Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teczowa1718

maluchy urodzone maj, czerwiec, lipiec 2010, pokój 256

Polecane posty

leneczkowa chyba masz racje co do tego forum:) jest nas troche za malo, mozna jakis czas poczekac moze "stare" dziewczyny zaczna pisac, albo ktos nowy dolaczy:) iza fajna ta poduszka. powodzenia na szczepieniu. tez mialam miec dzisiaj ale nadal nie dowiezli szczepionek, mam dzwonic jeszcze po 11 moze juz beda. tez ogladalam ten kubeczek z lovi, i tez sie nad nim wlasnie zastanawiam:) tym bardziej ze moja mala bardzo chce juz lapac butle jak ja karmie i czasem chwile sama przytrzyma wiec moze moglabym jej dawac z tego picie bo mleko to by bylo jej za ciezko;) a dzisiaj przewrocila sie sama z pleckow na brzuszek:) w koncu jej sie udalo:)

izka a ile wazyla jak sie urodzila????i ile wazy teraz??? ja jestem przerazona tym jedzeniembo on jest taki grubasek ze az nie chce mu sie zbytnio ruszac.....jak chce sie na bok przewrocic to mu gruby tylek w tym przeszkadza......

Izka-to może nie zagęszczaj kleikiem,skoro i tak je tak czesto.Moja ja średnio 150-160ml,a nie podaję jej kaszki.sporadycznie wieczorami.

Dziewczyny a ja widziałam butelke treniongową od 4 miesiąca od TT w smyku. Chyba z 8 zł. kosztowała. W którejś gazecie teraz pisali , że warto wcześniej juz po 4 miesiącu od smoka oduczać . Napewno kupie tez tą z Aventu , bo mi butelka jest potrzebna i będę miała 2 w jednym. Powodzenia na szczepieniach.

Hej dziewczyny Mała wczoraj wojowała do 23 a później padła a ja razem z nią Rano o 7 pobudka a teraz zasnęła więc mam troszkę czasu tylko jednym okiem na komp. a drugim na Adiego bo jak jest w domu uziemiony przez pogodę to ma mega ADHD :-) Juuuupiiii dziewczyny pochwalę się Wam że w końcu doczekaliśmy się autka. Wczoraj szwagier nam przywiózł a ja cieszę się jak dzieciak bo strasznie mi się podoba a poza tym jest duży rodzinny więc na wózek i dwa foteliki rewelka :-) :-) :-) Leneczkowa chyba jednak masz rację z tym prywatnym forum. + takiego forum to przede wszystkim prywatność ale znowusz nikt nowy się nie dołączy... Aha Katkaziom prosiła żeby Wam przekazać że jest w Poznaniu i nie wzięła swojego komp. tylko męża a nie pamięta hasła do Kafe i bedzie dopiero w poniedziałek.

mamonatalki ja ja bardzo sporadycznie biore na kolana jak siedze przy kompie, prawde mowiac to ja najbardziej interesuje klawiatura i walenie w nia raczkami a nawet jak sie uda i mama nie zauwazy to przeciez mozna ja podniesc i sprobowac rzucic :) ja mam kubek treningowy z TT ktory jest od 4 miesiaca ale tam nadal jest za duza dziura dla niej, krztusi sie, a mleko pije z ze smoczkow nr 4 aventa ide sie ubrac bo mala zasnela

Dziewczyny nie chce Was w błąd wprowadzić ale z tą butelką Avventu to można chyba tak zrobić że się dokupuje sam smoczek i uchwyt i nie trzeba całości kupić. Więc jak któraś ma już ta butelkę to można tak pokombinować

Aniu wgadza się mozna wszytsko dokupić, ale ja akurat potrzebuję większej butelki a wszystko razem pewnie jest tańsze. A napisz jaki to samochodzik :) Moje gratulacje.

Tęczowa chyba nasze Kafeteryjne dzieci zrobiły zbiorowe poruszenie bo moja też daje popalić. Juz zaglądam za tymi zębami jak za zbawieniem a tu nic. Adi to chociaż już powie jak coś jest nie tak, czy go boli a jak tak to gdzie a Lenka....bądź mądry i pisz wiersze.... Iza poduszka fajna chyba się skuszę :-) jagódka na nocki będziesz chodzić? Rany zajedziesz się dziewczyno Wogóle zastanawiam się co będzie jak część z Was powraca do pracy, oby topik nie upadł bo te co zostaną w domu aaaaaa nawet nie chce myśleć :-( .....no włąsnie a ile z Was wraca do pracy i kiedy ??

