Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marnujezyciex

mam przej###ne

Polecane posty

Gość marnujezyciex

wiem, ze to nikogo nie obchodzi.. nie obchodzi to nikogo w realu a co dopiero tutaj ale mimo wszytsko napisze o tym jak komus sie nie podoba nie musi czytac.. chce napisac o swoim koszmarze.. mam 25 lat.. a moje zycie to pasmo shitu wlasnie ..dlaczego? 1)mam shitową pracę ktorej nie cierpie i w ktorej dodatkowo pracuje na umowe o dzielo, nie ma mowy o umowie o prace , pracuje tak juz 3 rok i ani ubezpieczenia ani skladek enerytalnych nic.. a skonczylam studia i zaden inny potencjalny pracodawca sie jakos tym nie zachwyca.. wiec mam te swoja prace jedyna jaka udalo mi sie dostac na umowe o dzielo, za malo zarabiam zeby zalozyc wlasna dzialanosc gosp zeby miec chociaz ciaglasc pracy jakas czy cos. w mojej pracy nie mam stycznosci z ludzmi w sumie tylko czasem wiec jest mi cholernie samotnie, nie stac jednak nawet na wynajecie wlasnego mieszkania, mieszkam z rodziną z 3 os w 1 pokoju .. nie musze chyba mowic jakie to jest meczące..do pracy dojezdzam codzien godzinę, wstaję o 5 rano zeby zdazyc..moja praca trwa tylko 9 mies w roku a 4 mies to bezplatne wakacje..wlasnie w tym roku konczylam studia i prawdziwe wakacje mam od polowy serpnia. od tego czasu siedze w domu, czekam na pazdziernikw tkorym zaczne prace i nic doslownie nic nie robie.. to jest takie frustrujace.. jestem tak przygnebiona ze nie moge sluchac muzyki ani ogladac filmow bo slowa piosenek czy filmy zawsze opoiwadaja o czyim s zyciu albo rozterkach zyciowych ktorych ja nie mam bo moja jedyną rozterką jest to jak bardzo mi niewygodnie leząc na lozku i czekajac by wakacje minely albo gdy pracuje jak doczolgac sie do wieczora i choc na pare godzin zasnąc i nie myslec o swojej durnej calodziennej beznadziejnej pracy.. 2) nie mam znajomych itd bo wszytskich stracilam gdy zajelam sie czasochlonna pracą.. odkad moje zycie stalo sie tak nudne i monotonne wstyd mi ze nie mam o czym opoiwadac nikomu, wiec unikając przez dluzszy czas spotkan stracilam wszystkich.. poza tym glupio mi wchodzic teraz z butami w zycie ludzi ktoryz wmoim wieku maja juz rodziny dzieci i rowniez zajety dzien od rana do wieczora.. przy czym ja nie wnosze do niczyjegozycia juz chyba nic dobrego. 3) jest mi zimno, nie nawidze takiej pogody, takiego klimatu ja teraz, mam depresje jak nie ma slonca i to jeszcze bardziej sprawia ze nie chce mi sie zyc 4) czuje ze nie pasuje do tego swiata, drazni mnie chamstwo, prymitywizm, brutalizm, pustota i hałas. 5.) nie mam chceci by robic cokolwiek. nic. zadnej pasji, zadnego talentu. 6) mam na przemian kilkumiesieczne ataki anoreksji i bulimii 7) jestem wegetarianką bo kocham zwierzeta ale ciezko mi bez miesa 8) czuje ze gnije za zycia i zastanawiam sie jaki jest sens tego ze przyszlam na swiat.. 9) w zwiazku z bardzo niefajnymi doswiadczeniami z przeszlosci brzydze sie mezczyzn i nie moge zbudowac zadnego trwalego zwiazku 10) nie stac mnie na kosmetyki, ubieram sie tylkow lumpie, mam 3 pary znoszonych butow za 29 zł i nie stac mnie nawet na fryzjera 11) nie stac mnie na dentyste 12) wstyd mi za siebie 13) wizyty u psychiatry czy spychologa nic nie dają - lekarstwa na depresje nie sprawiaja ze czuje sie lepiej, na terapie mnie nie stac i nawet nie chce sie wybierac.. 14) nie wierze w zadna religie, nie moge sluchac tych bredni i pierdół i wciaz zastanawiam sie jak to mozliwe ze ludzie wierzą w to bagno. 15) kiedys chodzilam na basen dzis juz nawet nie mam sily, za zimno mi i nie prawia mi to radosci.. jak zresztą zaden sport. wiem ze pisze nieskladnie i niestylistycznie i zjadam litery ale prosze sie nie czepuiac nie mam sily stukac w ta glupia klawiature i poprawiac to 100 razy,, wazne ze sens przekazany.. po co to pisze.. moze ktos mi poradzi co zrobic zeby zycie nabralo sensu gdy to co daje sens innym ludziom jest poza moim zasięgiem..

