Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikiriki ki

Dlaczego teraz coraz więcej dziewczyn ma w życiu plan a coraz więcej mężczyzn

Polecane posty

Gość ikiriki ki

nie ma planu? Takie są moje spostrzeżenia. A wasze? I jeśli tak jest, to jak myślicie , czemu?

Gość Prażynka_87
J a nie wiem czy większość mężczyzn tak ma,ale facet z którym się nie dawno rozstałam nie umiał podjąć żadnej męskiej stanowczej decyzji, robił wrażenie kogoś kogo trzeba prowadzić za rękę, opowiadał oczywiście o planach na przyszłość, ale słowa to tylko słowa.....

Gość ikiriki ki
Czyli też spotkałaś się z przykładem potwierdzającym regułę, o której mówię. A Ty masz plan w życiu?

Gość -.-BA
tak Ci sie tylko wydaje, zobacz ilu jest teraz niezaradnych facetow po 40, nie umiejących nawet zalatwic prostej czynności w urzędzie

Gość ikiriki ki
Czyli, co? Twoja teoria mówi, że zawsze kobiety bardziej miały plan w życiu niż mężczyźni?

Gość Prażynka_87
wiadomo że plany w czasie mogą ulegać modyfikacji,ale cele mam wyznaczone, dąże do realizacji, bo nie wyobrażam sobie żyć na zasadzie ,,jakoś to będzie" Mój facet nie umiał zadecydować o swoich studiach - mama za niego poszła złożyć papiery

Gość hgfhgf
Wielu ludzi laczy niezaradnosc z problemami psychicznymi . Czesto ludzie majacy problemy ze soba nazywani sa niezaradnymi . A rzeczywiste zrodlo problemu to nie niezradnosc , a wlasnie problemy z psychiką . Ale najlatwiej nazwac to niezaradnoscia , bo ludziom trudno sobie wyobrazic jak kto funkcjonuje

Gość -.-.A
dziewczyny za duzo myślą i planują całe swoje życie, a facet zyje z dnia na dzień i bierze co mu się nadarzy

Gość Prażynka_87
heh ja myśle że to nie o psychike chodzi, ale o wygode.

Gość kokoooooooooooo
Prażynka_87 o qrwa to tacy ludzie istnieja?,a ty potrafisz być z kimś takim?

Gość hgfhgf
ale trudno komus ocenic gdzie tkwi problem

Jeśli teraz coraz więcej dziewczyn ma plan, a facetów coraz mniej, to znaczy, że KIEDYŚ więcej facetów niż kobiet miało plan :p Ale to możliwe, został zaburzony naturalny podział "obowiązków".

Obecnie wielu ludzi do życiowi rozbitkowie - pełni kompleksów, poczucia winy, nie widzący przed sobą perspektyw, pozbawieni pewności siebie. Jak ktoś taki może podemować stanowcze decyzje ? Jeżeli nie jesteś pewien siebie, jeżeli nie wiesz jak ochronić siebie samego i zapewnić sobie jakąś przyszłość, to jak możesz brać odpowiedzialność za innych ?

Gość hgfhgf
heh ja myśle że to nie o psychike chodzi, ale o wygode. no i wlasnie to jest czeste tłumaczenie roznych zaburzen psychicznych . Ludzie ktorzy ich nie maja nazywaja czlowieka ktory ma na przyklad depresje leniem . Bo nie sa w stanie sobie wyobrazic jaka jest zasada dzialania tego schorzenia to upraszczaja to do objawow wewnetrznych ktore sa podobne jak do osoby leniwej .

Gość hgfhgf
upraszczaja to do objawow zewnetrznych ktore sa podobne jak do osoby leniwej .

Gość Prażynka_87
Kokoooooooo ------>no ja też idealna nie jestem.... Kiedyś spadłam z obłoków i sie zorientowałam, że to nie chodzi o to że tylko ja mam się opiekować, ale w związku chodzi o wzajemną opiekę. A pamiętam jaka byłam oburzona jak moja rodzina go nie akceptowała.

Gość ikiriki ki
Hm, jak myślicie jak to się więc wszystko potoczy w przyszłości?

Kobiety są cwane. Obserwują facetów i czekają aż mechanizm rynkowej selekcji zrobi swoje. Tzn. aż wyodrębnią się ci którzy odnieśli sukces - komóra, fura, skóra. Potem tylko muszą popuścić szpary i ich odłowić. I co taka 18-tka będzie się martwiła o wykształcenie i pracę, jak złowi na dupę bogatego 30-latka który będzie ją utrzymywał. A ci faceci którym się nie udało wybić i pozostali biedni ? Cóż. Na nich dziewczyny patrzą z politowaniem, o ile wogóle popatrzą. Wiem po sobie. Jak byłem chudy, chory i zupełnie bez grosza to dla kobiet byłem nikom. A teraz jak nabrałem trochę postury, i mam kilka złotych, to nagle zaczęły zwracać uwagę. Tylko że ja już nie chcę mieć dziewczyny. Wyleczyłem się z tego.

Gość Prażynka_87
no nie da się przewidzieć....ale na pewno masz jakiś plan, albo szukasz jakiegoś pomysłu na siebie. Np chcesz zostać piosenkarzem/piłkarzem/młynarzem/chcesz mieć miłą kobietę i trójkę dzieci a na emeryturze chciałbyś zajmować się ogrodnictwem:) Większość ludzi takie snuje

Gość Prażynka_87
to że kobiety oczekują stabilizacji i silnego męskiego ramienia nie oznacza że są cwane:(

Chcecie wiedzieć co myślę o przyszłości ? Jestem politologiem i powiem wam co myślę. W połowie przyszłego roku światowy system finansowy się rozłoży. I wtedy dojdzie do III wojny światowej.

A ty myślisz że ja nie potrzebowałem stabilizacji ? Oparcia w kobiecie i jej ciepła ? Bardzo potrzebowałem, ale nie otrzymałem. Teraz nie potrzebuję.

Gość Prażynka_87
przykra sprawa....:( Tą wojną mnie nawet nie strasz.Bo to by mi plany całkiem pokrzyżowało

Gość dobry text, Master

ja kiedys planowalam teraz wole zyc tym co mam:-) jedyne co planuje to rozklad nastepnego dnia pozatym mezczyzna tez posiada plany

Gość bo ludzie to banda hipokrytów
W końcu my znamy tylko własne odczucia i siebie oceniamy przez pryzmat odczuć a druga osobę przez działania bo nie możemy siedzieć jej w głowie. Dlatego twierdzimy, że ktoś jest np.; niemiły bo "chamsko" nas obsłużył w sklepie. I mamy potem kupę pretensji, nie patrząc na to, że może go/ją coś boleć, być niewyspana, mieć inny problemy. Sami byśmy się w takiej sytuacji inaczej potraktowali ale inni to tylko "to co robią". Takie małpki skaczące dla naszej przyjemności :classic_cool:

"I co taka 18-tka będzie się martwiła o wykształcenie i pracę, jak złowi na d**ę bogatego 30-latka który będzie ją utrzymywał." Nie zgadzam się z tym. Poza tym... Po co być z kimś bez miłości? Dla pieniędzy? Bezsens totalny... Ja tam swoje plany na przyszłość mam, dążę do tego, żeby je realizować, ale znając swój charakter pozostawiam sobie dużo swobody. Wiem, co chcę w życiu robić, osiągnąć i staram się to realizować. A co do facetów? To zależy od osobowości, zresztą jak u kobiet. Znam kilku, którzy doskonale wiedzą czego chcą, mają plany i robią wszystko, żeby je realizować.