Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fossa barbarossa

Mam cellulit i grudy na pośladkach a jestem taka młoda :(

Polecane posty

Wstydzisz sie kupic hula hop??? :O :O :O na kolanach podpierajac sie rekoma z przodu robie wymachy do tylu. Wymyslilam sobie tak, ze 20razy jedna noga, pozniej 20razy druga. Powtarzam to dwukrotnie. Wstaje i robie 20razy lewa wymach w bok (cale cialo napiete, nie sa to takie sobie o wymachy)i pozniej 20 razy prawa noga.Powtarzam to dwukrotnie. I cala serie jeszcze raz. Czyli razem robie 80wymachow w tyl lewa noga, 80 wymachow w tyl prawa noga, 80 wymachow w bok lewa noga i 80 wymachow w tyl prawa noga. Efekty sa wyczuwalne dosc szybko.

Gość no ale teorie
chemii-połyka mi litery

Gość fossa barbarossa
ostrzegam że tyłek jest przerażający, a te zaczerwienienia to są od tego że siedzę właśnie na fotelu wiklinowym.

Gość www.voila.pl
cwicz "8 buns", to cwiczenia z jednej seri, te akurat sa na dupcie. ja cwicze "8 abs" to na brzuch. w sam raz dla mnie do codziennego cwiczenia. tylko 10 min. ale cwicze codziennie od roku i widze efekty;)

Gość dfhxthrtht
nie słuchaj gosialicious ,hula hop na cellulit nie pomoze.gosialicious gówno wie a sie mądrzy tępa pała

Gość fossa barbarossa
zaraz wstawię zdjęcia, tylko proszę mnie nie wyzywac bo to będzie przykre :O aha a te wymachy na klęczka do tyłu też robię i też 20. potem robię napinanie pośladków i nóg, czyli unoszę je do góry a tułów na podłodze leży i robię tak 15 razy, teraz postaram się 20 bo to bardzo wyczerpujące.

Gość www.voila.pl
hulahop na BRZUCH tepe dzidy.

Gość dfhxthrtht
ize sobie foto zmieniłas?a rzesy dalej domalowanw w programie,zenada z ciebie dziecko

Gość a niby dlaczego
mamy wysmiewać? Ja też nie jestem idealna, nikt nie jest :)

Gość fossa barbarossa
te poziome kreski i zaczerwienienie to od fotela ale widać też "w tle" te moje grudy :O aż mi się chcę płakać jak to widzę ale to jest mój tyłek, gdy go napinam i ściskam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c47701219885a1c.html a tutaj normalny, bez napinania http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ad1ada697ebfab5.html piszcie prawdę ale bez wyzwisk :I

Gość kobieceeeee
sorry ale jestes pojebana. masz fajna dupe. jak sie ja sciska to kazda ma cellulit. pogielo cie dziecko

Gość fossa barbarossa
no pewnie gosialicious nie ma, a moje koleżanki też nie mają czegoś takiego miło to czytać, nawet to że jestem pojebana ;p ale tak siebie postrzegam i już, tyłęk to moja zmora

Gość bez majtek daj
i zeby byly uda od kolan widoczne ale ja raczej nie widze powodow zeby sie jakos bardzo czepiac

gdzie ja napisalam, ze hula hop na tylek jest? :D :D :D ja nic o hula hop nie pisalam :D :D eee fajny masz tylek, czego chcesz? :O

Gość kobieceeeee
nie widzialas prawdzwego cellulitu. gdybym miala aparat to bym ci pokazala jak wyglada moja dupa gdy ja sciskam. a nawet normalnie mam cellulit. nie uwazam zeby byl tragiczny. mam 21 lat :/ serio wyolbrzymiasz. i naprawde zacznij plywac. jak nie masz siana, to biegaj codziennie. nie wierze w cwiczenia na poszczegolne partie miesni. tylko kardio. a bieganie ci dupe poprawi bardzo. albo rower

Gość kobieceeeee
pozatym: gdy jeszcze wazylam pare kilo wiecej i ogolnie mialam naprawde cellulit zrobilam male doswiadczenie. pilam doslownie 3litry wody dziennie. plus jakies herbata/kawa. ale te 2 butelki wody musialy byc. po tygodniu!!! mialam 50% mniej cellulitu. woda dziala cuda. ale koneicznie przynajmniej 2 litry. tyle powinno styknac. naprawde, woda dziala lepiej niz cwiczenia!

Gość fossa barbarossa
dzięki za te komentarze, spodziewałam się innego odzewu po ukazaniu tych zdjęć ale jestem mile zaskoczona, cóż zawsze mi ten niesmak zostanie ale co zrobić taki mam kompleks

Mysle, ze naogladalas sie zbyt wielu zdjec poprawianych w photoshopie i dlatego masz taki kompleks. Ale naprawde, tylek masz ok.

