Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blondyna.d

Płacę z Allegro - jak to ustaic - juz szału dostaje - pomoze ktos?

Polecane posty

Jak w temacie - Mam konto na allegro i dobija mnie opcja Płace z allegro. Ogolnie to wszystko w tym systemie rozumie tylko male ALE.. dotad tylko kupowałam, i teraz ktos mi wpłacił kase uzywajac place z Allegro. i tu zonk w ustawieniach konto do wypłaty mam jakis dziwny numer konta, kompletnie mi nie znany. Jak chce zmieniuc na mój nr to wyskakuje mi "podaj kod z ostatniej wypłaty" - tylko jaki kod jak ja dotąd nie uzywałam Płacę z Allegro.???

Gość a moze tak
napisz do obslugi allegro?na pewno ci pomoga

hmmm dziwne. Ja ostatnio dopiero coś sprzedałam i dopiero wpisałam nr konta problemów nie było a skąd ten obcy nr konta? Może ktoś Ci się włamał i podał swój?

czy przy pierwszym ustawieniu Płacę z Allegro trzeba wysyłać listem do nich swoj numer konta? nikt nie aktywował tej opcji na Allegro? nikt nie sprzedaje na Allegro?

Ja miałam problem bo jak sprzedałam playstation to facet wpłacił mi kase poprzez płace allegro a ja nie miałam tych pieniedzy dlatego że nie miałam skonfigurowanego konta więc weszłam w zakładkę MOJE ZAKUPY potem w PLACE Z ALLEGRO ( po lewej stronie) potem KONFIGURACJA KONTA tam wyświetlił sie mój numer bankowy (jesli nie masz tam podanego to wpisz od nowa) dalej dane osobowe, potem ustawiłam wypłaty automatyczne,częstotliwość wypłat codziennie i na koniec ZATWIERDŹ i to wszystko, będzie działać od razu :)

no właśńie nie mam pojęcia skąd :( wchodze w moje konto/moja sprzedaz/konfiguracja konta i tam jest ten dziwny numer, zupełnie mni obcy jak daje rachunek bankowy /zmień ustawienia to jak przyjmie mój nowy nr to zaś wyskakuje podaj kod z ostatniej wypłaty jak ja przeciez jeszcze wypłat nie robiłam

ja była ciemna i nie wiedziałam, że ustawiłam "płacę z allego", więc zrobiłam tak jak maagdaa i ple z nr konta było puste, bo go wczesniej nie wpisywałam. Zrobiłam to i bez problemu dostałam pieniążki. Nie musiałam nic listem wysyłać dziwi mnie tylko skąd OBCY nr konta na Twoim profilu? Ktoś to musiał wpisać, ale kto zna hasło?

nikt nie zna hasła - numer jest zupełnie mi obcy ale ustawienia wypłat są na ządanie i kasa co mi gość wpłacił nadal "wisi na allegro"

no tak, ale jeśli Ty nie wprowadzałaś nr konta, to ktoś inny musiał to zrobić chyba, bo zawsze jest puste pole. Albo jakaś pomyłka. Nie pozostaje nic innego jak czekac na odp z allegro

juz myslałam ze zmienie na przekaz pocztowy i co? i dupa :( jak wybiore opcje przekaz pocztowy to tez chca ode mnie kod z poprzedniej wpłaty..

to jakas dziwna sprawa:O ja od razu miałam tam wpisany numer konta który poprzednio podałam w ustawieniach żeby przychodził mailam do osoby która ma mi zapłacić za daną rzecz. to jaki numer ty miałaś podany, nie w płacę z allegro tylko tam w swoich ustawieniach gdzie ludzie robili ci przelewy??? u mnie potem konfigurując konto płacę z allegro ten numer po prostu sam sie wyświetlił w tej rubryce....

Gość hmmm-pytalam meza starego wyge
z all i tez nie wie o co kaman

na przyszłosc zaznacz w opisie aukcji ZE NIE PRZYJMUJESZ OPŁAT PŁACE Z ALLEGRO

a kontaktowałas sie cokolwiek z kupującym?

juz odpowiadam - numer wpłat na konto kazdy kupujacy dostawał w wiadomości zwerotnej z Allegro i ten numer jakj i wiadomość pisałam ja, natomiast numer ktory nadal pojawia się w tych nowych ustawieniach jest zupełnie inny. - co do kupującego - ten zrobił wpłate, - kasa jest - "wisi" na allegro, ja wysłałam już książke, cała sprawa rozchodzi się tylko o 30zł, ale chciałam teraz wystawić kilka zabawek, 2 rowerki, jakąś gre - ot takie sprzątanie a tu taka niespodzianka :(

Gość dziewczyny może wiecie
ja nie miałam skonfigurowanego Płacę z Allegro, sprzedałam radio za 55 zł tydz temu, przyszedł mi mail od allegro że kupujący zapłacił i bank potwierdził wpłate. Tylko że ja nie podawałam do allegro mojego nr konta i jak ja te pieniadze mam odzyskać??? Listonosz przyniesie czy jak???

do czasu jak nie skonfigurujesz sobie konta na allegro - płacę z Allegro to Twoja kasa tak jak imoja bedzie "wisiec" na allegro...

