Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xavierska sierska

Kupujecie w lumpach?

Polecane posty

Gość xavierska sierska

Jeśli tak to często? Ja ostatnio non stop czekam na nowy towar i zaczynam buszować :) Mam kilka ulubionych lumpów w mieście i idę na polowanie :) Dziś np wróciłam z 3 bluzkami i kamizelką i zapłaciłam niecałe 22zł. I są to porządne bluzki. Ponadto kupiłam też szlafrok, piżamę i kilka innych rzeczy wcześniej. Idę niedługo na studia i tak się obkupuje. Oczywiście mam też sporo nowych rzeczy, nic nie zastąpi nowych, fajnych ciuchów ale te z lumpa po wypraniu tez są świetne :) I bardzo to lubię, ciesze się jak coś upoluję, mam dużo rzeczy firmowych. A wy lubicie lumpy i często kupujecie? Ja tam kupuje wszystko oprócz bielizny. I to nie jest tak że jestem biedna. Dużo porządnych i bogatych ludzi tam chodzi.

Gość xavierska sierska
czemu? uważasz że to obciach?

Gość sama prawda i tylko prawda
pewnie że tak. ale nie mam ciśnienia na zakupy w szmatexach więc szukam i kupuję tylko nowe rzeczy z metką producenta. mam w moim mieście pare takich grzebalni gdzie co dostawa są naprawde fajne ciuchy :)

Gość xavierska sierska
u mnie też, mam dużo rzeczy z takich firm jak H&M, Mexx, Reserved i wiele innych marek.

Nigdy! Jak można chodzić w ciuchach po kimś? A jak ten ktoś miał jakąś chorobę skóry? Obrzydlistwo :-O Na szczęście stać mnie na nowe rzeczy

Ja nie kupuję, bo u mnie nigdy nic tam nie ma :D Po za tym, trochę bym się brzydziła, nosić po kimś, wiadomo, że to się upierze, ale to nie to samo co nowe ciuchy :P

Gość xavierska sierska
wyobraź sobie że mnie też stać. ale wolę mieć też rzeczy, które wiem że nikt inny nie będzie miał, a teraz jest mnóstwo tych pseudo sklepików jak new yorker czy house albo inne :O poza tym ja piorę te ubrania zanim założę choroby skóry? ty chyba nie wiesz jak można się tym zarazić ;/

Gość xavierska sierska
byś zobaczyła tłumy u mnie w mieście do lumpa to byś powiedziała że jak w PRL-u. Stoją i biedniejsi i wycyckane niunie ze złotymi zegarkami i szpilami ze skóry, a także mężczyźni z roleksami

zależy jaki lump, byłem raz w Zweite Hand, i stwierdziłem, że za biedny jestem na tego lumpa.....

Gość xavierska sierska
ok, też kiedyś tak myślałam ale przekonałam się że jest inaczej w zeszłym roku np kupiłam sobie mnóstwo bluzek na lato, na krótki rękaw, po prostu takie zwykłe jak do dżinsów t-shirty z napisami , z czymś tam w firmowym sklepie jedna bluzka kosztowałaby 20zł po przecenie a ja wtedy zapłaciłam 30zł za kilogram tych bluzek.

a ja chodze, bo lubie ;p poza tym uwazam ze naprawde warto buszowac i kupowac na lumpach. Mozna sie niezle obkupic za smiesznie male pieniadze, a kumplele pozniej pytala tylko skad mam takie wypasione i nietuzinkowe ciuszki :)

Gość rowniez owszem
kupuje, raz na jakis czas. bluzki, czasem mozna upolowac cos naprawde fajnego, niedrogiego, nie ma obawy ze ktos kupi taka sama:) bardzo czesto to te lumpowe ciuchy sa zachwalane:) oczywiscie i wielkie gwiazdy obkupuja sie w lumpeksach, ale nadal spora czesc naszego spoleczenstwa uwaza to za jakies niewiadomo co i nigdy przenigdy nie kupi nic w lumpie twierdzac- stac mnie na markowe. ale to naprawde nie o to w tym chodzi, kto kupuje ten wie:) chlopak wie ze czasem cos kupie ale sam nigdy nie ubralby nic z lumpa. smiac mi sie chce kiedy mowi zebym zalozyla ta wystrzalowa kiece- nie wie tylko ze wlasnie stamtad ja mam;) dziekuje, do widzenia:)

Gość xavierska sierska
poza tym często kupuje sobie rzeczy co by chodzić w nich po domu. niektóre lumpy rzeczywiście są drogie a ciuchy z pozoru zwykłe 50zł nawet kosztują

Gość Ups..........
Tak, właśnie dzisiaj kupiłam super kurtkę na jesień i jest prawie nowa i kosztowała mnie tylko 22zł.

dobra znajoma prowadzi taki biznes, duży przestronny, wszystko pouwieszane, ładnie, lubię tam kupować, a potem pralka ma zajęcie.....

Gość rowniez owszem
"stoją i biedniejsi i wycyckane niunie ze złotymi zegarkami i szpilami ze skóry, a także mężczyźni z roleksami" doookladnie tak. i chocby niewiem jakie zdanie dziewczyny mialy na TEN temat kiedys w szkole, to smiechowo jest jak sie ktoras TAM spotka:)

ja uwielbiam kupowac na lumpach, najwieksza radosc jest wtedy, kiedy uda mi sie znalesc cos naprawde fajnego za smiesznie mala cene. A mialam tez i taie sytuacje.

Gość xavierska sierska
dokładnie, masz 100% racji. jak założę coś z lumpa to znajomi też chwalą, mówią że świetne że też chcą taką sukienkę czy kamizelkę itp. jak chodzę to widzę, że niektórzy kupują byle co, tylko żeby mieć a ja szukam i szukam. czasem wychodzę bez niczego a czasem z czymś ekstra :)

nie wiem, tak pisała nad wejściem, a ciuchy takie , że mózg staje. Pani co tam sprzedawała , powiedziała, że bogate , rozkpryszone baby kupują , raz założą i do Zwiete Hand (druga ręka)

Dwie torebki mulberry były nówki z certyfikatem w środku :) zobaczcie jakie ceny ma mulberry i jaka to jest półka.Moim zadniem mają cudowne torebki które klasą nie umywają się do lv

Gość rowniez owszem
moj lump ma bluzki w cenach 10-20zł, przecietnie. tam upolowalam zare, bereshke, ale najwiecej jest atmosphera i dunnes stores:)

Gość a idziesz jako
i ja tez tam kupuje..nie ma sie czego wstydzic..mozna tam znalesc prawdziwe perelki wsrod ubran

sugar_kane a nie pomyślałaś o tym, że kupując nowe ubrania prawdopodobnie przed Tobą je ktoś przymierzał? Skąd masz pewność, że ta osoba nie miała choroby skórnej? A zresztą kupując ubrania w 'normalnym' sklepie pierzesz je po przyniesieniu do domu? Wątpię...

Gość xavierska sierska
ja już wyszłam ze szkoły i w te wakacje mnóstwo koleżanek tam spotkałam i tych dobrych i tych złych i każda równo buszowała aż furczało. nie mam się czego wstydzić, nie chodzę jak obdartus. wybieram się tam po to aby mieć coś unikalnego jakoś za granicą ludzie się przekonali że lumpki to fajna sprawa, a tu jest obciach.

ja tam się gówno znam na modzie, ale mój syn ma fioła na tym punkcie. Kupyłem kilka koszul z napisem H2O, podobno jakaś firma, a dla to był bzdet....