :)

witam was mamusie mały zjadł i spi u mnie na rękach wiec sorki za błędy ale pisze jedna reka wiadomo ;) aniu niestety nie moge odtworzyć tego filmiku od ciebie a szkoda bo bym chetnie obejrzala jak twoja mała dokazuje w kapieli:) izka, katkaziom gratuluje Wam obrony kochane:) izka witam w gronie kosmetyczek ja jestem po policealnej i rok temu uzyskałam tytuł technika w tej dziedzinie ale nie pracuje w zawodzie bo u mnie w miescie sie z tego nie wyzyje niestety wiec musialam znalezc prace ktora daje mi wiecej pieniazków.tez pracowałam w spa i w zwykłym salonie ale zarobki u nas to masakra 800zł na reke czasem jajas premia ale bardzo zadko a 1000zł wynosi nas miesiecznie wynajem mieszkania takze same widzicie ze musiałam zrezygnowac z zawodu. leneczkowa co do młodego wieku to ja wyszłam za maz majac 20 lat...przed slubem bylismy razem 4 lata i uznalismy ze to juz czas :)no a malenstwo pojawiło sie prawie dwa lata po slubie udało nam sie za pierwszym razem.a tak naprawde ta kazdy powinien miec dziecko wtedy kiedy jest sie na to gotowym wiec nie masz sie co przejmowac ze urodziłas pierwsze dziecko w wieku 30 lat najwazniejsze ze jestes szczesliwa i wspaniała mamusia i zona a wiek sie nie liczy. jedni chca sie najpierw wyszalec zanim beda mieli dzieci u mnie odwrotnie zawsze chciałam miec dziecko tak wczesnie bo to lepiej dla matki i dziecka mowie tu np o wzgledach zdrowotnych:)chciałabym miec jeszcze jednego dzieciaczka za jakies 4-5 latek a jak bedzie to czas pokaze:)jednak kazdy tak planuje swoje zycie jak sam chce :)jak odchowam dzieci to wtedy sobie poszaleje:) ;

aniu co do czyszczenia buziaczka ta mam ta silikonowa nakładke na palec ale jeszcze jej nie uzywałam teraz czyszcze gazikiem nawinietym na palec i polanym chlodna przegotowana woda niby zimno koi dziasełka jak mu wyczyszcze buzke to jeszcze daje mu troche palca zeby sobie pogryzł tak mu fajnie zejak skoncze to sie denerwuje:) aniu tez mam ten lezaczek do wanienki ale narazie uzywam gabki bo wydaje mi sie ze michas jest jeszcze do niego za mały ale musze spróbowac a jak jestesmy przy kapielach to wam powiem ze jakis czas temu kupilam to wiaderko do kapieli tummy tub ale wykapalismy go moze ze dwarazy bo michas bardzo sie denerwoawł i kapiel sie konczyła koncertem a w wannie wrecz uwielbia sie kapac i stwierdzilismy z mezem ze nasz synus nie lubi kapieli na siedzaco tylko musi sie rozłozyc w wannie jak krol:)i wtedy mu to odpowiada bo jest spokojny.