Gość emi27l..
a powiedzcie mi mozna wogole wylaczyc ta opcje???? bo automatycznie ona sie pojawia na aukcji :O a nie wiem czemu nie ufam jej... ja tez jak ostatnio mi ktos wplacil musialam skonfigurowac, byl tam juz moj numer konta, zrobilam wyplate i jest ok jak nie masz konta albo wolisz to wlasnie mozesz ustawic ze chcesz pieniadze na adres domowy - listonosz ci przyniesie ale tym innym kontem i haslem jakas dziwna spawa...

cholernie dziwna sprawa :( i jeszcze ta odpowiedź z serwisu Allegro - do 5 dni ktoś się odezwie/odpisze :( a ja mam jeszcze kolejne aukce ktore się jutro kończa :( do opisów dodałam juz ze proszę o zwykły przelez a nie płace z allegro :( był czas ze sprzedawałam na Allegro, potem przestało mi się to opłacać - ciuszki zaosiłam do komisu, bez zdjęć, bez zabawy a teraz coś mnie podkusiło na Allegro :(

nie rozumiem o co tyle szumu, ze nie ufacie/ nie chcecie opcji place z allegro. Zrozumcie, ze jak ją macie to dla kupujacego jest bardziej bezpiecznie- kasa idzie przez allegro i w razie gdyby sprzedawca chcial oszukac to kupujacy moze odzyskac cala kase (lacznie z wysylka) od allegro z Programu Ochrony Kupujacych. Owszem 1 raz to i ja bylam wkurzona na ta opcje ale skonfigurowalam konto i jest oki, kase przelewam na zadanie i spoko :) Zycze powodzenia w rozwiazywaniu problemow z PzA :)

Gość ddeee
no ja sie boje moj brat nakupil sobie ciuchow od faceta co mial juz jakies negatywy (ma sklep internetowy wiec to normalne)i wplacil mu kase przez place z allegro a potem wycofal a ciuchy dostal wiec walki niezle moga isc .ciuchow nabral za 1200 zl zrobil tak bo mu wczesniej tez ktos wyciol podobny numer...

System sam w sobie mi się podoba gdyby tylko mi ktoś albo coś nie wciskał OBCEGO numeru konta! a Allegro śpi :( i nie mogę tego teraz sama zmienić! :(

ddeee jak wycofał? Nie ma opcji wycofania jest albo przyjęta(zakończona) albo odrzucona

Gość moze to podpucha-dobrze ze
zauwazylas ze to nie twoj nr konta-szczerze-ja nie wiem czy bym sie kapneła-a jakbym zatwierdzila to pewno buba by byla

Gość kup mu polspiochy

bo płaci się allegro a oni dalej robią przelew ! w opcji płacę przez allegro jest inny numer kont-sub konto czy coś-chyba. Ja nie lubię tej opcji,bo jak coś sprzedam i ktoś wybiera opcję "Placę prze Allegro" a kwota nie przekroczy 100zł to czekam i czekam,bo jeśli aukcja kończy się np.3 dnia miasiąca to czekam miesiąc na kase. Teraz się wycwaniłam i w aukcjach dodaję tekst "OPCJA PŁACĘ PRZEZ ALLEGRO NIE W CHODZI W GRĘ ZE WZGLĘDÓW OCZYWISTYCH JAKIM JEST DŁUGI OKRES OCZEKIWANIA NA PIENIĄDZE" :)

moze i jest to numer konta/subkonta allegro ale dlaczego jest on wpisany automatycznie w miejscu przelew na rachunek? i kolejna sprawa to to ze numer jest ten inny niz ten na ktory wpłacam zobowiązania wobec allegro np. za wystawienie przedmiotów. juz myslałam ze to moze numer allegro i ze teraz wystawiałam rzeczy i mam coś -2zł to moze oni automatycznie wcisneli swoj numer aby najpierw zgarnac kase za prowizje a dopiero reszte mi wypłacić ale jak pisałam numer tego konta jest inny niz ten na ktory dotad płaciłam za prowizje. normalnie za głupia jestem do tego :( Mąż się śmieje że mnie OBCY atakują :(

Gość ech blondyna blondyna
ten nr konta to nr konta do allegro. bo teraz kasa nie idzie kupujący-sprzedający tylko kupujący-allegro-sprzedający i np jak Ty kupujesz- to wpłatasz najpierw na konto allegro, a potem allegro przelewa sprzedającemu i odwrotnie kapujesz?