Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy moge?

Moge dac dziecku(7miesiecy) kaszke manne

Polecane posty

Gość czy moge?

z np. potartym jablkiem.Nie chce mu dawac tych slodkich kaszek,znalazlam tylko 1 z bobovity bez cukru.

Poszukaj w necie, kiedy można wprowadzić gluten i będziesz wiedzieć. Zacznij od małej ilości, obserwuj jak dziecko zareagowało.

pewnie że można, mój syn jedł płatki jęczmienne od 3 miesiąca życia i jakoś nic mu nie było a też mają gluten

Gość czy moge?
gluten wprowadzilam juz dawno,dostawal zupki z kaszka,wcina chrupki i ciasteczka dla niemowlat z glutenem,ale nie wiem czy moge dac w wiekszej ilosci...

Gość czy moge?
to super,dzieki dziewczyny wolalam sie upewnic u mamus,ktore maja wieksze doswiadczenie :)

Kasza manna, to super sprawa, ja daję dziecku dwa razy na dzień, do deserków, są bardziej "treściwe" :)

moja ma juz 9 mies tez od niedawna daje jej kasze manne i nawet kupuje ta o smaku waniliowym :) a jak dodac do deserkow jak ja ugotowac i na czym mleku czy wodzie zeby byla gesta bo tez sie za bardzo nie znam :)

Gość djsfjasjfafa
ale na czym gotować tą kasze manna ? na normalnym mleku ? poradźcie, syn ma 8 miesiecy

Ja gotuję na wodzie - na oko, powiedzmy 3/4 szklanki wody i do tego 4 łyżeczki kaszy, gotuję wg przepisu, czyli ok 2 min, potem to odcedzam na drobnym sitku i daję do deserku. I już.

Gość pytająca mamusia
na krowim można ale tylko wtedy, jeśli wcześniej wprowadziłyście takie mleko do jadłospisu maluchów, no i nie takie z kartoników tylko świeże z butelki z niską data przydatności. Ktoś sie pytał o przepis 150 ml mleka wlać do garnuszka, wsypać 4 i pół łyżeczki manny, zagotować i gotowac jeszcze przez 2 minuty, wlać do miseczki i ochładzać w kąpieli wodnej, jak ostygnie to zgęstnieje bardziej. Jesli jeszcze nie wprowadziłyście krowiego to można na modyfikowanym Do tego starte jabłuszko, albo każdy inny zmiksowany owoc, albo szczypta cynamonu, jak dzecko jest starsze trochę to kosteczka gorzkiej czekolady, można robic masę wariacji z manną :)

Ugotuj na wodzie a później dodaj mleko modyfikowane, mleko krowie po 1 roku. Ale to oczywiście zależy od Ciebie, kiedyś dawali mleko krowie wcześniej i nasi dziadkowie i rodzice też żyją... Ja kupuję kaszki Hipp one są bez cukru, tylko ciężko je dostać, znalazłam tylko jeden sklep dziedzięcy gdzie mają te kaszki.

Ja mam dziecko w tym samym wieku i tez daję je kaszkę manna tylko na początku trzeba w małych ilościach .

Te kaszki, które ja mam wsypuje się do wrzątku, musicie spojrzeć, na przepis producenta, bo są różne i różnie się gotuje, ja kupiłam dla leniwych, gotuje się 1,5 min :)

"Ja kupuję kaszki Hipp one są bez cukru, tylko ciężko je dostać, znalazłam tylko jeden sklep dziedzięcy gdzie mają te kaszki." a takiej normalnej kaszki manny to nie mozna kupic? i tańsza, i lepsza bo bez dodatków smakowych, cukru itd...

Ja mam kaszę manną pszenną błyskawiczną, wyprodukowaną przez Polskie Młyny, dostępna w każdym spożywczym :)

Ja go tuje na krowim tylko , ze moj syn ma prawie 15m ale moja bratwoa dja polrocznemu dziecku 2x dziennie grysik na mleku krowim i nic mu nie jest. Ja gdybym miala drugie to ze zaczne od 6m podawac krowie . Z tym modyfikowanym to glupota jest.

Jagoda, kupiłam i nawet zaszalałam, bo na obcasie :) Przewygodne fioletowe botki.