Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

campa

wyrwałam zeba !! a teraz ..

Polecane posty

wyrwałam wczoraj zeba dolna 5 . I od wczoraj jak zeszło znieczulenie ból jest nie do zniesienia rwie mie całe dziasło, boli ucho. Nie działaja na mnie juz zadne tabletki wzielam 5 szt ibuprofenu. Pomocy czy to tak ma byc?? Dodam ze korzen byl bardzo duzy i nameczyla sie babka zeby mi go wyrwac.

Gość odette
Zajrzyj do buzi. Jeżeli nie masz skrzepu, bo się wypłukał, to masz suchy zębodół i idź do dentysty, bo na to są specjalne tabletki, które się wkłada w dziurę po zębie.

Gość wystraszona bźdźiągwa
Dwa dni moze Cię boleć - no wiem, że to żadne pocieszenie, ale jak jutro Cię nie przestanie, to idź do dentystki, która Ci ten ząb wyrwała, niech coś zaradzi.

Gość odette
Tak podobnie ja strup i jak on jest, to nie widzisz dziury po zębie, tylko on tę dziurę zasłania. Jak go nie ma, to wszystkie bakterie z buzi włażą do rany i ją nadkażają i stąd ten ból. Czasem oprócz leku miejscowego dołącza się antybiotyk. Jak masz możliwość (jakieś pogotowie stomatologiczne), to idź jeszcze dzisiaj, bo w nocy może być nieciekawie.

z opisu wynika, że to może byc suchy zębodół, jeśli naprawdę Cie boli i nie dajesz rady a może mieszkasz w miescie gdzie jest pogotowie stomatologiczne to najlepiej sie tam wybierz bo po co masz sie tak męczyc.

hmm mam tam czerwna krew i cos białego miekkiego. niestety nie mieszkam w miescie do Katowic ma 20 km i male dziecko wiec nie dam rady nigdzie jechac.

Gość odette
A nie ma kto Cię zawieźć. Jakiś mąż, sąsiad, ojciec, teść, koleżanka. Do dziecka chyba znajdzie się ktoś na te 2 godzinki. Współczuję bólu. :(

Gość goła dupa
szczerze współczuję :o i stwierdzam, że jestem jakaś dziwna, bo tyle czytałam o tym bólu po rwaniu u każdego, a ja 3 zęby usunięte, krew przestała lecieć po godzinie, zero bólu, zrosło się migiem. nie to że się nie cieszę :P musisz się chyba przemęczyć :(

suchy zębodół lub zakażony zębodół....jak coś białego to może być ropa a to wskazuje na top drugie....ale to tylko rozważania teoretyczne , trzeba iść do dentysty

tabletki to NIPAS na suchy zębodól :) jutro lec czym predzej do lekarza bo bol nie bedzie przyjemny :(

Gość 324234325
Ja niedawno miałam tez problem z dziura po zębie, że bolała... Kupiłam wódkę, i płukałam to nią. I pomogło. Ale co to było - nie wiem. Bolał mnie łącznie az tydzień, ale każdego dnia mniej. Jak zaczęłam płukać wódką to od razu duzo lepiej.