Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemiecki!

opis wakacji po niemiecku, pomoże ktoś?

Polecane posty

Gość niemiecki!

Pierwszy miesiąc wakacji spędziłam w domu. Spotykałam się z przyjaciółmi. Chodziliśmy nad rzekę, na dyskoteki. Poznałam bardzo dużo ludzi, których bardzo mile wspominam. Pogoda w lipcu była ładna. Razem z przyjaciółkami opalałyśmy się na słońcu i plotkowałyśmy. W sierpniu wyjechałam do babci na wieś. Pomagałam jej w pracach domowych. Po 2 tygodniach wróciłam do domu. Pogoda się zepsuła. Siedziałam w domu i grałam na komputerze. Wakacje bardzo szybko minęły. Wspominam je bardzo fajnie, ale trwały za krótko. Zależy mi na tym, by nie było to napisane z translatora, bo jak wiadomo translator dobrze tłumaczy słówka, ale całe zdania już nie.

Gość nokia5610
Wszystkie moje germanistki zawsze mówiły, że pisanie wszelkiego rodzaju prac z niemieckiego własnie w taki sposób (tzn. najpierw pisanie po polski i potem tłumaczenie na niemiecki) jest bez sensu. :P Nikt nie będzie tego za Ciebie teraz tłumaczył, weź i sama napisz to prostymi słowami od razu po niemiecku. :P:P

Gość niemiecki!
Mam już to napisane, ale chciałam sprawdzić jak ktoś to napisze :) żebym błędów nie miała:P

Gość nokia5610
no to wrzuc tekst po niemiecku, a nie :o

a ktoś się cieszył, że wszyscy uczniowie pójdą teraz do książek. A tu co WTF?:classic_cool: lekcje na kafe odrabiają:) idziemy w dobrym kierunku - razem daleko zajdziemy :classic_cool:

Gość niemiecki!
sprawdzi mi to ktoś? ;P