hej dziewczyny tęczowa - moze to i skok cholera wie już. dziś na szczęście w nocy juz było ok! Co do wspomnień testu ciążowego - hmmm u mnei była kalsyczn "wpadka" i z jednej strony się cieszyłam a z drugiej martwiłam że za wcześnie zaszłam po pierwszej ciąży... patusiowa hehe - częściej zparaszaj sąsiada - Mała będzie miała z kim gadać widocznie bardzo interesujacy wydał jej się ten sąsiad :D D:D Betibeti - Ty widzę masz już dużą wesoła rodzinkę. Trójeczka dzieciaczków - dwoje już dużych i takie maleństwo :) przynajmniej jak starsze pójdą na studia, wyjdą z domu to zostanie Ci taka kruszynka jeszcze do wychowania :P Laleczkowa mama - romantyczna historia z testem :) dobrze że sie udało i macie Lenkę :) a wąłsnie też miałąm sie zapytać o co chodzi z tym pokojem 256 katkaziom - gratulacje - ja też broniłam się meisiać temu i naszczęście mam już z głowy! anna19810 - podziwiam że masz siły na sprzątanie - ja ostatnio nawet kurzu nie ścieram bo tak mi sie nie chce. Miałam dzisiaj to zrobić i generalne porzadki w domu bo istny sajgon i aż wstyd, ale tak mi sie nie chce ze chyba na jutro to przełoże - a jeszcze dzisiaj do szwagierki na imieniny jedziemy :( izka wlkp - podziwiam i niestety trochę zazdroszczę bo mam sentyment do bliźniaków... oj żeby sie dobrze chowały :) czy są identyczni w wyglądzie? oj dziewczyny poszłabym do spa, kosmetyczki - jezu po ciąży wyglądam jakbym miał 10lat więcej - czuje sie taka zaniedbana :( i jeszcze 4kg do zrzucenia w tym najgorszy brzuch blee Doris - też myślałam nad tym wiaderkiem keidyś ale moja Emilka też polubiła kąpiele w wannience na leżąco wieć dałam sobie spokój. Ostatnio naczuyła sie tak chlapać że wariuje jak głupia w wodzie :) Jejku ale mnie głowa ostatnio boli. zastanaiwm się czy czasem nie po tabletkach bo biorę AZALIĘ - bierzę któraś z Was? - i mam niesamowite migreny :( MIŁEGO DNIA!

czesc:) ja wlasnie wrocilam od rodzicow z walowka na 3 dni:D aj ta moja mamcia kochana dba o nas strasznie;) z gory sorki za bledy ale mam mala na rekah:) iza podziwiam cie za zorganizoWANIE PRZY 2 MALUCHACH:) kosmetyczka, spa mmm to brzmi super az sie rozmarzylam:D iza baaardzo ci dziekuje:) tak sobie tez myslalam ale jednak czlowiek sie denerwuje takimi niby pierdolkami. doris jestesmychyba rownolatkami:) tez bym chciala za jakis czas miec 2 dziecko ale to raczej niepredko. bablowa ja mam 10 kg na plusie:O a co do migren to nie wiem czt tabletki moga wplywac ale sadze ze moga. zaraz sprobuje jakis filmik mojej smieszki wgrac jak mi pozwoli;)

Hej dziewczyny ;) Jaki świat potrafi być piękny gdy ma się tą obrone z głowy hehe. Ja od rana szaleje po domku bo niedługo byśmy się do podłogi przyklejali;P A kiedy można już masować tą szczoteczką dziąsełka? Bo Hania to już się tak ślini, że śliniaki jej zmieniam co godzine bo jak z kranu jej leci, a jej się to oczywiście podoba, a ręce oczywiście mokre do samych łokci. Bardzo lubi gryzaki więc może też się zaopatrzę w tą szczoteczkę i chybą od razu kupię jakąś maść kojącą na dziąsła. Tak w razie W. A co do leżaczka to na pewno wygodna sprawa, bo mnie ręce czasem odpadają po kąpieli. Ale Hania lubi się wyginać i chlapać tak, że płytek w łazience na ścianach myć nie musze ;P W sumie to mała niedługo będzie sama siedziała, więc przeniesiemy się chyba do dużej wanny, może do tego czasu ręce mi nie odpadną. I dziękuje wszystkim za gratulacje;D A macie jakieś dobre sposoby na wypadające włosy ;( mi to garciami zaraz będą wypadać chyba

