Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsdgg

26.12 lub SYLWESTER

Polecane posty

Gość fsdgg

Co myslicie o slubie w drugi dzien swiat 26.12 lub 31.12 w sylwestra? W przyszlym roku akurat sobota wypada 31... Myslicie ze koszty wesela w te dni beda wieksze niz w inne?

Gość parvoviroza
Mnie sie te daty podobaja, obydwie. 26 z tego względu, ze drugiego dnia świat idzie już jebla dostac z nudów i tego siedzenia, a 31 - bo bedzie tylko jedna impreza do opłacenia, a nie wesele, a potem parę dni póxniej sylwester

Gość dadf
Wlasnie zastaNAWIAM sie czy mojemu narzeczonemu na rzucic tych dat do przemyslenia hehe :) On chcial w zimie a ja w lecie ale w sumie przemyslalam to troche i tak myslalam nad tymi dwoma dniami :)a

Gość impresja_12
W pierwszy dzień świąt to i owszem ale w drugi? nie poszłabym na takie wesele bo koniec roku..każdy kto pracuje musi go zamknąć..mało kto bierze urlop w tym czasie a na takie wesele trzeba mieć wolne na drugi dzień. Koniec roku w wielu instytucjach to okres intensywnej pracy ..weź to pod uwagę. Sylwester..bardzo chętnie.

Gość wiec o co kamaann
"mało kto bierze urlop w tym czasie a na takie wesele trzeba mieć wolne na drugi dzień" Mało kto nie ma wolnego w niedzielę

Chcesz mieć rocznicę ślubu w sylwestra bądź w 2 dzień świąt?? Zastanów się nad tym. Ja osobiście nie chciałabym łączyć imprez. Moja siostra ma urodziny i imieniny w tym samym dniu i bardzo żałuje. Co dopiero ślub. Pamiętaj, że dużo osób będzie kojarzyć ten dzień przede wszystkim ze Sylwestrem czy Bożym Narodzeniem a nie z Twoim ślubem. Zawsze to wybór czy iść na Sylwestra czy świętować z Tobą np. 10 rocznicę ślubu. Poza tym jak będziesz chciał iść na jakiegoś Sylewstra to już nie będziesz sobie mogła poświętować rocznicy w gronie znajomych. Ja osobiście uważam, że ślub to data WYJĄTKOWA i wyjątkowy dzień, którego za nic w świecie nie chciałbym łączyć z jakimś innym dniem. A co do zamego ślubu. Pamiętaj jeszcze o jednym, ludzie na święta wydają mnustwo pieniędzy i nie sądzę żeby im się jeszcze uśmiechało kupować kieckę na wesele czy wydawać jeszcze pieniądze na prezenty ślubne. Ale to tylko moje zdanie. Pytałaś wiec odpowiedam

Chcesz mieć rocznicę ślubu w sylwestra bądź w 2 dzień świąt?? Zastanów się nad tym. Ja osobiście nie chciałabym łączyć imprez. Moja siostra ma urodziny i imieniny w tym samym dniu i bardzo żałuje. Co dopiero ślub. Pamiętaj, że dużo osób będzie kojarzyć ten dzień przede wszystkim ze Sylwestrem czy Bożym Narodzeniem a nie z Twoim ślubem. Zawsze to wybór czy iść na Sylwestra czy świętować z Tobą np. 10 rocznicę ślubu. Poza tym jak będziesz chciał iść na jakiegoś Sylewstra to już nie będziesz sobie mogła poświętować rocznicy w gronie znajomych. Ja osobiście uważam, że ślub to data WYJĄTKOWA i wyjątkowy dzień, którego za nic w świecie nie chciałbym łączyć z jakimś innym dniem. A co do zamego ślubu. Pamiętaj jeszcze o jednym, ludzie na święta wydają mnustwo pieniędzy i nie sądzę żeby im się jeszcze uśmiechało kupować kieckę na wesele czy wydawać pieniądze na prezenty. Ale to tylko moje zdanie. Pytałaś wiec odpowiedam

Dla mnie Sylwester i swieta tez nie sa najlepsza pora na wesela. Zrobilabym albo na poczatku grudnia albo w lutym badz styczniu. I z tymi wydatkami ally-20 ma 100% racje zwlaszcza dla kogos kto ma dzieci (bo przeciez prezenty pod choinke tez trzeba kupic).

Na początku grudnia to nie za bardzo bo jest adwent i nie wiem czy jest to w ogóle możliwe i czy wszyscy będą się bawić. Zrób sobie wesele w karnawał. Nadal zima i fajny okres, ja bym z chęcią na taki ślub w karnawale poszła. W końcu to okres wszelkiego rodzaju imprez i zabawy PS. Sorki za podwójnego posta ale coś mi się kafe zacięła. Zgłosiłam do usunięcia.

Gość bzdury gadacie laski
większosć ludzi robi latem, w wakacje-a wtedy przepraszam ludzie nie mają zwiększonych wydatków? wyjeżdzają na wczasy,wysyłają dzieciaki na kolonie, obozy i nie sądzę by byli mniej spłukani niż w grudniu. to raz. a dwa o ślubie wie się kilka miechów wcześniej więc można sie nastawić na wydatek typu kiecka czy koperta i do niego przygotować. kiedy by ślub nie był to są wydatki, ale wie się wcześniej i można to jakoś rozplanować a co do pytania Autorki to uważam, że ślub w tych dniach to świetna sprawa :) wreszcie jakaś odmiana a nie wszyscy czerwiec, lipiec, sierpień-aż do nie powiem czego:O

Gość 11211
ally-20 --> chyba rocznice ślubu się spędza z mężem a nie na rodzinnych imprezkach? poza tym mało kto pamięta o rocznicach ślubu swoich bliskich... uwierz mi, że data Twojego wesela nie jest najważniejsza dla reszty świata. a hasło o nieszczęśliwej siostrze, która ma w jeden dzień urodziny i imieniny mnie rozwaliło. ile ona ma lat? 10? do autorki topiku --> wesele w sylwestra wydaje mi się świetnym pomysłem, drugi dzień świat też może być (pod warunkiem że to sobota). jedyny minus takiej daty to zimno, no i może być plucha. ale jeśli chcecie ślub w zimie to wydaje mi się, że te dwie daty są jak najbardziej okej :)

Moja siostra ma urodziny i imieniny w tym samym dniu i bardzo żałuje. - matko kochana co za głupoty :O czego ma żałować, że tak się urodziła?? a czy ona sobie wybierała jako noworodek kiedy ma się urodzić? :O bzdury autorko piękne te daty co podałaś, znam osoby, które miały ślub i wesele w tych dniach i były bardzo zadowolone. Te dni mają coś w sobie i to trzeba przyznać.

ja mieszkam w małej miejscowości i tutaj krajobraz zimowy jest niczym z bajki. Osobiście wolałabym ślub w mróz i zaspy niż w ciapę deszczową i chłodne lato a niestety bywało i tak w tym roku :(

My pobieraliśmy się 30.12.09 i nie płaciliśmy więcej a przekładaliśmy ślub o ponad 8 miesięcy. Nawet orkiestra mimo tego, że na drugi dzień miała zaplanowaną jakąś dużą sylwestrową imprezę nie żądała od nas dodatkowych opłat.