Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała hipokrytka z miasta

Obcokrajowcy?

Polecane posty

Jaki jest Wasz stosunek do obcokrajowców? Tylko odpowiadajcie szczerze. Chodzi mi głównie o grupy które podobno są w Polsce najgorzej postrzegane i dyskryminowane czyli: Romowie, Żydzi, Ukraińcy, Bułgarzy, Rosjanie, Wietnamczycy i Arfo-Amerykanie. Czy kolor skóry ma dla Was znaczenie?

Gość cyganie są najgorsi
tylko umią kraść, narzekać a uczciwie pracować nie chcą Niedawno jakaś cyganka się żaliła na forum, że nie chce wyjśc za faceta wskazanego przez rodzinę i teraz chcą ją za to zabić

Gość Salomea334
Ogólnie jestem otwarta na różne znajomości, mam pozytywny stosunek do ludzi, nieważne jakiej są narodowości, czy jaki mają kolor skóry. Nie znoszę rasistów! Wkurza mnie to jak w Polsce traktuje się obcokrajowców, zwłaszcza ciemnoskórych. Jednak jeśli chodzi o Cyganów to do tej pory na żywo widziałam ich tylko podczas żebrania. Widać, że są wulgarni, a ich zachowanie jest dziecinne. Raz widziałam dwie dorosłe cyganki, które biły się w autobusie (tak dla zabawy) i śmiały się przy tym jak dzieci, ale pewnie są też wśród nich wyjątki, więc nie generalizuję.

Gość hygyu
Nic do nich nie mam dopoki uczciwie pracuja i nie probuja nic wyludzac, krasc czy kombinowac. Nie widzialam jeszcze na oczy uczciwie pracujacego Cygana.

Gość co ty wymyślasz
Żydzi to obcokrajowcy? A co z polskimi Żydami? :o

Gość hygyu
Jeszcze jedno piszac Afro-Amerykanie odnosisz sie jedynie do murzynow zyjacych w Stanach, wiec w swojej poprawnosci politycznej popelniasz blad:D Slowo murzyn czy czarny nie jest obrazliwe.

staram sie nie osadzac..spotkalam juz afrykanczykow,ktorzy byli tak pracowici,ze dech zapiera,uczciwi i wyksztalceni badz z duza kultura osobista.niestety rowniez takich,ktorym sie w ogole robic nie chce i wielce szpanuja co to nie oni.dlatego z reguly czekam i oceniam po fakcie.choc rzeczywiscie do rumunow trudno mi jest sie przekonac.pamietam jeszcze te czasy,jak siedzialo ich pelno na ulicach,babki na kocu i polnagie dzieci,ktore chwytaly cie za nogawke i krzyczaly "daj!"..ciesze sie,ze w koncu ktos ich wyprzatnal,to bylo chore

hygyu - dla Ciebie słowo czarny czy murzyn obraźliwe nie jest,ale dla wielu z nich jest o czym możesz się przekonać będąc w Stanach. tak szczerze - czy jesteś pewna że to byli Rumuni a nie Romowie? Bo to jest duża różnica.

Gość wyjedz zagranice na
nie cieprie murzynow............ble ble ble

Gość jak żyję nie spotkałam
się z takim zjawiskiem jak uczciwie żyjący i pracujący cygan :O:O

Gość justy no
ja nie znosze arabusow i nie jestem sie wstanie do nich przekonac. cyganow tez sie boje,a murzynow zalezy, spotkalam zajebstych i beznadziejnych, smierdzacych, wiec bywa roznie, jakz polakami.

Gość Kavafaga
Najmłodsze lata spędziłam w kraju, gdzie odmienność kultur i pochodzenia jest na porządku dziennym, więc mam zdrowy pogląd na innych :) Ale też jestem rasistką, bo nienawidzę rasistów.

Ja znam kilku Rumunów którzy cierpią na tym,że w Polsce pokutuje stwierdzenie,że to oni żebrzą i kradną a w gruncie rzeczy Rumuna nie jest wcale tak łatwo odróżnić od nas. Chyba że w lecie bo dożo łatwiej się opalają i ciemniej ale z żebraniem u nich jest tak jak u nas - żebrzą głównie Romowie. A powiedzenie "żebranie na rumuńską pande - czyli pan da pan da" wyrosło z ludzkiej niewiedzy.

