Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ughgkjgkrf

dni niepłodne

Polecane posty

Gość ughgkjgkrf

jeśli miałam okres 18 to dni niepłodne są dwa tygodnie od pierwszego dnia miesiączki tak ?

Gość dwa tygodnie od pierwszego dni
o ile cykle masz 28 dniowe to masz ale owulacje

Gość moja drogaaaaaaaaaaa
zapamiętaj: 11 dni przed spodziewaną miesiączką jest drugim okresem niepłodności i jest wielkością stałą, tyle bowiem czasu wymaga złuszczanie się śluzówki macicy w której nie zagnieździła się ciąża, by wydalić ją na zewnątrz. Pierwszy okres niepłodności, czyli tuż po miesiączce , już sama możesz obliczyć odejmując ilość dni krwawienia. Notabene, im dłuższy cykl, tym więcej dni niepłodnych w 1-szym okresie niepłodności, czyli tuż po miesiączce. Szczegóły znajdziesz w necie pod hasłem: vademecum zdrowia- jak żyć żeby żyć.

Gość moja drogaaaaaaaaaaa
dodając po 3 dni w każdą stronę od owulacji dla bezpieczeństwa, przy krótkim cyklu praktycznie niweluje to 1-szy okres niepłodności. Plemniki żyją w drogach rodnych do 49h, zmiana klimatu bądź choroba może też przesunąć owulację, po to dolicza się po 3 dni w każdą stronę od środka owulacji. Pewniejsza jest metoda obserwacji gęstości śluzu pochwowego i tak: gęsty sygnalizuje dni niepłodne utrudniając ruch plemnikom, rzadki płodne ułatwiając podróż plemnikom.