mamanatalki - Natalka - 5.05 - 2620/49 - SN - 7100/65 - Munchen - B meisje8 - Emilka - 15.05 - 3250/50 - SN - 6200/63 - Preston - B Anna19810 - Lena - 25.05 - 3570/55 - SN - 6900/65 - Góra/Dolnośląskie -B Elunda - Michał - 11.06 - 3060/51 - CC - 7200/61 - Kraków - M beti beti541 - Blanka - 13.06 - 2440/51 - SN - 6500/60 - Olsztyn - P KatkaZiom - Hania - 21.06 - 3700/57 - SN -7550/71 - Złocieniec - P Kołysanka75 - Kacper - 24.06 - 3550/53 - SN - 5630/61 - Kielce - P Balbinnkaa - Emilia - 29.06 - 2950/54 - SN - 5900/62 - Lubuskie - B izka wlkp - Igor - 29.06 - 2600/49 - CC - WLKP - B izka wlkp - Klaudia -29.06 - 2660/52 - CC - WLKP - B niebowa mamuśka - Miłosz - 01.07 - 4390/57 - CC - 6400/66 - Włocławek - P Porzeczkowa0107 - Kacper 01.07 - 3650/56 - SN - 5460/xx Dolny Śląsk - B Pollyanna77 - Franciszek 01.07 - 4210/59 - CC - 7000/70 Kraków Patusiowa- Patrycja 1.07 -3050/54 - SN - 5900/58 Opolskie - B zielona - Łukasz - 05.07 - 2980/53 - SN - 5980/60 - GW/lubuskie - B miszka - Gabrysia- 7.07 - 3390/53 - SN - ok. 5000/57,5 - Łódź - P Jagodka85 - Filip - 09.07 - 2640/50 - SN - 6400/60 - Poznań - B Bąblowa A. - Emilka - 12.07 - 3970/59 - CC - 6660/65 - kuj-pom P tęczowa1718 - Marysia - 17.07 - 3370/55 - SN - 5150/60 - wlkp - P QalutQqaQ - Oliwier - 18.07 - 3640/58 - SN - 5200/62 - Kalisz\wlkp - P doris19 - Michał - 20.07 - 2780/53 - SN - 6000/62 - Radomsko/Łódzkie - B Leneczkowa - Lena - 28.07 - 3300/56 - SN - 5400/59 - Sosnowiec/Śląskie - M Hej hej :) usunełam Hippka i wime7 bo nie kojarze zeby sie odezwaly w ostatnim czasie. Polyanna czytasz nas jeszcze? odezwij sie! Elunda od kiedy karmicie się mieszanie? oczywiscie kochana masz racje z tym wyjaśnieniem :) oczywiscie ze to wyjasniałam :) izka - podaj aktualne wymiary Twoich maluchów. i jeszcze mam osobistą prośbę - wyłącz caps-locka jak piszesz bo mi się strasznie czyta te wypowiedzi z duzych liter :) jestem u rodziców - podroz nieźle. Dzis mamy z mężusiem wychodne :) leneczkowa - to co pisalam o tescie to bylo o tym co robilam wczoraj. ten co robilam rok temu to byl szał ciał :) Mańka była planowana od jednego cyklu wstecz :) buziaki!

katkaziom mnie też włosy garściami wychodzą stosuje odzywke z pantene i przyjmuje novita day and night formula zobaczymy jaki bedzie efekt ale te moje włosy są wszędzie boje się zeby Michał jakiegoś nie zjadł:(

czołem dziewczyny ja tylko na chwile bo goście zaraz przychodzą. cały dzień zapierdzielałam w tym deszczu i mierzyłam z mamą lokale, masakra. dobrze że kalosze nałożyłam :p łukasz był grzeczny z tatą, ale jak ja przysżłam to sie oczywiście rozkrzyczał a teraz uciekam i jutro zaglądne (i oczywiście doczytam was) na kaca najlepsza będzie kafeteria ha! życze wam wszystkim miłego wieczorku i dłuuugiego snu waszym dzieciaczkom pa

