Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość almond oil

od kiedy mozna podawac dzicku kubusia?

Polecane posty

Gość almond oil

i czym sie rozni kubus od innych sokow dla niemowlakow?

Gość pytająca mamusia
ja podawałam synkowi chyba jakoś około 11 miesiąca, albo koniec 10tego, nie pamiętam szczerze :) Ale popije tylko trochę, on woli raczej "rzadsze" picie. Za to kocha kisiel robiony na Kubusiu.

Gość pytająca mamusia
Ty dobry pomysł z tym rozcieńczeniem, sama wypróbuję :P

Gość KUBUSIE SĄ
dosładzane,bobofruty maja tylko naturalne cukry,dziac sie nic nie bedzie ale dziecku zespujesz zeby

Gość kolumna dorycka
bobofruty maja naturalne cukry...o naiwnosci...litosci kobieto bobofrut jest tak samo slodzony jak inne soki....wsadu owocowego ma 70 procent..a reszta to cukier.....

Gość kolumna dorycka
dla przykladu sklad 2 z brzegu bobofrutow # Sok marchwiowo-jabłkowy, po 5. miesiącu (skład: sok jabłkowy (33,4%), jabłka (26,3%), marchew (24,8%), woda, cukier, witamina C), # Sok marchwiowo-morelowy z dynią, po 6. miesiącu (skład: woda, sok jabłkowy (25,2%), morele (22,5%), dynia (20%), cukier, witamina C)

Gość lepszy jest
Pysio, nie ma w składzie cukru ani żadnych słodzików, ktore jak np. aspartam są o wiele gorsze od samego cukru.

Gość nunino
moj ma rok a ja nadal soki z bobovity daje nie myslala,ze juz mozna

A co na moja głupota, do tych parszywych soków, których nawet ja nie mogę pić? Nie widzę związku.

Gość xxxxxxyyy
W mysl zalecen poradnikowych pediatrow nie powinno sie podawac tego typu "doroslych " sokow az do jakiegos 3 roku zycia. W praktyce moje dziecko pilo jak mialo jakies 9-10 mies. i nic jej nie bylo, choc musze zaznaczyc, ze bylo to tylko sporadycznie w awaryjnych sytuacjach na codzienn najlepiej dziecko przyzwyczaic zeby pilo wode lub mleko, jesli je owoce i warzywa nie ma potrzeby podawac sokow - psuja zeby, obciazaja nerki, zle wplywaja na apetyt.

Gość gość
rety, szybko podajecie maluchom te soki. moja maluda ma 17 miesięcy i zastanawiam się czy jej nie zaszkodzę kubusiem.

Gość gość
Ja zaczelam dawać po roku.tetaz ma niecale 2 i kupuje duży np garden i taki pije

Gość gość
Fajny syf podajecie dzieciom. Powodzenia.

Gość gość
Moja córka ma prawie 8 miesięcy i podaję tylko te dla niemowląt. Rozcieńczam je czasami z wodą bo za dużo by piła i mi po kieszeni za bardzo by dało :P Co do kubusia... hmm na razie nawet nie pomyślałam żeby jej dawać. Przed rokiem raczej nie dostanie a później na pewno nie będzie go piła regularnie tylko raz na jakiś czas. Prędzej kupię jakieś soki 100% i będę jej dawać.

Gość gość
Kubusie dawałam po 2 ur. dopiero, ale lek. mi zakazała (bo cukier na 2. miejscu!).

Gość sabahh
nie jestem za kubusiem ani innymi tego typu sokami. wole sama przygotowac dziecku napoj owocowy e swiezo przecisnietych owocow lub warzyw albo dac soki ekologiczne,, ewentualnie herbatki ziolowe i oczywiscie wode.

Gość gość
Nie faszerujcie dzieci tymi sztucznymi sokami z CHIN kubus niby produkowany w pl czyli woda kranowa+kocncentrat przywieziony z Chin i rozlane do butelek. Sam szajs tam jest juz lepiej kupić marchew na targu która tez wolna od substancji niepożądanych nie jest jednak ma mniej niz taka chińska "marchewka" wyhodowana w wacie?

Gość gość
skad masz takie info ze z Chin?

