Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 566766877

CZY KTOS DOSWIADCZYL OOBE?

Polecane posty

Gość 566766877

J.W.

Gość 566766877
co sie wtedy czuje? bo wydaje mi sie ze czegos takiego doswiadczylam ale pewna nie jestem

Doświadczam niemalże każdej nocy. Kiedyś wywoływałam, teraz już przychodzi samoistnie. Co się czuje? Samo wychodzenie z ciała nie jest przyjemne, bo słyszysz dziwne dźwięki, czujesz szarpanie, możesz widzieć dziwne, niekoniecznie miłe rzeczy, czuć strach, lecz jak uda Ci się wyjść - czujesz wolność. Trudno to opisać. Widzisz inaczej, poruszasz się inaczej, masz bardziej wyostrzone zmysły. Nic strasznego. Pozytywne doświadczenia :)

Doświadczyłam kilka razy w życiu i jest to dziwny stan lekkości, wolności umysłu, ekstazy i nawet orgazm się przy tym chowa. Glany widzę że sztukę opanowałaś niemal do perfekcji? Czy na długo opuszczasz ciało? Oddalasz się poza mury domu?

napiszcie coś więcej, jak się do takiego stanu doprowadzacie? kiedyś czytałam na temat opuszczania własnego ciała, ale nie wiem czy o to samo chodzi

Gość prosimy o porady o OOBE
własnie od czego zacząc by doprowadzic do OOBE ,jestem nowicjuszką w oobe .Moze jakis poradnik ktoś by tu napisal.Temat wart uwagi

co prawda znalazłam w necie info, ale inaczej jest mieć relacje od osób które tego doświadczyły

Glany jeszcze mam pytanie czy miewasz świadome sny i zdarza Ci się nimi kierować? Czy robiłaś to z drugą osobą i spotkaliście się poza ciałem? Chętnie wymienie się doświadczeniami.

Chosia są ludzie, którzy próbują oobe całe życie i nigdy go nie doświadczą, a są tacy, którym przychodzi to z łatwością. Dużo zależy od stanu umysłu. Trzeba go uwolnić od wszystkiego innego najlepiej poprzez medytację. Choć u mnie długotrwały proces medytacji powoduje odmienny efekt. Ja pierwszy raz doświadczyłam tego podczas operacji. Nie była to śmierć kliniczna bo moje funkcję życiowe nie zanikły ale zaczęły spadać.

Żyję według zasad Każdy może się nauczyć OOBE, ponieważ każdy to robi nieświadomie. Wystarczy się nauczyć kontrolować ten moment.

Mam teraz wrażenie że piszemy o czymś zupełnie innym. Mi chodzi właśnie o świadome kontrolowane opuszczanie ciała, a tego nie każdy może doświadczyć. Rozmawiałam z ludźmi, którzy mimo wieloletnich prób nie osiągnęli tego etapu. Nie potrafili oczyścić umysłu i wyzbyć się lęku.

Ja oczywiście też piszę o świadomym opuszczaniu ciała. I tak jak mówię - każdy opuszcza ciało nieświadomie. Można nauczyć się robić to właśnie świadomie. Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. A przede wszystkim bardzo chcieć i olać wszystkie lęki. Nie ma się czego bać.

Gość czarne glany napisałam maila