Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nulka90

metronizadol - pomoże w 2 tygodnie?

Polecane posty

Gość nulka90

Moja pani dermatolog przepisała mi ten właśnie antybiotyk. Poszukałam w internecie i strasznie się zdziwiłam, bo wszyscy pisali, że brali antybiotyki średnio 4-6 miesięcy, a pierwsze efekty zaczeły się pojawiać gdzieś po 2 tygodniach, a już dobre efekty zaczęły się to gdzieś po miesiącu, dwóch... tymczasem moja pani dermatolog kazała go brać przez dwa tygodnie. po pół tabletki trzy razy na dobę. Drugi raz się zdziwiłam jak przeczytałam ulotkę, bo było tam zupelnie inne dawkowanie, ale biorę tak jak kazała. podejrzewam, że mam brac mniejszą dawkę po jestem dosyć drobna (159 cm wzrostu, 47,5 kg wagi) na dodatek pani dermatolog gdy spytałam kiedy mam się znowu pojawić na kontrolę powiedziała, że nie muszę, chyba że nie będzie zadnej poprawy. Czy jest ktoś komu metronizadol pomógł po 2 tygodniach? biorę go już kilka dni i narazie nic... dodam, że mam 20 lat, wczesniej nie miałam problemów z cerą. lecze się nie całe 2 miesiące, biorę jeszcze cynk, biotynę i na zmianę smaruję twarz epiduo i metronizadol-żelem (efekty po tych żelach są, ale takie średnie)

Gość ŻoŁwiK
Metronidazol to nie antybiotyk i nie jest do leczenia dermatologicznego, poza tym bedziesz dalej srac jak widziec, pogratulowac lekarza.

Gość nulka90
chyba jednak jest skoro masa ludzi to stosuje na trądzik :p

Gość kilcia
Rzeczywiście metronidazol nie jest antybiotykiem. Jest to lek stosowany przy różnego rodzaju chemioterapiach. Ale nie zgodzę się z moim przedmówcą,że nie stosuje się w leczeniu chorób skóry. Ja choruję na trądzik różowaty,który jest choroba skóry i z powodzeniem w chorobach skóry. Sama go miałam i muszę przyznać,ze daje rewelacyjne efekty.Nikt Ci nie da metronidazolu na prawie 2 miesiące!Dobrze miałaś przepisaną kurację.Metronidazol stosuje się maksymalnie do miesiąca czasu (ale o długości stosowania tego leku decyduje lekarz).Waga nie ma znaczenia w przypadku brania metronidazolu. Podejrzewam,że to raczej stopień nasilenia choroby.A jaki rodzaj choroby skórnej masz?Jeśli masz jeszcze pytania podaje swój numer gg:25434464.

żebym ja to wiedziała jaką chorobę mam :p generalnie to tradzik, tyle mi powiedziała, ale już jej sie nie chciało uściślić rodzaju, a wiadomo że jest wiele :p akurat ta pani dermatolog ponoć dobrze leczy (jeszcze nie jestem do tego przekonana, bazuje na opinii znajomych) ale rozmowna to ona nie jest, każdą informacje trzeba z niej końmi wywlekać i takim tonem ci odpowie, ze ci się zyć odechce :p ale wyglada mi to na tradzik grudkowo-krostowy czy coś takiego... mam kilka takich zapalnych grudek na czole (jak dobrze, że jest grzywka! :p) i takie małe krostki , głównie na skroniach, trochę na czole i kilka na policzkach. nie jest najgorzej, bo widziałam gorzse przypadki, ale i tak chcialabym wrócić do poprzednieog stanu :)

Gość kilcia
Jeżeli masz grudki i krostki to dobrze,ze dostałaś metronidazol w tabletkach. a do smarowania też masz e jakieś postaci?Ale jeśli masz 20 lat to trochę późno na trądzik zwykły. Czy poza grudkami i krostkami na twarzy masz coś jeszcze?Mam na myśli np,rumień na policzkach i popękane naczynka?Jeśli nie to nie rozumiem czemu dostałaś metronidazol w zewnętrznej postaci?

mam tylko to co napisałam, zadnego rumienia, czy naczynek. mam jeszcze metronizadol zel i epiduo zel. oprocz tego cynk i biotyna

Gość kilcia
No to wygląda na trądzik zwykły. Bierzesz jakieś leki hormonalne?

Gość ŻoŁwiK
Strzel sobie setke wodki po metronidazolu :-]

Gość kilcia
No a może zbadaj sobie poziom hormonów (szczególnie poziom androgenów- testosteronu i DHEA-S).