Gość tyłek jest ok
natomiast proponuje zmienic bieliznę bo te gacie to aseksualy syf

gosialicious - możesz napisać jakie robisz cwiczenia przez te 40 min?? bardzo proszę :)) też chce mieć ładny brzuch, pupe i nogi (też mam troszkę cellulitu :()

Opisalam to w poscie o 10:01. Na brzuch zazwyczaj robie jedna serie 6weidera, czasami dwie po 6 powtorzen. Jedna seria mi wystarczy zeby miec ladny brzuch ;)

gosialicious - czytałam ten post powyżej dla mnie 6 jet zbyt ciężka :(:( ale bd robic zwykłe brzuszki :) dzięki za odp :)

Ja brzuszki robilam kilka dobrych lat, dziennie nawet po 500 dlatego 6weidera to jest dla mnie pikus. Co innego osoby, ktore od razu rzucaja sie na 6w ;) Powodzenia mimo wszystko ;)

Szczerze mówiąc chyba przesadzasz, z tym, że masz taki okropny cellulit. Jeżeli miałabym ci cokolwiek poradzić to tylko to, abyś nie wyolbrzymiała swoich delikatnych mankamentów. Przede wszystkim musisz uwierzyć w siebie,ponieważ oglądając zdjęcia, na których niby widoczna jest skórka pomarańczowa nic takiego nie widać, a przynajmniej nie jest to w dużym stopniu zauważalne. Gdybyś pokazała komuś te zdjęcia nie mówiąc mu jaki masz problem, nigdy w życiu dana osoba nie wpadłaby na pomysł, ze borykasz się z problemem cellulitu. Jeśli uważasz, że to naprawdę ogromny problem poczytaj ten tekst http://cwiczenianacellulit.info.pl/2010/09/16/cellulit-u-nastolatki/ Proponuję zapoznać się z informacjami tam zawartymi, i stosować się do wskazówek, które znajdziesz właśnie w tym tekście. Dowiesz się tam między innymi jaką dietę stosować, jak się odżywiać, jakie ćwiczenia wykonywać oraz jakie kosmetyki są najodpowiedniejsze do walki z pomarańczową skórką.Poza tym wykonuj masaże, one są bardzo pomocne, ponieważ usprawniają krążenie krwi i limfy.

Spróbuj się jakoś pozbyć tego cellulitu ;) Słyszałam o takim nowym programie który nazywa się sto-cellulit i polega na połączeniu odpowiedniej suplementacji oraz diety z terapią falą akustyczną na obszary ciała dotknięte cellulitem. Myślę, że coś takiego będzie dla Ciebie dobrym wyjściem, do tego jeszcze jakieś ćwiczenia i po kłopocie ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

Gość blumarine
Cellulit na pośladkach to nie tylko twój problem. Nie słyszałaś, że tylko nieliczne grono dziewczyn nie ma problemów ze skórką pomarańczową - jeszcze.... Nie wiadomo przecież co je czeka w przyszłosci ;) Zamiast biadolić nad swoim losem, zacznij działać. Przede wszystkim zacznij wprowadzać do swojego jadłospisu więcej warzyw, owoców produktów z pełnego ziarna. Zrezygnuj ze słodyczy (albo chociaż ogranicz ich spożycie), z daleka trzymaj się od fast-foodów. ćwicz systematycznie - najlepiej codziennie po 40 minut. Ktoś tu dobrze poradził - na cellulit pomoże hula-hop. Są też takie specjalne z "wypustkami", które dodatkowo masują skórę. Ze swojej strony polecam jazdę na rowerze i ćwiczenia na stepie. No i pamiętaj o kosmetykach na cellulit. Znajdziesz ich mnóstwo. Ja używam specjalnego olejku do masażu przeznaczonego dla kobiet po porodzie (nazywa się Mamamil, jakby ktoś był zainteresowany). A ponieważ stosuję go od niedawna, nie mogę wypowiedzieć się na temat jego skuteczności. Widzę jednak znaczną poprawę w wyglądzie skóry, która stała się bardziej sprężysta i miękka w dotyku. Do tego warto zastosować i inne specyfiki, także o działaniu antycellulitowym.

Program stop-cellulit jest bardzo skuteczny. Przez to, że atakuje się skórkę pomarańczową ze wszystkich stron (przez suplementację, dietę oraz terapię falą akustyczną) można się go całkowicie pozbyć. Na pewno jest o wiele skuteczniejszy niż wszelakiego rodzaju balsamy, kremy i zabiegi kosmetyczne.

oj nie masz co się załamywać teraz to chyba większość kobiet ma cellulit niezależnie od wieku, wagi. Nie ma co się poddawać, tylko pomyśleć o tym, jak się tej pomarańczowej skórki pozbyć. NA początek pomyślałabym o zmianie diety, bo jak się doszukałam w broszurze kliniki Vimed cellulit powstaje w wyniku nagromadzenia substancji toksycznych, które pochodzą właśnie z pokarmów, do tej diety dobrze byłoby pomyśleć o ćwiczeniach najlepiej aerobowych, jakieś masaże, peelingi i po kłopocie.