Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość henryk42

Naczynia kuchenne REMES - Niemożność zwrotu w ustawowym terminie

Polecane posty

Gość henryk42

W listopadzie 2009r. zauroczony pokazem garnków REMES a szczególnie prezentem kuchenką indukcyjną dałem się naciągnąć na ich zakup ratalny. Po 2 dniach odesłąłem je do REMES gdyż mogłem anulować zakup w ciągu 10 dni. Niestety żona wypróbowała na kuchence indukcyjnej zagotować w pionowej konfiguracji (zalecanej przez REMES) zupę i kalafior na parze - oba naczynia zostały wyczyszczone i z pozostałymi nieużywanymi naczyniami zestawu garnków a następnie paczkami wartościowymi odesłane (koszt wysyłki ok.400zł). Po kilku tygodniach poinformowano mnie, że zwrot garnków nie został przyjęty gdyż zostały one przegrzane, porysowany(jak się to ma dożywotnia gwarancja do faktu ich zniszczenia {zdaniem REMES-u} w ciągu jednego gotowania) i bardzo brudne , co nie było prawdą gdyż używałem tylko dwa naczynia i tylko raz; wg mnie komisja opiniująca zwrócone garnki oglądała inne garnki a mogło tak być bo garnki nie są numerowane jednoznacznie i nie są przyporządkowane do jednego kompletu , a na dowodzie kupna nie ma żadnych danych identyfikacyjnych zakupionego próbnie kompletu. Od tej pory REMES wytoczył mi sprawę sądową w Nowym Tomyślu i ja zostałem oskarżony o próbę zwrotu uszkodzonych garnków- sprawa sądowa trwa do dzisiaj. Przestrzegam innych kontrahentów REMES-u przed pochopnym kupnem ich garnków lub innych produktów gdyż próba ich zwrotu w ciągu ustawowych 10 dni jest praktycznie niemożliwa. Gdyby ktoś rozpakował ich produkty to powinien mieć co najmniej 2 świadków ( także przy pakowaniu do zwrotu) oraz dokładnie zrobić zdjęcia/film wysyłanych produktów z datą ich wykonania i dołączyć do odsyłanych garnków wraz z oświadczeniami ŚWIATKÓW. Ja tego nie wiedziałem i pewny solidności znanej firmy (sponsorującej Sport) odesłałem je bez zdjęć i oświadczeń świadków. Informuję, że garnki po pokazie reklamowym odebrałem w ciemnościach z samochodu dostawczego i rozpakowałem dopiero w domu, czyli nawet gdyby były to już uszkodzone stare garnki też bym się ich uszkodzenia nie wyparł. Przestrzegam przed bezwzględnymi HANDLOWCAMI REMES mającymi sprawnych PRAWNIKÓWE. O przebiegu mojej sprawy sądowej będę informował na bieżąco

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować