Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość student23232

nie mogę się odnaleźć w Polsce po przyjeździe z UK

Polecane posty

Gość student23232

ostatnie 5 lat spędziłem w Anglii ( studiowałem tam i pracowałem). Po skończeniu studiów przyjechałem do rodzinnego miasta ( tęsknota za rodziną). Za rok oczywiście wracam do UK. Myślałem, że przez te 5 lat coś się zmieniło w mentalności ludzi a tu się okazuje, że nic. W UK uśmiech to coś naturalnego, kiedy się tam uśmiechasz i jesteś wesoły to ludzie Cię lubią i nie widzą w tym nic dziwnego. W Polsce mam wrażenie, że jest inaczej. Znajomi patrzą się na mnie jakby z nieufnością i nie rozumieją dlaczego ciągle jestem wesoły i mają o to jakby do mnie pretensje. Na ulicach także ludzie są jacyś bardziej ponurzy. Idę do sklepu, urzędu, wszędzie to samo, zero uśmiechu. W Polsce także odnoszę wrażenie że ludziom przeszkadza jeżeli się odróżniasz. tzn inna religia, ubranie itp. W Anglii jest zupełnie inaczej. Nikt nie zwraca na ciebie uwagi. Owszem Anglia ma swoje wady ale w tym państwie jest coś co przyciąga. mieszkając tam czujesz tą wolność, możesz być kim chcesz, ubierać się jak chcesz, mieć dowolny światopogląd lub religię i ludzie nie zwracają na to uwagi. pomimo, że w Polsce też jest to wszystko zagwarantowane to tutaj si się czuję jakby społeczeństwo wymagało ode mnie abym zachowywał się tak jak wszyscy. Czy kiedyś się to zmieni??

Gość jioji
dlaczego dopiero za rok? wyjezdzaj i nie wracaj. Ale zaraz, pewnie pracy nie mogles znalezc i dlatego wrociles, a nie zadna tesknota za rodzina:D

Gość student23232
skończyłem tam medycynę, więc o pracę się nie boję. Ty chyba nigdy nie byłeś dłużej za granicą jak tak mówisz. Nie wiesz chyba co to jest tęsknota za rodziną.

Gość 645i39082
jioji - typowy polak Do autora - jesteśmy 100 lat za murzynami począwszy od gospodarki na mentalności skończywszy. Wyżej dupy nie podskoczysz, takie są prawa natury, ale jeśli jesteś zdrowym, inteligentnym, miłym, czuły, względnie nieodpychającym wizualnie facetem to napisz do mnie 3187840 (gg).;) Mam 23 lat

Gość angelic blood
naprawdę skończyłeś w UK medycynę? a chodziłeś do college'u czy wystarczyła im matura?