Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia małej fasolinki razy 2

cała rodzina nie daje mi żyć przez imie dla dzieci.

Polecane posty

Gość mamusia małej fasolinki razy 2

Za 3 miesiace przyjda na swiat moje kochane dzieci a cała rodzina ciagle zawraca mi glowe z imionami dla córeczki i synka bo bedzie parka :). moja mam narzuca mi jas i zosie, tesciowa karol i karolina, tesc ze wojciech i jagoda, moja babcia ze antos i marysie a ja malo nie dostane szału bo juz wybralam imiona dla moich dzieci ale mowia ze jestem nie powazna, maz zostawil mi wybor ze to ja zdecyduje a ja wybrałam arianna i kryspin. czy to takie zle imiona? jak dac im dosadnie do zrozumienia ze nie wybiore imion ktore mi narzucaja bo to moje dzieci.

dosadnie dasz do zrozumienia rejestrując imiona w urzędzie

Gość nie reaguj,zmieniaj temat
swoja droga,co za rodzina:-o wtykają nos w nie swoje sprawy:-o

Mi osobiście nie podobają się imiona, które wybrałaś- może dlatego, że wolę proste imiona typu Marta, Maciej itd., ale pamiętaj, że to Ty jesteś matką i Ty decydujesz, jeżeli Twój mąż akceptuje Twój wybór to wszystko jest okej. A komentarze teściów, mamy czy babci puszczaj mimo uszu :)

Gość też tak miałam.
Cała rodzina była oburzona imieniem, które wybrałam dla dziecka. Jednak postawiłam na swoim i nie żałuję. Uważam, że to piękne imię i świetnie pasuje do mojego dziecka. Rodzinka się przyzwyczaiła i teraz nie ma już żadnych problemów. To Twoje dzieci więc nazwiesz je jak chcesz. Ustal to tylko z mężem, a resztę rodziny jak to się brzydko mówi olej.

Gość Piękne i naturalne
sliczne imiona wybralas dla dzieci, oryginalne juz mdli mnie od zoś amelek oliwierkow fabiankow i tobiaszków

I tym się przejmujesz ;)? Misię Twoje imiona nie podobają,babci się nie podobają,sąsiadce też nie.... I to nie jest ważne :D Grunt by się podobały Tobie i Twojemu mężowi! Mów dobitnie że zdecydowaliście jak Wasze dzieci będą mialy na imię i nie interesują Ciebie ich pomysł.Niech się gniewają :D

Okropne imiona. Ale to moje zdanie, a dzieci są Twoje :) Nie daj sobie wejść na głowę. Jeśli podobają się Tobie i mężowi to nikomu nic do tego!

Gość baracuda
trzymaj się swojej decyzji, to przecież twoje dzieci , a mąż i tak dał ci wolną rękę :) jeszcze może być tak, że jak zobaczysz nowo narodzone dzieci, to możesz stwierdzić, że któreś nie pasuje do dziecka i wybierzesz inne, chociaż masz już wybrane :) czasami tak jest, że rodzice w ostatniej chwili zmieniają imię dziecku, ale na pewno nie rób tego z powodu babci, cioci czy teściowej

Gość akasdieruituigh
twoja stara i tesciowa za duzo klanu i m jak milosc ogladaja.tak panuje taka durna moda na ochydne imiona

Gość stuknieta na łeb
Glupio zrobiłaś, że powiedziałaś o swoich propozycjach. trzeba było mowić "dziekuje, rozważymy" i zrobic swoje. To, czy twoje imiona sa ładne, czy nie, to nie my mamy decydować. Jednemu sie spodoba , innemu nie, tak jak z każdym jednym imieniem. Mnie osobiscie Arianna podoba sie bardzo, choć jeszcze bardziej by mi sie podobało Ariana, przez jedno n, Kryspin mi się w ogóle nie podoba. Ale to nie ma znaczenia, to tobie i mężowi maja sie podobać imiona dzieci. niech rodzinka sobie gdacze, ty mów tak tak, a potem zarejestruj tak, jak sama chcesz

Gość a ja bym poprała teścia
podoba mi się jego pomysł :) a twoje propozycje mnie nie podobają się :( wiem że podobać się mają tobie i męzowi ale moje zdanie jest takie jakie jest ;) a potem jak dzieci dorosną będa tak mówić jak dzisiaj moja pacjentka,dyktuje mi swoje imię i nazwisko oraz swojej siostry .Ona Estera ....a siostra Kasja po czym dodaje "rodzice mieli wybujałą fantazję i dali nam takie "cudowne" imiona :D

Gość okropne imiona
Te podane przez rodzinę , a w szczególności te Twoje :O

Tez przez to przechodzilam. Moj maz sie w efekcie zdenerowowal i powiedzial wszytskim zeby zrobili sobie jeszcze po parce i wtedy beda mogli je nazwac jak sobie zycza :))) Zadzialalo. Od tamtej pory milcza.

Gość o w ch*j, ten 15miesięczniak
Arianna nie słyszałam, tylko Ariadna, ale mimo wszystko oryginalnie, niebanalnie w przeciwieństwie do Jasia czy Franka i nie fatalnie spolszczone jak np. Dżesika czy Kewin. Z Kryspinem byłam x lat temu na obozie sportowym, bardzo fajny i przystojny chłopak, wszystkie dziewczyny za nim latały,a był szczególnie rozpoznawalny właśnie przez swoje imię, które każdy już znał na tym obozie:) nie słuchaj rodziny, ważne, że Ty i mąż akceptujecie.

Gość mama Kuby nie Jakuba
wiesz jak bym słyszała swojego teścia Mój Synek ma na imie Kuba nie Jakub teść się upierał przy imieniu Ładysław i i tak zarejstrowałam dziecko jako Kuba i tyle dopiero jak nie zarejstrujesz małeńst to nie dadzą Ci spokoju

a moze Adrianna? nie nazywaj tylko wojtek i jagoda. moj maz ma na imie wojtek a jego byla jagoda :D

my nazwalismy synka Brian- i tez byly komentarze- eee, co za imie wybraliscie- a nam sie podoba i juz a Arianna ladnie :)