Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasbak

kołdra na zimę

Polecane posty

Hej,może był już taki topik,ale nie mam czasu szukać:) Doradźcie jaka kołdra jest najlepsza na zimowe noce.Tzn,chodzi mi o to ,żeby była w miarę ciepła i nie skłębiała się w jednym miejscu tak jak zrobiło mi się z puchową.Czy z wełny owczej jest ok?

Nie wiem jak jest z kołdrą z wełny owczej, ale na zimę moim zdaniem najlepsza jest właśnie puchowa :-) Jak się skłębi w jednym miejscu to można to zawsze doprowadzić z powrotem do w miarę normalnego stanu :-) A na pewno jest najcieplejsza :-)

ja mam puchowa,i jestem zadowolona. Robilam ja kiedys z babcia:) Jesli pierzyna sie sklebia,to znaczy,ze albo pierza byly zle oskubane,albo pierzyna zlapala wilgoci,pierze sa ciezkie,i dlatego tak sie robi.

Ewentualnie mozna jeszcze uszyc specjalna wsype na pierzyne zlozona z kwadratow,do kazdego kwadratu wsypuje sie pierza,i wyglada to tak,jakby koldra byla pikowana. Nie powinna sie wtedy pierzyna klebic.

ja mam silikonową, jest chłodna w lecie i ciepła w ziemie (z tym, że w lecie śpie prawie na golasa a w zimie w bawełnianej pizamce)

no ja na puchową się juz nie dam namówić.Moja była dość droga,jest "popszeszywana" w kwadraty,a puch skłębił się po bokach całej kołdry,tak więc jej środek to sam materiał😡 no i tak pomyślałam o tej z wełny owczej,bo te wszystkie sztuczne chyba najcieplejsze nie są,też taką posiadam z Kronberga i najlepsza nie jest. Ma ktoś doświadczenie z owczą wełną?

moze sprobuj jeszcze ja uratowac,oddaj do pralni pierza,tam ja wypiora i dobrze wysusza. O owczej welnie slyszalam duzo dobrego,ale to bardzo drogie jest,ale z drugiej strony koldra na lata.

mieszkam w małej miejscowosci,takiej pralni pierza u nas nie ma:( a moze ktos jeszcze ma wełnę owczą i się wypowie??

Ja parę lat temu kupiłam kołdrę na allegro z wypełnieniem wełnianym.Na początku była pulchniutka, milusia, cieplutka. W tej chwili zrobiła się dość cienka, za zimna na zimę, gdy w mieszkaniu jest dość chłodno.Po prosu, jakby się sfilcowała.Rozglądam się więc za jakąś cieplejszą. Inna moja kołdra, z merynosów, jest ciepła, ale cały zestaw jest nieporęczny, duży, nie mam gdzie tego upchnąć, schowki za małe, chyba że nie chować tej pościeli.Z upraniem jej też kłopot, eh...Ale za to ciepła.

Gość gość
Sen to podstawa prawidłowego funkcjonowania w ciągu dnia. Jeżeli chcesz aby był jak najlepszy to polecam zajrzeć na stronę www.kolorowesny.net.pl gdzie jest naprawdę dużo możliwości wyboru pościeli naprawdę dobrej jakości.

Gość Malwinka36
Kołdy z wełny się nie zbijają, a przy okazji mają właściwości zdrowotne. Na zimę można wybrać wiele kołder zaczynając od zwykłych antyalergicznych przez puchowe aż do wspomnianych wełnianych. Według mnie ważniejszy jest producent, bo kołdra kołdrze nie równa. Ja kupuję u polskich firm takich jak Moker - http://moker.eu/, przynajmniej wiem, że to nie masówka jak co poniektóre...

Gość gość
Bardzo dobre są kołdry z puchem gęsim jak te na przykład z Dilani: https://dilani.pl/

Gość Magda z Oławy
A ja za nic nie zamieniłabym kołdry z naturalnej wełny. Jest bardzo ciepła zimą a latem reguluje temperaturę. Jednak kołdra to inwestycja na lata i naprawdę bardzo przyjemnie się śpi :) Jesteśmy z mężem "eko-freakami" i zawsze szukamy tego co najbliższe natury dlatego kupiliśmy naszą kołdrę na https://www.lysaowca.pl/ i jesteśmy baaardzo zadowoleni!

Gość gość
O tak! Widzę, że nie tylko ja odkryłam sklep www.lysaowca.pl :) Moja mama namówiła mnie na zakup kołdry z wełny nowozelandzkiej, na początku podeszłam do tego sceptycznie ale przekonałam się, kiedy moja córka zrobiła testy alergologiczne i okazało się że ma alergię. Teraz obie śpimy pod kołdrą z ekologicznej wełny - mi pomaga na bóle reumatyczne a córkę nic nie uczula i śpi spokojnie :) Szczerze polecam.