witajcie kochane:) mam nadzieje ze z Wami zostane dłużej, wtedy wrzuce fotki maluchów i zobacze wasze pociechy:))) wróiciliśmy od pani dr....mala ma anemie i musi żelazo dostawać a po nim zwykle rewolucje z kupkami-juz sie boje;( malutki witaminki b1 b6 i magnez .Lacidofil i cebion . Zostajemy na nutramigenie, bo maluchy mają dużo cech atopii ;( mam rozszerzać dietke o przeciery owocowo-warzywne...są takie> ;) ???? no i Pani dr potwierdziła ze moje maluchy to grubaski Igor 6,7kg Klaudia 6,5 niestety nie wiem ile mierzą ;( Aha puki pamietam- jesli któras z was potrzebuje sab simplex to dajcie znac oddam w dobre rece :))) zostały mi 2 butle jedną mam dać maluchom, druga mi zostanie... Co do bólów głowy- ja biore harmonet ale dopiero 9 tabletek i tez głowa mnie boli ;( podobno to bardzo czeste na poczatku. Zastanawiam sie po jakim czasie one na 100% działają - jak sądzicie? ;) U nas w realu pampersy po 41zł :) zrobiłam zapasy :)))) trzymajcie sie kobietki , do jutra

napisałam długą wiadomosc i gdzies znikneła :(((( to jeszcze raz w pigułce:))) mam nadzieje byc z wami długo, wiec umieszcze fotki jak tu z wami poplotkuje dłuzej :) moje blizniaki to parka-czyli dwujajowe, podobne do siebie w takim samym stopniu jak rodzenstwo urodzone w roznym czasie bylismy u Pani dr:) mala ma anemie, musi dostawac zelazo-po nim rewolucje z kupami prawie pewne;((( juz sie boje mały witaminke b1 b6 i mg no i lacidofil+ cebion na nutramigenie zostajemy-dzieci mają duzo cech atopii- m.in ciemieniucha im sie pojawiła :(( co do tabsów- ja biore harmonet ale dopiero 9 tabletek i tez mnie głowa boli, to czeste na poczatku przyjmowania zastanawiam sie kiedy one zaczną działać na 100% bo różnie piszą- że od 1 tabletki juz działają , od 7 albo ze dopiero po całym cyklu... spokojnego wieczoru i do jutra :))

doris19 ja własnie też obawiam sie tego, że mała gdzieś mi wlosa znajdzie i wsadzi do buziaka z jakas zabawka...a już specjalnie włosy obcielam ( a mialam do pasa ;P). Ja biore tabletki cerazette i podobno po nich tez wlosy wypadaja, ale po ciąży to i tak jest chyba normalne :( pewnie moja tesciowa jak przybędzie to znajdzie na to jakiś czarodziejski specyfik hehe ;P izka wlkp moja Hania ma 16 tygodni i waży 7550 także moja to dopiero grubaska;P ale ciuszki ubieram jej juz w rozmiarze 74 a jak ją mierzyłam to ma około 71cm także dłuugawa jest troszke. Milego wiczorku

Hej dzionek u nas dość szybko zleciał, popołudniu bylismy na imieninach więc maluchy wymęczone.Lenka śpi oczywiście w leżaczku, tylko ciekawe jak długo bo wierci się niesamowicie. Muszę jej kupić tą nakładkę silikonową na palec bo dziasła ją widac swędzą mocno amożna to używać jak jeszcze ząbków nie ma i do pierwszych ząbków Katkaziom dobra na wypadanie włosów jest Dermena, to taki szampon z apteki, kosztuje 25 zł chyba i myjesz normalnie włosy i na chwile zostawiasz a potem spłukujesz. Nie ma oczywiście natychmiastowych rezultatów ale mi pomaga. Oprócz tego że hamuje wypadanie to jeszcze powoduje tworzenie się jakichs tam mieszków włosowych czy coś takiego. No i podejrzewam że witaminy też dobrze zrobia bo przecież ciąża i poród to jestniezmierny wysiłek dla organizmu i później odbija to sobie m.in. na włosach :-(

