Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dormita

łupież

Polecane posty

Gość elizabetkaaaa
w ramke i na prezent ;] mi tez h&s wysuszyl i wlosy i skore, wiecej nie stosowałam go

takie ladne portetowe wtym stylu retro w drewnianej ramce to faktycznie moglby byc ladny prezent:)

Gość niemiecki persil
dokladnie..najlepszy jest nizoral:-)

Gość kirki3
Nizoral pewnie wielu osobom pomógl.Mojej znajomej ,,zwiększył" się łupież,ale ponoć tak często bywa na początku ,,leczenia".Odstawiła. Ja zaczęlam od szamponu(słabszego) mocniejszy ,,preparat"zostawmy sobie na później ,gdyby szampon L'oreala nie pomógł.

Gość krokodylka777
wiesz tak jak z lekami , zalezy od organizmu, i rodzaju lupiezu, i tego czy masz ktortkie czy dlugie wlosy, nizoral jest super dla tych co maja krotkie wlosy bo nie czuja jak sie poplączam a ja umierałam gdy rozczesywałam kołtuny, dlatego zmieniłam

Gość agnieszka_f
niektorym nizoral pomaga, ja wiem z doswiadczenia ze po skonczeniu kuracji lupiez nawraca, moze to z przesuszenia..? napewno nie sprawdza sie jako szampon na codzien, bo wlosy sa po nim straszne, a zastosowanie odzywki konieczne. na maly lupiez lepiej sprobowac cos delikatniejszego.

Gość zwykladziupla
Ostatnio w tv widzialam program w ktorym facet polecal zrobienie sobie samemu z ziol olejku do wcierania w skore glowy, podobno pomaga. Lawenda, tymianek, rozmaryn, drobno posiekane, zalane olejkiem kokosowym, podgrzewane chyba z godz na parze. Pozniej odcedza sie sam wywar, i smaruje nim raz dziennie skore glowy. Jakos tak to szlo:)

Gość agnieszka_f
hmmm brzei ciekawie, ale z tymi wywarami to duzo pracy, poza tym trzeba wiedziec czy sie nie jest na cos uczulonym... olejek kokosowy jest bardzo fajny, uzywalam kiedys przez ponad rok, i swietnie nawilzal wlosy, ale jest tlusty i troche ciezki, wiec watpie czy na kazdy lupiez pomoze

Gość agnieszka_f
dormita, ja zrobilam podobnie, tyle ze zarejestrowalam mame, jej ciezko jest ogarnac internet, ale jak powiedzialam w domu o konkursie to sama mnie poprosila zebym jej tez wyslala:) a co! niech jak najwiecej osob wygrywa:)

Gość krokodylka777
napewno bedzie zadowolona jak dostanie takie upiekszone zdjecie;] a szamponik Ty przechwiycisz

a tam, pewnie tez bedzie chciala sprobowac szamponu;) takie naturalne mieszkanki sa fajne, ale ile czasu to pochalania....

Gość krokodylka777
on hm mysle ze lepiej Ci upieksza profrsjonalisci zdjecie niz ktos inny w domu na sciagnietym programie , na pochodnej photoshopa;]\

Gość kirki3
Stosuję szampon L'orealai włosy są miłe w dotyku i powoli znika łupież. A z tym konkursem no to niech wygrywa jak najwięcej osób :) i niech mama agnieszki f wygra :) jak jej mamie ciężko poruszac się w zawiłościach komputera to tym bardziej będzie się cieszyć z upiększonego zdjęcia ...zrobionego nawet na (jakimś tam)nie profesjonalnym programie... zabawa to zabawa...:) :)

Ja bym poleciła szampon Clear, ten w granatowej butelce, dla mężczyzn jest nawet skuteczniejszy. Kiedyś próbowałam, a teraz gdy łupież wrócił, znów kupiłam ten szampon.

Gość agnieszka_f
sama nie probowalam cleara, ale moj chlopak tak, mialam w gazecie mala buteleczke jako gratis, to mu ja dalam, ale nie zuzyl jej do konca, wiec chyba niebardzo mu podeszla :(

Gość krokodylka777
slyszałam opinie o tym clearu ze jest po nim zimno w glowe:P bo mietowy orzezwiajacy;]

Gość elizabetkaaaa
tez kupilam ten elseve pielegnujacy ,stosuje jakies dwa tyg i znika lupiez, nie nagle ale jest go mniej , a wlosy mile w dotyku i puszyste;] wyslalam rowniez swoje zlgoszenie do konkursu ale nie wygrałam ;]

Gość agnieszka_f
w tym clearze to najokropniejsza jest reklama- ronaldo pod myje wlosy, a na nich zel :D przed i po umyciu :D a ten loreal jest rzeczywiscie niezly, umylam nim juz kika razy wlosy i nie ma zadnych problemow z rozczesywaniem i maja polysk.

Gość krokodylka777
a lupiez? znika? czy jest oprny, wiesz u niektorych moze ten skladnik działac a u innych nie musi,

Gość elizabetkaaaaa
mi znika , ale po trochu, po tygodniu jest mniejszy ale jeszce jest, wczesniej dawałam takiemu szamponowi cała butelke aby zadziała, teraz tez, po zuzyciu calej butelki jesli lupiezu nie bedzie to szampon jest super, a narazie znika po trochu

Gość krokodylka777
a no to dobrze bio juz myslałam ze to tylko efekt reklamowy, to super! tez czekam na rezultaty, bo szamponu nie wyrałam a zdjecie jeszcze nie przyszło

Gość flos21
Polecam spróbować szampon z trikenolem eva medica. Nie wyszusza skóry głowy i zwlacza łupież. Stosujemy 1 x do 2 x w tygodniu.

Jeżeli chcemy pozbyć się łupieżu najlepiej wybierać "specjalistyczne"; szampony przeciwłupieżowe. Muszą one zawierać odpowiednie substancje, które bedą mogły przeciwdziałać nie tylko objawom, ale także przyczynom łupieżu. http://szamponydowlosow.info.pl/2010/12/22/szampon-przeciwlupiezowy-co-powinien-zawierac/ tutaj dosyć dokładnie opisano wszystkie substancje, które mogłyby zwlaczyć łupież. Jeżeli więc wy ieramy szampon, który miałby nam pomóc, najlepiej w pierwszej kolejności zwrócić uwagę na skład takiego specyfiku. Może się okazac, że te najbardziej popularne szampony - rekomendowane jako najlepsze- wcale nie działają.

Słuchajcie, mam dostępnych jeszcze kilka sztuk, dosłownie kilka szamponów z odżywką(to jest 2w1) i pianek przeciwłupieżowych. Są aptecznej firmy OLIPROX. zainteresowane osoby proszę o szybki kontakt mailowy pod: olunia107@wp.pl , udzielę wszelkich informacji i pomogę ile tylko będę w stanie.

Gość dream_life
w sprawie łupieżu warto tez skontaktować się z dermatologiem. Może jest to wynikiem jakiegoś problemu z hormonami, albo problem skóry.

Odświeżam wątek, bo może komuś się przyda mały update :) H&S, Nizoral itp. pomagają - owszem, ale na chwilę. Do tego H&S wysusza. Ze swojej półki polecam Pirolam - dba o właściwe pH skóry, pielęgnuje włosy witaminami A+E i przede wszystkim leczy przyczyny łupieżu. Sprawdziłam i mogę potwierdzić skuteczność.