Gość gość
ja pierdziele a ciezko zrobic swoj sok z malin? takie eko jestescie,zupy z trawy robicie,a jak soki to kubusie...za malo tego cukru w diecie maja te wasze dzieci. kaszki,herbatki,buleczki maslane....

Gość gość
Tak sie sklada ze mam w szafce bobofruty wieloowocowy i jablkowo marchewkowy i nie ma w nich cukru! W skladzie nie ma o tym slowa wiec nie wiem skad ktos wyzej ma informacje...

Gość przypadkowy gość 987
Wziąłem 4 różne soki bobofruity które akurat akurat miałem pod ręką i w żadnym nie było w składzie cukru. Bardzo się zdziwiłem że ktoś zaczął wymieniać smaki bobofrutów i praktycznie w każdym był cukier. Pomyślałem że wystarczy kupować soki 100% a nie nektary i nie ma w nich cukru. Nie wiem czy kolumna dorycka wymieniała jakieś inne soki bo w tych co ja mam nie było dodawanego cukru w składzie.

Gość gość
Kobietki a soki jednodniowe? Albo samej zrobić sok? Szkoda w dzieciaczki ładować cukier czy jakieś konserwanty.

Gość Pytająca Przyszła Mamma
Kubuś zawiera ogromną ilość cukru i syropu glukozowo-fruktozowego, które wpływają na tycie dzieci. Jak to się mówi - rodzice są świetnymi odbiorcami wszelkich reklam i gadżetów dziecięcych - kupią byle g*wno, żeby tylko uszczęśliwić dziecko i siebie... A soki typu kubuś właśnie są takim nędznym produktem... Nie daj się nabrać! Dasz przesłodzonego kubusia czy innego cukierka - dziecko z trudnością da sobie wcisnąć zdrowe jedzonko... Ale jeśli chcesz eksperymentować na zdrowiu własnego dziecka - życzę powodzenia :)

Gość gość
Jezusie same ekspertki na tym forum k/u/r/w/a po zawodówkach brak słów po to są tabele i normy żeby sobie przeczytać autorko otóż soczki takie jak kubuś spokojnie od 6 miesiąca po kolei i po trochu żeby dzieciak nie miał alergii

Gość Alenka55
A nie lepiej zamiast kubusia, w którym pełno sztuczności podawać dziecku jakieś zdrowe musy owocowe? Moja córka dostawała do jedzenia Musy 100% Organic od Humany. Same możecie sprawdzić sobie ich skłąd i sądzę, że na pewno wam się spodoba. Jeśli chcecie podawać swoim dzieciom zdrowe jedzenie, to na pewno będzie dobry wybór!

Gość gość
Alenka55 dziś A nie lepiej WYPEIRDALAĆ z tym żałosnym spamem? :O

Gość gość
Ja pierdziu widze same ekspertki. Otusz uswiadamiam panie ze wszystko co teraz jemy to sama chemia. I nawet mleko modyfikowane to sama chemia i slodkie jak cholera. Moj synek ma 5 i pol miesiecy i pije kubusia w nocy zamiast mleka. Dlaczego ? Bo znudzilo mu sie mleko i od 5 miesiaca malec je nornalne zbledowane posilki. Powiecie kupowac mu sloiczki i te p*****ly dla dzieci no wszystko bylo by dobrze ale one dosc drogie sa, tym bardziej ze trzeba kupowac X2 gdy ma sie blizniki. Powiecie robic samemu, a ja odpowiem kurna kiedy, za przeproszeniem wysrac nie ma sie czasu, dla siebie chodzby kawe zrobic, juz nie mowie ile wysilku kosztuje zrobienie SZYBKiEgO obiadu zeby dzieciaki nie ryczaly. Powiecie zrobic jak spia. Ja powiem fajnie sie mowi jak czlowiek wykonczony ale to jest najmniejszy problem bo wiekszym jest to ze one spia po 15 minut. Takze pozdrawiam wszystkie ekspertki i jak zawsze punkt widzeina zalezy od punktu patrzenia a prawda jest taka ze chemia jest wszedzie i nie uchronicie dziedci od niej wczesniej czy pozniej.pozdrawiam

Gość gość
Najlepiej to nigdy. Mówię całkiem serio. Woda jest dla dziecka najlepsza

Gość gość
Woda to jest dla bydła a nie dla ludzi burasie wsioku jeden.