Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczko 300

do kobiet ktore gotuja

Polecane posty

Gość oczko 300

Hej, dziewczyny wyprawiam mezowi 30 urodziny dla znajomych i nie mam pojecia co podac na stol ? Dajcie jakies propozycje dan na cieplo i jakies ciekawe salatki.

Gość oczko 300
dziewczyny gotuje tu ktoras ?

Gość tojatojatojatoaj
barszcyk czerwony na cieplo a salatki to porowa albo z bialym serem....jakies miesko, pomidory....cos zeby bylo kolorowo;-)

Gość oczko 300
dzieki, jeszcze ktos pomoze ?

Gość nuria m.
moze cos bardziej wspolzesnego? moze tarte albo makaron z pysznym sosem? do tego salata z oliwkami/z kaparami/czym tam chcesz dobre wino i fajnie sie siedzi... Ale to zalezy w jakim stylu chcesz miec te impreze:)

Jeśli Twój mąż lubi paluszki krabowe to mam pomysł na bardzo dobrą i lekką sałatkę z nimi w roli głównej :) Kupujesz paluszki krabowe ( w zależności od ilości osób, ja dla ok 8- 10 kupuję 6-7 paczek), ananasa w puszcze i zielonego ogórka (tu daj tak ze 2-3 większe). Wszystko ktoisz w kosteczkę nie za drodną, dodajesz majonez i przyprawiasz solą i pieprzem. Ja używam cayenne bo nadaje taki fajny posmak :)

Gość neestee
koreczki, sałatki, może też deska serów z różnymi sosami?

Ja robię np.bułki z pieczarkami , sałatkę makaronową z szuszonymi pomidorami, koreczki z paróweczek , zapiekanki , sos tatarski, sałatka grecka , sałatka "cezar", ...... jak będziesz chciała na cos przepis to wal śmiało :)

Gość oczko 300
no sprobuje te paluszki karabowe, impreza bardziej kulturalna ( ni e jakas cholota), tak na 10 osob

albo na zimno jeszcze moge polecić mozarellę z pomidorami. Kroisz i jedno i drugie w plastry i polewasz oliwą z oliwek,ale nie tą zwykłą. Polecam kupić oliwki z czosnkiem,w słoiczku, w oliwie i nimi skropić ser z pomidorkami i posypać delikatnie bazylią,ale świeżą :) i gotowe.

Gość neestee
na ciepło możesz zrobić jakąś zapiekankę albo np faszerowane warzywa. (to tak żeby nie stać przy garach tylko siedzieć z goścmi)

Gość oczko 300
a koreczki z parowki i co jeszcze do tego sie daje ?

Ja proponuję zupę krem z kurek i makaron z owocami moża, sałatki makaronowa, rolada z łososiem, tatar i deska serów

na ciepło to może bigosik?? I łatwo podgrzać i praktycznie każdy lubi :) Bo tak: jak podasz sielmniaczki i jakiegoś kotleta do tego to zaraz wystygnie a odgrzewane nie jest dobre. Chyba że np. zapodasz jakiegoś dewolaja. Polecam też (u mnie się sprtawdziła) sałatka ala cesar ale ta Knorra, naprawdę wyszła pysznie i zaraz ze stołu zniknęła.

Gość oczko 300
makoaro, mieso i co do tego jeszcze mozna dodac ? nie jestem najlepsza w wymyslaniu dan, i nie mam pojecia

Gość oczko 300
jak sie robi ta deske serow i salatke ala cesar ?

koreczkii z paróweczek : skl: ser żółty i paróweczki :D ser żółty topimy w woreczku we wrzącej wodzie, , gdy masa jest rozpuszczona rozwałkowujemy ją na desce i zawijamu paróweczki , kązda paróweczkę trzeba zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce.Po jakiś 20 minutach , zdejmujemy folię i przecinamy aróweczki pod skosem , nabijamy na wykałaczki , bardzo prosta ale i bardzo efektywna przekąska :)

szybka i efektowna sałatka z kabanosem :) makaron kokardki (najlepiej kolorowy dla efektu) do tego cienkie, mocno uwędzone kabanosy(ok.4 długie), groszek zielony z puszki, fasola czerwona z puszki, cebulka posiekana w kostkę, ser żółty pokrojony w nie za drobną kostkę, odrobina pieprzu i majonez (sól opcjonalnie) :) polecam, palce lizać :)

Gość Lo90
śliwki zawijane w boczku podpieczone na patelni

Gość jumperka123
Może krokieciki proste ale za to smaczne , spaghetii z sosem pomidorowym a do krokietów sałatka tzatzyki.:)

Gość oczko 300
koreczki z parowek i salatke z kabanosem zrobie na 100 %, super, maz bardzo lubi kabanosy i goscie tez,a paroweczki musza wygladac super, a z czym mozna podac ten makaron , z miesem i co jeszcze bedzie dobre ? i dzieki ze mi pomagacie

i sałatka z piersi kurczaka/indyka piersi - 40/50dkg pokroić w paski/kostki i podsmażyć dodając przyprawę do kebabu (cała saszetka), wsadzić do przeźroczystego naczynia - dla efektu, bo sałatki się nie miesza - układa warstwami :) potem na to warstwa ugotowanego ryżu (w osolonej wodzie), na to keczup - cienka warstewka, potem warstwa cebulki świeżej pokrojonej w kostkę i kolejno ogórki konserwowe (bez skórki) na to warstwa majonezu i na samą górę kapusta pekińska poszarpana palcami lub pokrojona na paseczki :) super się prezentuje i znika ze stołu w mig! :)

sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami (pycha) makaron kokardki, słoik suszonych pomidorów, puszka kukurydzy,przyprawa kebeb-gyros (prymat), pierś z kurczaka, ewentualnie oliwki makaron ugotować, kukurydzę odcedzić dodać do makaronu, pirers pokroic w paseczki podsamzyc , posypac troche przyprawą , pomidory pokroic w kosteczkę (olej z nich wlać do makaronu),połączyc wszystkie skladniki i doprawic przyprawą do smaku . Mozna podawac na zimno jak i na cieplo :D

Gość lalazmaja2
"koreczki z parowek i salatke z kabanosem zrobie na 100 %" no ja nie moge! kto ci takie rzeczy poleca?????????????????????????? ja pierdziele. koreczki z parówek??? ehh zaraz ci tu napisze przepis na pyszna elegancka i prosta kolacje. a dzieciaki które ci radzą koreeczki z parówek i kabanosów niech spadaja! ja pierdziele.

bułki z peczarkami np 10 bułek małych , 0,5 kg pieczarek , średnia cebula, kostka , ser żólty w plasterkachrosołowa, sól, pieprz W bułce robimy dziurkę , wyskubujemy środek (można potem dodac do farszu z pieczarek wtedy sie nie marnuje ) pieczarki podsmazamy z cebulką i kostką rosolową , doprawiamy do smaku. Farszem wypychqamy bułki , na wierzch kładziemy plasterek sera do piekarnika , az ser sie roztopi :)

Gość oczko 300
dlaczego nie koreczki, musza ladnie wygladac i smakowac z serem, ale poprosze o twoje przepisy tez, a co do tych koreczkow to jak je przetne pod skosem to chyba ich nie da sie ulozyc teby staly nie ??? jak je ukladasz stokrotko ?