Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca :)

Jak to jest z tymi powrotami ????

Polecane posty

Czy mniej inteligentne kobiety, prosto myślące, dla których liczy się zabawa, przyjaciółki, zakupy, lans, itp. czy tylko takie potrafią wrócić do byłego chłopaka, którego zostawiły dla innego czy też mądre, ułożone, normalnie i przyszłościowo myślące kobiety także wracają ?? Ja uważam, że te drugie, jak już wykonają krok to nie wracają, bo nie pozwala im na to ich inteligencja, postrzeganie świata, itp. Duma przede wszystkim ;/ Jak to jest ?? Wiem, że to trudne, dziwne pytanie, bo jaka kobieta przyzna się, że należy do pierwszej grupy, każda powie, że jest inteligentna, ale spróbować nie zaszkodzi :)

W jakim sensie nie ma powrotu ?? Bo wypowiedź iście lakoniczna :)

Gość martynka 22 Krk
Wiesz co nie chce sobie slodzic, ale wydaje mi sie, ze jestem ulozona kobieta, mam swoje cele w zyciu, chce miec dzieci, szczesliwa rodzinę, itd.. mysle bardzo racjonalnie i nie jestem jedna z tych co sie lansuja, chodza na dyskoteki , ubieraja sie jak nie powiem kto itd, ale mimo to, gdy zostawił mnie chłopak byłam gotowa do niego wrócić.. Moze dlatego, ze wiedzialam, ze wina lezy po obu stronach , i mimo, ze zrobił mi cos okropnego.. liczyło sie dla mnie uczucie do niego, nnie wyobrazałam sobie zycia bez niego, wiec dziewne ze z gory zakladasz, ze tylko te malo inteligentne wracaja do bylych.. powiem wiecej tylko malo inteligentne zakladaja tematy takie jak ten.. co ma inteligencja, sposob bycia itd do powrotow? to sa spr indywidualne ...

Gość martynka 22 Krk
co do dumy to wydaje mi sie, ze jak mam sie uniesc duma i tylko dlatego nie byc z kims kogo kocham i sie meczyc i pluc sobie w twarz do konca zycia to to jest durne.. Madre dziewczyny przede wszystkim musza przeanalizowac , czy taki powrot ma szanse przetrwania, zalezy tez od powodu rozstaania.. :P jesli np. wiedzialabym, ze facet mnie zdradzil, ma mnie za nikogo i wiem, ze bedzie sie to powtarzalo oczywiscie nie ma szans na powrot, ale gdy wiem, ze facet zaluje to mysle, ze szanse warto dac ...

Założyłam temat, bo chce poznać zdanie innych... Domena ludzi inteligentnych jest przemyślane działanie, impulsywność w działaniu to domena nierozgarniętych ludzi, trudno jest tak szufladkować ludzi, ale jakiś podział chciałam wprowadzić :) martynka 22 Krk Piszesz z perspektywy kobiety porzuconej, a to nijak ma się do mojego pytania, bo mi chodzi o głos tych co porzucili a potem zachciały wrócić, co nimi kierowało do takiego wniosku, zwykła pomyłka, impulsywne porzucenie swojego faceta dla innego, czy też po dokładnym przemyśleniu sprawy. Pytam się, bo uważam, że w takich sprawach nie można oddzielać kwestii uczuciowej od kwestii inteligencji, jedno z drugim się łączy, ba nawet jedno bez drugiego nie powinno istnieć... Inteligencja to nie tylko kwestia naukowa, ale także zachowanie, postrzeganie świata, koegzystencja z innymi ludźmi... Może inny wniosek, mądra kobieta najpierw przemyśli sprawę, sprawdzi nowego faceta, jak już będzie bardzo pewna to odejdzie do niego, "głupia" poleci od razu złapana na słodkie słówka, mądra kobieta po czasie jak zrozumie, dojdzie do niej, że popełniła błąd zapragnie wrócić, głupiej zajmie to o wiele więcej czasu, ba nawet jak zauważy to będzie sobie wmawiać, że tak jest lepiej, mądra zachciała wrócić, ale czy wtedy jej duma i przemyślane działanie z początku całej akcji pozwoli wrócić ??? Albo inaczej, że tamten rozdział dla niej jest zamknięty ??