http://auto.marktplaats.nl/renault/393643187-renault-scenic-1-6i-airco-zij-schade.html?return=eJw1jtFqwzAMRf%2BlkLwttuN66xzMaOmPaIlHQu3YRAorHfv3SrA9nXOlKxB4438Wrwf0vX3zB4ywjfMwE1Wv1K3UuHYZthvVBEDYrUnBTuUF1RZX2BOp0Rxfu5ly%2BrinYNoJA5XGnht7SYb5bsR6Nu6x1iyqte60lggS3X%2Bclr9TYj6WyopfE0pHyjKVWubFed1z3JaRY0E569ta96BbQn6jFqSxTDE4ezriZwvfjbs43bgrUxBsfzoMv0%2F9Ekqa&df=1&fta=eNpVks9u1DAQxl8F%2BbBHZDt24oy1BxCXSsCBIi5VVflfSkQ2iTZOu7DKA%2FMWzDgtUm8%2FzXwef%2FPZDhq4LmCArefh4ckNC7MLCNkAuwxHcYjLMU9gBwGtsIMEoWo7n0Bwzt9zbmcHQu8Ye5Rl%2BNPPdukizrBzBm5PM4zrKZ37YKelB3mY5%2FXID3nB4fO05DDFdNSVUYs%2FuOc7ze%2Fv%2BP2xkoZ8KGCze0zM9jhugQpYH4tBWbfARGM6oSpzQUjcJ00QvWixUncdF4Iqouu85wjKeaUFQu3bynQIjTKuVGQIRrVUCTpIT3Ma18WaWkrrSGJTBWEcgZBxF9dCmh2M8hWBFl3qdvCxQeDGVLFoRJCpLqCDpisqnpRRVOG8SbRFVUsvu%2BLQOUkDa11XKpH5mISnUyqZlhZslE8tl2Uv6pZnw4DyNLu4PA To nie jest ten ale jest identyczny :-D

do ] mamanatalki to ja mispalam ze moj synus dostal uczulenia na plecach .To samo potwierdzil mój pediatra .Potówki to raczej nie sa bo codziennie Kapie kamila .Mysle ze potówki inaczej wygladaja , a to byly czerwone plamki ( juz nikaja jak odstawilam banana) Ja jestem przeziebiona zle sie czuje teraz boje sie zeby małego nie zarazic. do v ja widzialam takie butelki ale myslalam ze one sa dla starszych dzieci

Anna super samochód!!! Nam tez by sie przydał ,ale myśleliśmy nad kombi Passat albo Skoda.Na razie krucho z kasą,może damy rade na wiosnę,bo na razie tragedia.Już przeraża mnie myśl o pakowaniu.Mamy Mercedesa ,ale zwykla osobówkę i ma maly bagażnik,który w polowie zajmuje wózek ,a co z resztą rzeczy to nie wiem? Jedziemy na Święta na 2 tyg, i trochę rzeczy trzeba wziąść.O rany.

Ten ma wbrew pozorom duży bagażnik. Z zewnątrz wygląda na mały przy dużych gabarytach auta ale jest spory. Też tak wybieraliśmy pod kątem dużego bagażnika ;-) U nas z kasą też krucho więc za tyle co sprzedaliśmy tamtego po wypadku to kupiliśmy tego. Nasz był o wiele tańszy od tego na zdjęciu dlatego też się zdecydowaliśmy.

Mamanatalki polecam forda Focusa kombi jak kiedyś bedziecie zmieniać bo my taki mieliśmy własnie i ja byłam bardzo zadowolona

o anna19810 hmmmm ale to na pleckach to nie sa potówki . PRzynajmniej wczoraj pediatra widziala kamila i stwierdzila ze coś podalam do jedzenia i dlatego wysypalo . Ja kamila nie przegrzewam . On skóre ma po tacie wiecznie mu goraco .To bylo jedyne dziecko w szpitalu ( od razu po urodzeniu) Które trzeba bylo odwinac z tego całego kokonu bo plakal .Inne otulone a on nie .Jak go odwineli to buzke cieszyl :) Także ja juz sie na nim nauczylam , w domu tez zakladam mu tylko dresik i krótki rekawek :)

anna19810 no9 niestety musze tam wrócić bo do normalnej pracy tz, od poniedzialku do piatku po 8 godzin to nie moge isc bo nie bede miala z kim filipa zostawic.....zreszta jak piotr byl maly to tez tak pracowalam......z ledwoscia dawalam rade ale jakos lecialo tylko ze piotr przesypial cale noce od poczatku......a filip chyba nigdy nie bedzie tak robil......a jak wroce do pracy to ide ok.12-12 razy do pracy po 12 godzin za kazdym razem i polowe mam dniowek a polowe nocek czyli ok. 7 razy p0otrzebuje opieke dla filipa a po nockach sie nim sama bede zajmowac....wiem ze masakra ale co zrobic????

