Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takajednaxDD

Tatuażna nadgarsku a praca

Polecane posty

Witam. Niedługo zamierzam zrobić sobie tatuaż od którym marze od 14 roku życia.Miał być to zwykły klucz wiolinowy - łatwy do zakrycia zegarkiem czy też bransoletkami ,ale przez te lata w mojej głowie powstały kolejne pomysły. Wymyśliłam też pięciolinię i kwiaty które je oplatają. Właściwie łodygi a kwiat na końcu nad kluczem. I tu pojawia się problem- to widoczny tatuaż a ja mam przed sobą studia i pracę. Nie wiem do końca jeszcze kim będe ale albo farmaceutką albo weterynarzem lub laborantką ,ale wiem że trudno jest wtedy zdobyć jakąkolwiek pracę. Polska jest niestety zacofana. I mam pytanie dziewczyny. Czy jeśli macie tatuaże(lub ktoś znajomy) to trudno im było znaleźć pracę? Pracodawcy zwracają na to dużą uwagę?

Gość Kafe Prześmiewca
Najlepiej wytatuuj sobie waginę na czole i potem rozpaczaj, jak ta polska zacofana bo nikt ciebie nie chce do pracy zatrudnić :classic_cool:

Gość Glonozjadaczka
Jeżeli chcesz pracować w jakiejś państwówce to przygotuj się na problemy dotyczące zakrycia tatuażu. Ja mam spory tatuaż na nadgarsku i gdy pracowałam w urzędzie obowiązkowo musiałam nosić długi rękaw plus kilka dużych bransoletek.

Gość a ja mam inne zdanie i nie
No cóż, zależy, na jakich ludzi trafisz. Zależy też od Twoich umiejętności, czy będziesz miała tak wypasione CV, że mimo Twojego wyglądu będą chcieli Cię zatrudnić. Ja mam tatuaże, mnóstwo kolczyków, fioletowe włosy i zawsze wygrywam rozmowy kwalifikacyjne, mimo iż w moim zawodzie "normalny" wygląd to podstawa :) Tak że nigdy nic nie wiadomo, ale na wszelki wypadek zaplanuj ten tatuaż tak, byś mogła go zakryć bluzką. Może nie na samym nadgarstku, a trochę wyżej?