Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studia informatyczne

No i po co studia?

Polecane posty

Gość std_lib
wtrace cos od siebie - z perspektywy czasu troche zaluje ze studiowalam dziennie a nie zaocznie, bo po 5 latach mialam wlasciwie zerowe dosw. zawodowe (wyjatek praktyki). Z drugiej strony na zaocznych nie ma takiego klimatu... a po co studia? Znam informatykow ktorzy juz na studiach (dziennych ) podjeli prace, ale ich pracodawcy i tak pozniej wymagali papierka oraz takich ktorzy bronili sie w nieskonczonosc, bo nikt ich odpowiednio nie "mobilizowal". pracodawcom nie zalezalo na swistku ;) roznie bywa ;)

Gość mój też mnie dzisiaj
oj guzik prawda. wielu studentów powinno wylecieć na zbity pysk, ze 3/4 nie powinno ich w ogóle studiować. ściągają, nie potrafią nic, to jaką mają mieć wiedzę? na ostatnim roku zamiast pracować i kończyć studia to balangują w najlepsze. prawda jest taka, że jak ktoś naprawdę ma wiedzę, jest dobry to pracę znajdzie.

bo kiedyś była nie ilość a jakość. Było mało studentów dużo ludzi kończyło zawodówki technika itp. A teraz zgodnie z modą i żeby w statystykach unii prowadzi się metodę nie jakość tylko ilość to się dziwić ze stanu obecnego. Jak ludzie tego nie zrozumieją to będzie długo taki stan.

Gość do tego zo pytał co studiowałe
m Zgadza się. Moim zdaniem głupota jest studiowanie dzienne, takiego czegoś jak socjologia, marketing. To tylko wymówka przed nie pójściem do pracy. Sam Studiowałem marketing zaocznie i pracowałem i teraz znam troszke realia. Mam głupiego magistra z marketingu, ale znam języki i to mi się przydało bardziej niż te uczenie się o metodach wpływania na sprzedaż.... :D

radzę popatrzeć ile ludzi się co roku pcha na socjologię, marketing& zarządzanie. Uczelnia nie będzie ograniczać liczby studentów tylko brać ile się da. W końcu mają płacone od liczby studentów. Problemem też jest jakość samych wykładowców. Często jest że klepią w kółko to samo ze 30 lat. Chociaż ja się spotkałem z takim co miał wykłady o normach iso a nic o tym nie wiedział wykład był wogóle nie związany z tym normami.

Jeśli chodzi o marketing to był poszedł tylko na jeden: MARKETING SPORTOWY. To jest przyszłościowy kierunek odnośnie działów marketingu.

Oczywiście na SGH ;)