Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aghd

laptop na umowe w Anglii a zerwanie kontraktu

Polecane posty

Gość aghd

Hej, mam pytanie. W lutym tego roku wzielam na umowe dwa laptopy, ale na swieta wracam do Polski juz na stale i nie wiem co moge z nimi zrobic. Jezeli zerwe umowe, ile mnie to bedzie mniej wiecej kosztowalo? Cala sume laptopow czy tylko nastepne miesiace ktore zostaly mi do splaty? Czy jezeli zabiore sprzet do Polski i przestane splacac moga mnie jakos dosiegnac i robic mi problmey? Prosze o pomoc!

na pewno wszystkie miesiące które zostały do spłaty + jakaś kara za zerwanie umowy i być może koszt laptopów o ile były w jakiejś promocji

Nie mozesz wiedziec,jak ulozy sie Twoje dalsze zycie. Moze byc tak,ze za jakis czas bedziesz chciala tu do Anglii wrocic. Zerwanie umowy narazi Cie na niezbyt mile konsekwencje w przyszlosci. Zszargasz sobie historie kredytowa tutaj- to na pewno i w razie powrotu,nie dostaniesz nic na abonament,a o jakimkolwiek kredycie mozesz zapomniec. Trudno powiedziec,czy czekaja Cie jakies konsekwencje w Polsce zw. z sciagnieciem tej zaleglosci przez jakas firme windykacyjna,ale z cala pewnoscia,w razie nie zalatwienia tej sprawy,bedziesz ciagle bala sie,ze pewnego dnia wpadnie ktos i kaze Ci splacac dlug+odsetki. Zakladajac konto w banku zapewne podalas swoj polski adres zamieszkania...prawda ? No i bedziesz sie bala,ze w razie ponownego przyjazdu,moga zatrzymac Cie na granicy. Warto zafajdac sobie zycie ?

zerwać umowę możesz ale musisz uregulować wszystkie zaległości ( co wymieniłam wyżej) gorzej jak po prostu wyjedziesz z Anglii i przestaniesz płacić abonament miesięczny czy raty, wtedy będziesz mieć nieciekawie jak napisała Karolinka

Gość dkgkdjgd
zadzwon do nich i zapytaj, tak bedzie najlepiej. jesli chcesz zaplacic a nie uciekac, to spytaj czy jest mozliwosc szybszego albo jednorazowego zaplacenia pozostalych rat

Gość sans2
Czy jezeli zabiore sprzet do Polski i przestane splacac moga mnie jakos dosiegnac i robic mi problmey? Kurwa, typowe polactwo!! Kupilas laptopy, to twoim zasranym obowiazkiem jest je splacic!:O:O

Gość zostujahi
dokladnie a ten wstyd spadnie na nas!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dkgkdjgd
chodzi o to ze potem wpisza cie na czarna liste dluznikow, jesli bedziesz chciala wrocic to anie nie otworzysz nigdzie konta w uk ani nie dostaniesz kredytu. kiedys i tak cie znajda, znam takiego ktorego po 3 latach znalezli

Gość dkgkdjgd
i nie wszyscy to typowe polactwo, sa tacy ktorzy probuja ci uswiadomic jakie beda tego konsekwencje jesli cie znajda nawet po kilku latach to badz swiadoma ze do splaty bedziesz miala duzo wiecej niz teraz

na cholere Ci dwa laptopy Prawo jest takie jak w PL tak wiec splacic nalezy gdyz pozniej mozesz miec wiecej problemow Istnieje mozliwosc ze Ci to umorza jak znikiesz z UK ale to tylko gdybanie.. BTW jakie to laptopy i ile zaplacilas za nie >>>??? moze odkupie

Gość tylko naiwniacy korzystaja
po pierwsze PRZECZYTAJ UMOWE po drugie PRZECZYTAJ UMOWE po trzecie .... itp itd nie napisalas ani o firmie, ani o warunkach umowy, ani o tym na jak dlugo jest zawarta. generalnie z twojej wypowiedzi nie wynika nic poza tym ze probujesz przycwaniakowac i zastanawiasz sie czy cie zlapia. jasne ze tak. mojego madrego szwagra bank znalazl w kraju, mimo ze mial tylko 500 funtow dlugu :P