Patusiowa mała urocza i jak fajnie się śmieje. Dzieci są urocze jak się śmieją,sama czasami wolę wpatrywać się w mała i rozśmieszać ją niż oglądać jakiś film....no i oczywiście kafe kafe...teria. katkaziom ja pierwsze co pomyślałąm jak się obroniłam to to że w koncu wieczorami ...i nocami :-( będę czytała ,,normalne" książki, oglądała tv, z męzem troche wiecej czasu i w końcu ogarnę chatkę bo wstyd mi było jak ktoś przychodził...ile można się tłumaczyć że się nie ma czasu bo dwójka dzieci, bo praca mgr. Ale już po...jak to mówią, zakute zaliczone i zapomniane :-) Bąblowa ostatnio słyszałam w tv wypowiedź jakiejś pani gin. i powiedziała że jak najbardziej tabletki mogą wywoływać bóle głowy, i jeśli nie przechodzą przez dłuższy czas kiedy organizm powinien się już przystosować to powinno się zgłosić do lekarza bo możliwe że są nieodpowiednie i trzeba zmienić. Więc kochana jak Ci nie będzie się polepszać do gnaj do lekarza nie męcz się A ja po porodzie i ciąży też czułam się strasznie, chodzi mi o wygląd, przez pierwsze tygodnie nawet czasami nie chciało mi się albo nie miałam czasu ogarnąc się trochę ale w końcu stwierdziłąm że co jak co ale coś muszę z tym zrobić, poszłam do fryzjera, obciełam włoski i przefarbowałam z blondu na rudawy :-) nie wiem czy to jest kolor dla mnie ale dobrze się czuje a poza tym zmiana podziałała orzeźwiająco. Od razu lepiej się czuje w swojej skórze. Także Bąblowa polecam fryzjera, kosmetyczkę itp. :-) Doris ten leżaczek do wanny jest od urodzenia wiec możesz śmiało spróbować go do kąpieli.

Patusiowa - tak sobie przegladam tabelke i patrze ze ty z opolskiego jestes, ja tez a dokladnie z Nysy :) Gratuluje dziewczyny obrony pracy - wyobrazam sobie ze musialo byc ciezko, przy maluszku jest czasem urwanie glowy, a gdzie myslec jeszcze o pisaniu pracy, szukaniu materialow... Udalo mi sie dzisiaj uspac Emilke nie na rekach, o wpol do 9 zanioslam ja na gore do naszego lozka polozylam sie kolo niej, zgasilam lampke, troche sie krecila i rzucala po lozku, ale po chwili przytrzymalam jej obie rece zeby nie mogla nimi ruszac i po 5 minutach juz spala :) Oby jutro tez zadzialalo :) A w ogole to odkad wyzdrowiala to przestala mi plakac ,calymi dniami sie usmiecha, na spacerach w wozku spi po 3 godziny, normalnie taka odmiana dla mnie jakbym jakies inne dziecko dostala. Jest teraz taka zaje.... ze az brak mi slow. Ide pomyc butelki i siebie przy okazji, dobrej nocki wam zycze :D

Gość mamnatalki
Czesc dziewczyny,nie bylo mnie jakis czas,bo nie mialam dostepu do koputera. Katka ziom no to masz fest dziewczyne,nie wiem ile dokladnie wazy moja natalka mysle,ze 8000-8500(w listopadzie idziemy na wazenie),a Twoja jest 6 tyg .mlodsza No ale natalia to byl taki kurczaczek malutki. Wyczytalam na forum,ze wpolsce jest zamiennkik sab simplex,nazywa sie Bobotic,ma ten sam sklad.Ciekawe ile kosztuje? jeny ja z ta moja mala juz nie moge,pralka mi wysiada,chodzi co 2 dni.Mam komplet 20 sloniako i nie nadazam z praniem.Mala slini sie niesamowicie. Powiem wam cos dziwnego ,u nas pampersy sa drozsze niz w posce,jedziemy za tydzien,to chyba zrobie zapas.