Oj dziewczyny , jak Was tak czytam to stwierdzam ,że jesteście jakieś supermenki :) Człowiek czasami użala sie nad sobą, ze ma duzo zajęć , absorbujące, niespiące dziecko a inne mamy mają bardziej przesr..... Ja wracam do pracy w lutym. Będę miała przekopsane , bo dojezdzam 40 km. praca 8 godz. :( - 1 na karmienie, czyli będzie 7. A mała z rodzicami , bądz złobek prywatny :(/ Najbardziej sie boję tego, ze jak zachoruje czy cóś, to ja będę wstanie dojechać w ok. 50 min- łamiąc mnóstwo przepisów :( Jagódka pamietaj , ze przysługuje Ci chyba 1,5 godz mniej pracy. Bo na każde 4 godz. - 0,5,godz na karmienie. Załątw sobie takie zaświadczenie od pediatry.

witam was kochane:)u nas pogoda brzydka michałek mi na rekach spi i mruczy tak słodko:) jagodka z tego co mi sie wydaje to jest takie cos w prawie ze matka dziecka ponizej pierwszego roku zycia nie moze pracowac na nocnych zmianach dowiedz sie dokładnie bo teraz pracodawcy o pracownika nie dbaja jak sama o siebie nie zadbasz to nie masz co liczyc na innych.

my juz po szczepieniu:) tatus dobrze wpływa na dzieci bo mały to nawet nie zapłakał..... waga Igor8kg, Klaudia 8,1kg nie mierzyli moze mi sie uda wieczorkiem.... patusiowa-moja z butlą robi to samo chce sama trzymac i mi juz kilka razy wytrąciła z ręki :) mowią zeby jak najszybciej konczyc ze smokami i butlami...wiec trzeba sie za kubeczkami rozglądać leneczkowa- ja ten z TT mam-zielony fajny jest ale ustnik zupełnie twardy i dosc duze dziurki wiec jeszcze na niego za wczesnie... jagodka-Igor 2600, Klaudia 2660. Lekarz mi powiedział ze dzieci są spasione....ale co ja mam zrobic i tak małą ograniczam płacze nawet czesto jak sie w butli skonczy....kaszek nie daje tylko kleik raz dziennie na noc... anna- gratuluje autka,my tez duzzzy potrzebujemy narazie golfa mamy ale tez chce juz inny :)

Iza no widzisz i juz po szczepieniu :) Skoro piszesz , ze ten z TT nie za bardzo jeszcze to kupuje z Aventa, narezie butelke wykorzystam a potem będzie kubeczek. My mamy Opla Astre III combi. Nie wyobrażam sobie naszych wyjazdów bez tego bagażnika. Chwała temu kto wymyślił samochody combi ;)

izka to rzeczywiscie duze te twoje maluchy ja za tydzien bede wiedziała najnowsze wymiary michała dziewczyny my też mamy auto comi focusa i też sobie nie wyobrazam auta bez duzego bagaznika tu nam wozek wchodzi luzniutko i jeszce full miejsca jest:)

leneczkowa- drogo ale duzy plus ze tyle wariantów do wyboru mozna tak poorganizowac zeby dziecko nie było tam cale 8 godzin....wlasciwie to tyle co niania

Ja tez juz po szcepieniu.......filip wazy 7550 nie mierzyli go lekarz stwierdzil ze jest mala pyza z niego ale nie wyzywal ze za duzo mu daje mleka........filip godnie zniosl szczepienie zaczol plakac dopiero przy 3 zaszczyku.......ale taki mi zrobil numer 2 minuty przed szczepoieniem ze szok........sluchajcie....siedze sobie z nim i slysze eeeee...eeeee.....a po chwili....hihihih......a on co????kupe zrobil ale tak wielka ze sie w pieluszke nie zmiescila.....cale body i rajstopki brudne a smierdzialo ze nie mozna bylo wytrzymac a nie bylo juz czaasu zeby go przewinac wiec szczepilismy sie na brudasa......masakra;-) a co do powrotu do pracy to ja wiem ze nie musze pracowac w nocy ale jak bede same dniowki robila to nie mam gdzie tego mojego dziecka zostawic.....a do zlobka nie posle bo wtedy mija sie z celem moj powrot do pracy bo u mnie prywatny kosztuje ok.1500 zl to co mam poslac go do zlobka i isc do pracy zeby na niego zarobic???!!!!!nie to by nie mialo sensu...... a ja filipa nie karmie piersia wiec przerwa mi sie nie nalezy bo w przychodni maja zapisanie ze karmie mlekiem modyfikowanym i pewnie nie wypisza mi takiego zaswiadczenia.....ze tak powiem dolina......

My juz po spacerku,ale zimno.Ja wróce do pracy wprzyszłym roku,ale nie wcześniej jak mała skończy rok.Myślę,że do tego czasu będziemy z powrotem w Polsce.Zobaczymy czy damy radę wykończyć góre u teściów.Mała zostanie z teściową.