Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczko 300

do kobiet ktore gotuja

Polecane posty

Gość oczko 300
no buleczki z pieczarkami tez zrobie

lalazmaja nie wysmiewaj tylko spróbuj , moi goscie są zawsze zachwyceni i własnie z takich najprostrzych dań chcą zawsze ode mnie przepis , ale ja się nigdy nimi nie dzielę :D:D

Gość oczko 300
salatke robie podobna ale dzieki bardzo, kazdy pomysl rozwaze jeszcze pozniej bo tyle dalyscie mi propozycji ze nie zadazam ale przesledze kazdy

układam je normalnie da się je postawić , tylko że zajmują więcej miejsca na półmisku ;)aha one maja być cięte w kształcie kopniętego romba ;)mam nadzieję ze wiesz o co mi chodzi :)

Gość lalazmaja2
przystawka: 2-3 placki tortilla (cienkie) 1 op. łososia norweskiego w plastrach 20 dag białego sera 2 łyżki śmietany szczypiorek (ew. koperek, inne zioła) sól, pieprz Na każdym placku tortilla układamy pojedynczą warstwę łososia. Ser rozcieramy ze śmietaną, dodajemy posiekany szczypiorek (inne ziała) i przyprawiamy solą i pieprzem. Na warstwie łososia rozsmarowujemy porcję białego sera. Wszystko razem zwijamy. W gotową roladę wbijamy wykałaczki co około 1 cm, a następnie odcinamy kawałki ostrym nożem, tnąc po środku odległości między wykałaczkami sałatka grecka: ogórek, 2-3 pomidory, cebula, zielona papryka, 6 łyżek oliwy, 2 łyżki octu winnego, 1/2 łyżeczki soli, pieprz, oliwki z puszki, ser feta Ogórek umyć, nie obierać, pokroić w kostkę. Umyte, osuszone i również nie obrane pomidory pokroić w ósemki. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Paprykę oczyścić z pestek, pociąć na paski. Ser pokroić w kostkę. Ocet utrzeć z solą i pieprzem. Dodać oliwę, wymieszać. Warzywa ułożyć w salaterce, posypać oliwkami i serem. Zalać sosem i wymieszać tuż przed podaniem. Grecki owczy ser feta można zastąpić słonym białym twarogiem danie głowne: ziemniaczki pieczone. mozesz wczesniej lekko obgotowac ziemniaki. ułozyc je na foli do pieczenia. obsypac przyprawami. polac oliwa z oliwek i do piekarnika. do miesa np. kupic i ugotowac fasolke szparagową którea nastepnie przysmazyc na masełku z bułka tartą na patelni. miesko jako danie głowne. jest tu wiele możliwości. rozumiem ze kiepsko u ciebie z gotowaniem wiec naprostsza rzecz: roladki drobiowe. 2 piersi kurczaka(połówki) 10-12 plastrów szynki kawałek sera żółtego lub pleśniowego mąka 3 jaja bułka tarta sól pieprz. Piers kurczaka dzielimy na ok. 5-6 czesci i rozbijamy na desce pamietajac, że kawałki powinny miec raczej podluzny kształt. Kładziemy na pierś plaster szynki i kawalek sera ( nie mnieszy niz 1 cm grubosci i szerokosci) zawijamy, jezeli rulon sie rozwija mozna roladke przekluć wykałaczką i pózniej ją wyciagnąć. Następnie zanużyc w mące, w jajku (z solą, z pieprzem, z mąka) i w bułce tartej. Smażyc na głębokim oleju pod przykryciem na wolnym ogniu. i prosze cie zadne koreczki z parówek:)!

Gość oczko 300
stokrotko to jak jest z tymi koreczkami jak je nabijam pod skosem to jak je polozyc zeby staly, tak jak kolezanka pisala wczesniej czy inaczej ?

Gość lalazmaja2
"stokrotka to ja lalazmaja nie wysmiewaj tylko spróbuj , moi goscie są zawsze zachwyceni i własnie z takich najprostrzych dań chcą zawsze ode mnie przepis , ale ja się nigdy nimi nie dzielę" probowałam ale jak mieszkałam na studiach. bez przesady kobita na 30 urodziny faceta nie zrobi mu koreczków z parówke. sory ile ty masz lat?

Gość oczko 300
wyprzedzilas mnie z odpowiedzia, wiem o co chodzi, no fakt

oczko 300 robilas kiedys kopytka? wlasnie tak je trzeba ciąć , zeby w srodku byla parowka a naokoło widac bylo ser , rownie dobrze mozesz je ciąć w plasterki o grubosci np.3 cm , ale pod skosem są efektywniejsze,a wykałaczkę wbijasz w sam srodek koreczka czyli koreczki stojją a nie leżą ;)

Gość oczko 300
dziewczyny nie kloccie sie, zrobie koreczki jako przystawke a inne dania jako glowne i po problemie, ludzie ok. 30 tez lubia oarowki heheh

Gość oczko 300
wiem , nie pomyslalam ze mozna je polozyc na lezaco ;) no juz mi slinka leci

Gość oczko 300
lalazmaja, no tez pomysl dobry, a macie jakies pomysly co do dan chinskich, cos w tym stylu ??

ja jak robię chińszczyznę to (fakt idę na łatwiznę) kupuję sos chiński albo słodko kwaśny "aspiro " z biedronki , do tego pierś z kurczaka i ryż i wychodzi pyszne danie ;)

Gość oczko 300
no to tez robi ena szybko, bylam ostatnio u kolezanki i nie spytalam niestety, byl tam makaron kokardki, miesko (piers z kurczaka w przyprawach) i do tego wlasnie cos z chinszczyzny jak sie dodaje do ryzu, wiem ze to byla jaka mrozonka ale nie wiem jaka ? wiecie moze o co chodzi ? i vczekam jeszcze na propozycje.

Gość 575685yj
zrób koreczki z sera cammambert i zielonych winogron- na wykłaczke włóż kawalek sera i polówkę winogrona, u mnie zawsze każdy się tym zajada

Gość oczko 300
littlesensitive a czy do salatki z kabanosem moze byc zamiast groszku kukurydza ? bedzie pasowac ?

Gość oczko 300
u mnie zawsze koreczki schodza wiec moze zrobie i te z winogrona, ja zawsze robilam z ogorka konserwowego, zoltego sera i kabanosa ,a le ja nie mam glowy do wymyslania innych rzeczy

Gość oczko 300
no te tez fajnie wygladaja

Gość oczko 300
no cos takiego wlasnie, dzieki, nie mm czasu wlasnie szukac w google bo mam male dziecko a wy mi tu naprawde szybko pomoglyscie, super, dzieki

Gość odsyłam do konkretów
zachęcam cię do zrobienia tego schabiku z chrzanem w galarecie - jest wyborny

jeśli impreza będzie z alkoholem to takie przystawki znikną w mgnieniu oka:)

Gość oczko 300
no bedzie napewno przy alkoholu, sprobowac zawsze warto

Gość oczko 300
po dokladnym przezcytaniu schab w galarecie musi tez byc super, zrobie tez

więcej będzie mężczyzn czy kobiet na imprezie? kwestia tego czy wolą dania lekkie czy "z mocą":)

ten schab jest boski, pod alkohol idzie jak burza:) i ładnie wygląda