Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dormita

łupież

Polecane posty

Gość kubeczek123
A ja polecem Clobex - poecił mi go dermatolog :) Pomaga, aczkolwiek to już bardziej specjalistyczny środek niż zwykły szampon :)

Gość qqa11
Ja polecam szampon przeciwłupieżowy Eva Medica. Super działanie i niezawodność.

No tak napisali w reklamie. A możesz nam przybliżyć dlaczego polecasz i jak działa? Ja stosuję Pirolam i szczerze mówiąc nie bardzo dowierzam innym środkom.

Gość OoKIWIoO
Najprawdopodobniej używasz złego szmponu :) Łupierz to choroba skury głowy :) ale szmpon jest bardzo ważny :D

Gość nikolusiuniaa
mi pomogla specjalna szczotka przeciwłupieżowa ANTI DANDRUFF THERAPY z Donegal. mozna ja kupic na ich stronie.

Gość kropeleczkaa
tez mam to co nikolusiuniaaa ta szczotke anty dandraff therapy i jest swietna :D chcoiaz mogla by byc w innych kolorach :P ale ok donegal i tak sie postaral :P

Gość Mi_Lena
ale co mogę zobaczyć na stronie? bo się pogubiłam..

Gość zatańczmy!
z tym analizatorem ciekawa sprawa ;) dobrze że ja już po terapii ;)

Na łupież stosuję szampon Himalaya Herbals. Jest łagodny, ale przy tym skutecznie eliminuje łupież, nie wysusza skóry głowy, można nim myć włosy w razie konieczności nawet codziennie. Kupuję go przez internet na galeriakosmetyki.pl Wcześniej stosowałam Nizoral, ale był zbyt mocny i bardzo plątał moje długie włosy. Były szorstkie i suche.

Gość lolo b
Ja na łupież stosowałem szampon Dandrene. I pomógł. A ponadto zdecydowałem się na domowe sposoby likwidują suchy łupież. Polecam olejek rycynowy. Wystarczy mieć pół szklanki tego olejku, który należy nie wcierać lecz wklepać w umytą skórę głowy (nie we włosy). Następnie olejek należy przytrzymać na głowie przez około trzydzieści minut, a następnie umyć łagodnym szamponem. Do spłukiwania należy używać letniej, a nie gorącej wody. Innym sposobem na rozprawienie się z łupieżem jest wywar z pokrzywy. Ale to ie wszystkie metody, pozwalające pozbyć się łupieżu. O innych można przeczytać ze strony http://szamponydowlosow.info.pl/2011/05/02/sposoby-walki-z-lupiezem/

Gość jjjjjjjjk
W walce z łupieżem istotnym narzędziem jest dobry szampon. A tych w drogeriach nie brakuje. Tak samo jak krem przeciwzmarszczkowy, i szampon musi wykazywać działanie na kilku płaszczyznach. Oznacza to, że skuteczny kosmetyk musi działać na kilku frontach musi być wszechstronny. Z tego też powodu w szamponach przeciwłupieżowych nie znajdziemy tylko jednego składnika, lecz wręcz przeciwnie kilka substancji o działaniu leczniczym, na przykład: pirytionian cynku połączony z wyciągami z pokrzywy oraz wyciągami z wierzby. By pozbyć się łupieżu można zdecydować się również na zastosowanie płukanki, jak i maski o działaniu przeciwłupieżowym. Takie specyfiki zawierają w swoim składzie duże ilości aktywnych składników. Z tego też powodu efekt ich działania pojawia się znacznie szybciej. Możliwości jest naprawdę wiele. Zajrzeć można tez na http://wypadaniewlosow.edu.pl/2010/09/03/miej-lupiez-z-glowy/ by dowiedzieć się o innych sposobach na łupież.

Gość veryAnka
do tego mądrego wywodu dorzucę.. cyklopiroks :)