Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

Czy wkladacie pod przescieradlo koc?

Polecane posty

Zwlaszcza teraz kiedy noce sa juz chlodne? U nas na materacu jest wklad a na tym przescieradlo. Syn rano jak sie budzi to jest zimny jak sopel lodu mimo , ze kupilam mu ciepla pizamke. Zakladcie dzieciom na noc skarpetki?

u siebie na łóżku mam koc pod prześcieradłem, bo mąż marznie :P synek śpi bez koca, w body z krótkim rękawem, przykryty cieplejszym kocykiem. jakbym mu skarpety założyła to by je zdjął szybciej niż ja je założyłam :P on NIENAWIDZI skarpet! jedynie do butów mu zakładam, a tak w domu bez biega i śpi też rzecz jasna bez :) jak w nocy jeszcze się ochłodzi (na razie jest ciepło, ok 20 stopni w mieszkaniu) do ok 17-18 stopni to złożę mu body z długim rękawem i kocyk zamienię na kołdrę.

nie, córka śpi w bodziaku na dł rękaw i spodenkach pod kołderką, zawsze sprawdzam kark, nie jest zimny, nie jest ciepły jest ok. Skarpet nie zakładam do spania żeby nie uciskały, nigdy nie zakładałam. Może syn w nocy Ci sie rozkopuje i marznie?

Na tzw materac zawsze kładłam koc, bo budziłam się z zimna, stąd u córki również położyłam.

Gość u nas też zimno
Ja kładę koc na prześcieradło bo dziecko śpi bez pieluchy i czasem mu się siknie. Prześcieradła mam 3, a koców 12 i lepiej się piorą. Zakładam ciepłą piżamkę i skarpetki, opatulam kołderką, ale w nocy i tak się odkrywa.

moja starsza śpi w długich spodenkach i koszulce a młodsza w piżamce z długim rękawem i długimi spodniami. Pewnie bym ubierała lżej, ale obie wolą spać na kołdrze a nie pod nią ;) i większość nocy śpią odkryte, chyba że ktoś się obudzi i przykryje (tylko nogi max do pasa bo inaczej im za gorąco)

nIE ROZPKOPJE SIE CALA Noc spi pod kolderka ale jestprzykryty tylko do talii bo dalej nie chce. Moze powinnam pod pizamke zakladac mu ejszcze body z kr rekawkiem? Sama nie wiem. Dzis w nocy przez godzine nie chcial spac , :O sprawdzalam stopki to byly cieple ale raczki juz zimne. mimo , ze juz zaczelam w piecu CO palic.

Gość GOSIKOL
do fajna babka..jezuu nastepna od "body NA DŁUGI RĘKAW"...kużwa wezcie sie głupie baby nauczcie ze jest BODY Z DŁUGIM REKAWEM...tępe kretynki

Gość xaaaaaaaa
body + cienki pajacyk bez stópek, śpi odkryty, tylko nogi przykryte kolderką żadnych skarpet !

Gość szczesliwamama00
Ja pod prześcieradło nic nie wkładam. Jest materacyk na to tylko podkład (na wszelki wypadek gdyby pieluszka przeciekła) i prześcieradło. Córka śpi w zwykłej piżamce bez stópek. Jest cieplutka. Może podkręć kaloryfer, zakładaj grubszą piżamkę lub przykrywaj jeszcze kocem. Myślę, że dziecko w nocy się rozkopuje i dlatego jest zimne. Polecam mojego bloga: http://szczesliwamama.pl/ Pozdrawiam

Gość gość
Pomysł z podkładem zamiast koca pod prześcieradło trafiony. Wypróbowałam i jestem zadowolona. Maluchowi nawet nie kładę na podkład prześcieradła, tylko jak śpi z nami. Tu znajdziecie i prześcieradła i podkłady w różnych kombinacjach rozmiarowych: http://www.elway.biz/44-przescieradla