Gość hygyu
mala hipokrytka, mieszkalas kiedys za granica?? Najbardziej pseudotolerancyjni sa ci, ktorzy zyja sobie w Polsce, gdzie do niedawna widok czarnego byl szokiem, i nigdy nie mieszkali w sasiedztwie skupisk obcokrajowcow. Bylam w Stanach i widzialam jak wyglada zycie murzynow. Jada na zasilkach, do pracy za 8 dolarow nie pojda, bo to dla nich ujma, a nic przeciez nie potrafia, jak juz pracuja to sie obijaja, a jak ktokolowiek ich skrytykuje, to od razu wyjezdzaja z rasizmem, ich motto zyciowe. Sa specjalnie stypendia dla chcacych sie ksztalcic i nie sa one wykorzystywane, bo brak chetnych, a bialy nie moze z nich skorzystac, nawet jak bardzo chce. Mieszkaja w rozwalajacych sie chatach, a przed nimi stoja drogie samochody, jakies kuriozum po prostu. Najpierw pomieszkaj sobie blisko jakiejs grupy, a potem wyjezdzaj z tekstami o rasizmie i tolerancji.

Gość Kavafaga
jak żyję nie spotkałam - Ja też nigdy nie spotkałam uczciwie zarabiającego Roma, ale podobno jeden cygański budowlaniec robił schody w naszym rodzinnym domu :) Z ojcem z Polski uciekał nieuczciwy, co prawda, ale o dobrym sercu, i gdyby nie on, z ojcem byłoby kiepsko :) Ja do tej pory spotykałam się jedynie z żebrzącymi, ale w moim mieście są chyba tylko tacy kulturalni, bo do ew. darczyńców odnosili się z szacunkiem i nie nalegali aż do skutku :)

Nigdy nic do nikogo nie miałam. do czasu. do czasu kiedy do ekskluzywnego sklepu w którym pracowałam przyszła cała zgraja Rumunów, zaczęli wyzywac ludzi, pluć na klientów, obrażać, wymyślać jacy to Polacy nie są, rzucać wszystkim :o a na koniec probowały matka z jkaąś 6letnią córką nas okraść :o od tamtej pory nie lubię Rumunów.

Gość hygyu
Wlosi nienawidza Rumunow i Albanczykow, bo przyjezdzaja do ich kraju, nie biora sie za uczciwa robote, kradna, dokonuja gwaltow, rozbojow i panosza sie jakby to byl ich kraj. Mimo iz w Polsce jest coraz wiecej obcokrajowcow, to jednak nie ma porownania z innymi krajami Zachodu. Polska po prostu nie jest tak bardzo atrakcyjna dla nich(co jest zrozumiale) albo jest tylko brama do krajow zachodnich.

Gość do hipokrytki
Rumuni tak jak i Polacy sa ludzie i ludzie Ale TYLKO w naszej Polsce rumum=cygan/rom.LUDZIE RUMUNI TO NIE CYGANIE I NIE SA CZARNI Znam rumumow ktorzy wygladaja jak polacy A znam polakow ktorzy wygladaja jak cyganie

Gość do hipokrytki
Widzisz jaka wiedza w polce?Leja widze ze wiesz jakie obywatelsto mieli ci ludzie mysle ze im dokumenty sprawdzalasz:O

Gość do hipokrytki
Lejla*

do hipokrytki - dokładnie o to samo mi chodzi. najłatwiej jest oceniać. hygyu - masz rację w Stanach nie byłam,ale przez długi czas we Włoszech miałam kontakt z obcokrajowcami i jakiś pogląd na to wszystko mam. Co do jechania na zasiłkach to czy tylko murzyni tak robią? Polacy równie skutecznie migają się od roboty. Tutaj gdzie mieszkam MOPS pęka w szwach bo pieniążków domagają się ludzie młodzi,zdrowi i zdolni do pracy ale jakże leniwi lub tez pracujący na czarno o czym każdy wie ale nie potrafi wyciągnąć konsekwencji.

Hipokrytko, przesadzasz z tą poprawnościa. Na szczęście nie mieszkam w USA, więc mogę tu nazywać rzeczy po imieniu, człowiek o czarnej skórze jest czarny, ew jest murzynem. Na sczeście za mało ich tutaj by wleźli nam na łeb i kazali o sobie mówić Afro-Polacy. Nosz kurde.

Gość a co do zydów
to poczytajcie to: http://www.tur-info.pl/p/ak_id,21009,,izrael,ochroniarze,izraelscy_ochroniarze,krakow,kazimierz,mike_urbaniak,atak.html Ostatnie przypadki, gdy Polak musiał schodzic na jezdnię z chodnika przed "nadludźmi" miały miejsce podczas II wojny światowej. I co, teraz gdy jesteśmy w Unii to znowu sutuacja się powtarza ?