Gość mamnatalki
katakaziom grattulacje !Zdolna z Ciebie bestia,nie wiem,jak to zrobilas,bo ja nie mam czasu nawet na czytanie gazety,a przeciez mala jest w miare spokojna.Chyba trzeba miec zaciecie do nauki,mnie gochyba brak.

Gość mamnatalki
pytalam sie lekarki o to wypadanie wlosow,powiedziala,ze to normalne,bo w ciazy nie wypadaja,dlatego teraz organiz nadrabia i usuwa nadmiar martwych wlosow.nie trzeba sie tym martwic.

Gość mamnatalki
Izka,mam pytanie.Na jakiej podstawie lekarz zlecil badanie krwi w kierunku anemii,pod wzgledem malego przyboru wagi? Martwie sie ,bo od wyjscia ze szpitala mala nie miala badan krwi,chyba to troche dziwne. Jak tak czytam o waszych problemach z dzieciaczkami,to chyba powinnam dac na msze do Czestochowyze moja mala,pomimo wczesniactwa na razie zdrowa.

Patusiowa i meisje ja tez jestem z Waszych okolic dokladnie z opola. a co do wieku to prawie jeste najstarsza,niedawno stuknelo mi 33 latka,kurcze kiedy ja zdaze z 2 dzidziusiem.Troche za dlugo czekalismy,jestesmy 8 lat po slubie,jezu kiedy ten czas zlecial?! o rany ,ale sie rozpisalam,chyba juz przynudzam.pa

Mamnatalki dziekuje bardzo za gratulacje:D Hania dostawała bobotik, u mnie w Złocieńcu kosztował chyba z 17zł, na pewno drogi nie był. Daje się go 3x razy dziennie po 6 kropelek, ma smak malinowy więc dzieciom smakuje. Ale ja nie zauważyłam, żeby jakoś malej pomagał. Później dostałam na próbe INFACOL. I to było baaardzo pomocne. Daje się jedną dawkę przez karmieniem. I to polecam osobiście, a kolki miałyśmy baaardzo intensywne. Może z tymi włosami to faktycznie nie ma się co martwic. Jak wypadna wszystkie to pewnie też i odrosną hehe ;P w sumie to zima idzie i w czapkach się chodzi to nikt nie zauważy braku włosów na mej głowie. A ja mam 24 latka i brak stażu małżeńskiego ( do grudnia :P) ale dzidzia jak najbardziej planowana i udało się praktycznie za 3 podejściem ;)

mamnatalki ja tez czescie zmieniam sliniaczki niż pampersy. Hania ręce ma mokre do łokci i cała buzia ośliniona, ale jej to nie przeszkadza. Teraz uporczywie domaga się aby pomagać jej usiąść. Skończy jeść i już musi siedzieć bo świat z perspektywy człowieka leżącego jest nudny :P

ojjj dziewczyny widzę ze nie tylko ja nie śpię :-) Moja się ślini, palce ciomka, cmoka i co tam jeszcze. Dzis miała pól sukieneczki mokrej bo leciało jej na wszystkie strony jak obracała główkę. Wasze dzieciaczki spią? bo moja niestety nie ;-(

Moja pospała tak do 22ej a teraz bawi się a ja najchętniej zawinęłabym się już do łóżeczka :-) nawet jej...byleby spać :-)

