Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kropka2010

obraza na butelkę!!!

Polecane posty

witam, czy ktoś może mi podpowiedzieć, czemu moja 5 tygoniowa córa obraziła się na butelkę?!Od początku stosuję karmienie mieszane, mała urodziła się duża bo 4040kg i sporo je, a ja mam chyba mało pokarmu i dokarmiałam butlą.Od tygodnia na widok butli reaguje płaczem, je tylko w nocy gdy się obudzi.Cały dzień wisi na mnie - co 30 minut średnio, koszmar. Nie ma mowy o wyjściu z nią na dłuższe zakupy bo płacze i płacze bo głodna.. Jak ją przyzwyczaić do butli ???

A wprowadziłaś już dodatkowe pokarmy do diety? Myślę, że najwyższy czas.Jak chcesz całkowicie przejść na butlę, to odstaw całkowicie pierś. I odwrotnie.Powodów wiszenia może być kilka, niekoniecznie głód. Dziecko płacze, bo to jedyny środek komunikacji z Tobą na tym etapie.Zęby - to jedna z najbardziej możliwych przyczyn - wtedy dziecko ssąc pierś masuje sobie dziąsła a bliskość z Tobą - uspokaja. Ja bym to przeczekała - ile czasu już się tak dzieje? Moja była karmiona tylko piersią i co jakiś czas były etapy permanentnego widzenia przy piersi (od kilku dni do tygodnia, rzadziej - do dwóch) a potem wracało do normalności.Czy dziecko dobrze toleruje mleko? Problem może tkwić w składzie. Małe dzieci mają "szósty zmysł" jeśli chodzi o odrzucanie pokarmów, które w jakikolwiek sposób im szkodzą (np nietolerancja składnika przez organizm).

ngLKa - 5 tygodniowe dziecko i stałe pokarmy? Oszalałaś? Może jedynie wodę dziecku dać oprócz mleka !!!! A Ty autorko, dawaj cyca ile wlezie, minie to jej i wróci do butli, na przemian cyc i butla,może mleko zmień

Gość ngLka czytaj ze zrozumieniem
to dziecko ma 5 tygodni a nie 5 miesiecy, wiec jakie zeby?

Olej to, co pisałam o zębach bo dziecko ma 5 tygodni a ja przeczytałam: 5 miesięcy. przepraszam ;)To mogą być kolki, dziecko wtedy ssie, co pobudza żołądek do pracy, jelita także. Czy dziecko ostatnio nie pręży się bardziej? Nie pryka "skondensowanie"? I czy po kupce nie ma ok godziny - dwóch spania / spokoju / bez płaczu?

ngLka ngLka@tlen.pl'; A wprowadziłaś już dodatkowe pokarmy do diety ? Myślę, że najwyższy czas. co chcesz wprowadzać 5-cio tygodniowemu dziecku ???? chyba herbatkę koperkową albo wodę - ale tym to się raczej nie naje. W 6 tygodniu jest pierwszy kryzys laktacyjny - musisz przetrwac, mój tez tak na piersi wisiał, i masz najgorszy tydzien w skokach rozwojowych http://img84.imageshack.us/i/skokiou8im61se8.jpg/ poczytaj, http://parenting.pl/noworodki-i-niemowlaki/2063-skoki-rozwojowe-1-rok-zycia.html lepiej zrozumiesz swoją córcię :)

annnnnnna - racja, sprstowałam się wyżej, źle odczytałam i potraktowałam dziecko jako pięciomiesięczne :D