czesc:) my wstalysmy dopiero pol godz temu, mala spala od 19 do 4,30 i rano miala jakies humorki bo nie chciala spac. moze dlatego ze musialam ja przebrac bo sie obsikala;) i przez godzinke walczylismy z nia i w koncu zasnela i spala razem ze mna do 8.45:D co do wypadania wlosow to mi wypadaja ale powiem wam ze niezbyt mocno na szczescie:) meisje to mamy do siebie ok 70 km:) dziewczyny ktore sie bronily, podziwiam was bo wiem ile moja siostra miala na glowie jak mala byla jeszcze w brzuchu i na swiecie juz pozniej z tym wsyztskim. studia, obrona, praca i ciaza z ktora byly problemy, czesto lezaly w szpitalu:( meisje moja Pati prawie caly czas jest taka jak piszesz a jak ma zly dzien i p[lacze czesto albo cos to mam wrazenie ze jest nieszczesliwa itd. ehh nam matkom durne mysli przychodza do glowy:O mamanatalki do ciebie mam ok 40 km:D moze sie kiedys spotkamy gdzies po srodku;) powiem wam dziewczyny szczerze ze my nie jestesmy malzenstwem tylko to moje pisanie "mezus" was pewnie zmylilo;) jestesmy razem 6 lat i planowalismy sie pobrac jak bede miala ok 20-21lat ale caly czas cos przeszkadzalo, cos bylo wazniejsze, nie mielismy glowy do tego. a jak zaszlam w ciaze to stiwerdzilismy ze nie chcemy sie pobierac ze wzgledu na mala, a tez nie wiadomo bylo jak bede sie czula itd. a pisze mezus bo tak mi wygodniej, niz tlumaczenie a chlopak a narzeczony itp;) no i mimo braku papierka wsyzscy mowia o nas malzenstwo. a slub... moze jak mala podrosnie, zeby miec czas na latanie i zalatwianie wsyztskiego na spokojnie:) no i musze odzyskac dawno figure a to niepredko mi sie uda:P

witajcie, dzisiaj pobudka o 5 hh moje maluchy chyba beda ranne ptaszki.... mamnatalki- pytalas dlaczego robilam badanie krwi... przed wizyta u tej pani dr-gastroenterologa dzieciecego kazala mi zrobic badanie usg głowki małego- w zwiazku z asymetria, usg jamy brzusznej u obu, badanie krwi- morfologie, cukier, enzymy watrobowe i mocz... wytłumaczyła mi ze wszyscyplacz dziecka przypisują kolkom aczasem bywa tak ze problem lezy gdzies indziej....w sumie to jestem zadowolona ze zrobilam te badania bo przynajmniej w ciemno diagnozy nie stawiała... malej wyszla z wyników anemia pomimo ze bardzo dobrze wyglada-maly pulpet;)))) ta lekarka to dobryspecjalista oprócz tego ze specjalizuje sie w schorzeniach ukl pokarmowego to jest tez pediatra-alergologiem. Tłumaczy i wyjasnia, szuka przyczyn dalej gdy wczesniejsze przypuszczenia sa mylne....dzieki niej mały ma 3 mies i juz prawie nie ma sladu po asymetrii, to onazauwazyla ze ma drzenia miesni-wczesniej oglądało go 5 pediatrów i nikt na to uwagi nie zwrócił.. co do sab simplex- polski odpowiednik to bobotic ta sama substancja aktywna tylko stezenie jej w 1 ml jest nizsze i substancje dodatkowe inne-dlatego na silne kolki jednak sab jest lepszy...u nas tylko po nim było nieco lepiej. esputicon, espumisan-tragedia, baki non stop i kolki masakra... wiec jak ktoras potrzebuje sab simplex to dajcie znac oddam butle za free po co ma mi sie przeterminowac.... co do wypadania włosów-zwykle ok3 miesiaca po porodzie to normalne ze wzgledu na spadek hormonów-pamietam z zajec z endokrynologii

Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilkę przywitać się. Dziś przychodzą do nas goście z nieznośnym 4-latkiem. Ostatnio jak był, to musiałam go cały czas pilnowć. Zresztą nie tylko ja. Az się bałam o Lenkę. Skakał przed nią jak małpa, włącznie z tym że chciał ją podnosić. A jak miał ja po główce pogłaskać to tętno miałam wyższe niż w ciąży. Tak sie bałam. Nic na niego nie działa, rodzice chodzą z nim do psychologa bo ostatnio dziewczynkę pogryzł w przedszkolu. Więc wyobraźcie sobie jak się czuje, jak się zbliża do Lenki :( Dobra uciekam, buziaki dla Was i miłej niedzieli Wam życzę.