Gość marnujezyciex
?

Gość nollde
szczerze? ciezko bedzie Ci wyjsc z tego gowna, tak ma duzo osób i nic tego nie zmieni

Gość nie chce mi się logować :)
jak możemy Ci pomóc?

Gość podstępna kuciapa
ja sie zakochalam i zrobilo sie mniej przeyebanie. A prace to bym zmienila i zaczela zrec mieso. W ogole jak masz problemy zywienione, to nie jest dziwne, ze masz nastroje depresyjne. Najpierw zajmij sie zarciem, bo to podstawa, inaczej nie ma jak funkcjonowac normalnie.

Gość chinota
ale ty po prostu siedzisz w tym wszystkim co cię dołuje - masz depresję, pytanie co zrobiłaś aby z niej wyjść - oprócz brania leków. Masz pracę która ci nie odpowiada - co zrobiłaś aby ją zmienić na ciekawszą, lub mieć umowę o pracę? Masz 4 miesiące wolnego - jak zagospodarowałaś czas? Przecież w tym czasie też możesz pracować, wyjechać itp Dajesz się wyzyskiwać w tej pracy, a w życiu prywatnym też coś nie bardzo. Może gdybyś się wyprowadziła od rodziny to poczułabyś się lepiej?

Gość funky punky flashy shoes
Lecz sie, dziewczyno! Ciagle myslisz o tym, jak to Ci zle, jaka Ty smutna, zla itp. Ktos musi wylac Ci na glowie wiadro zimnej wody, abys w koncu sie opamietala. Ja tez mialam niemale problemy, ale wzielam sie w garsc. Tobie radze to samo. Niektorzy są w o wiele gorszej sytuacji, nie mają co wlozyc do garnka, stracili w wypadku reke, noge czy kogos bliskiego i olbrzymie brawa tym, ktorzy z dumnie podniesiona glową patrzą w przod, nie poddawają się. Wiedza, ze jest zle, ale moglo byc gorzej. Zmien prace, idz do lekarza, znajdz se faceta i jakies hobby, odkryj w sobie talent, bo kazdy jest niesamowity, oryginalny, i jedyny w swoim rodzaju, wiec rusz dupe, i do roboty!!!

Gość marnujezyciex
dziekuje za rady ale gdyby bylo to takie proste o czym piszecie to dawno bym to zrobila.. nie moge nigdzie wyjechac do pracy itd bo mnie na to nie stac. a jechac z 2 zł w kieszeni to troche malo sensowne skoro nawet bilet kosztuje.. gdybym mogla znalezc inna prace tez bym juz to dawno zrobila. ciagle szukam nowej nigdzie mnie nie chcą.. gorzej maja ci co stracili reke itd? pewnie tak.. ale oni są normalnymi ludzmi, z normalną psychiką.. ja jestem juz do stracenia i wlasnie tak jak wam nie chce sie tego czytac ani nie chcialoby sie przebywac z takim mrukiem tak i ja nie moge ze soba wytrzymac. nic na to nie poradze skoro od zawsze tak mam.. leczenie nic nie daje.. zresztą nie wazne.. powinnam umrzec i oddac swoje organy chorym ludziom to wreszcie na cos bym sie przydala swiatu..

Gość to tak.....
1/ bo moja jedyną rozterką jest to jak bardzo mi niewygodnie leząc na lozku i czekajac by wakacje minely jak spojrzec bez kontekstu - boskie masz rozterki :D a roboty na 4 m-ce nie laska znalezc ? nad morzem potrzebuja ciagle juz mialam mowic jedz do angllii ale punkt 3/ jest mi zimno, nie nawidze takiej pogody, takiego klimatu ja teraz, mam depresje jak nie ma slonca i to jeszcze bardziej sprawia ze nie chce mi sie zyc mowi ze nie lubisz deszczu wiec kiepsko jedz do Hiszpanii- tam jest i pogoda i praca osrodek w miejscowosci Salou- kolo barcelony - moze najpierw poszuykaj w necie, mialabys prace sezonowa znam 2 koleis, pojechali w ciemno i maja prace i przestan sie uzalac

Gość marnujezyciex
nie uzalam sie tylko opisuje jak wyglada moje puste zycie.. cieszcie sie ze dla was wszytsko jest takie latwe. i proste. ja nie wyjade sama za granice bo zwyczajnie sie tego boje poza tym nie stac mnie. ja nic nie slyszalam o wyjazdach do hiszpanii za friko :/ poza tym zbieranie ogorkow czy pieczarek czy czego tam na pewno nie sprawi ze odnajde nagle sens zycia.. a o to wlasnie sie pytalam.. o to w czym Wy znajdujecie sens.. bo mi ciezko dostrzec go w moich pustyc dniach ktore sama sobie zgotowalam..

Gość jesień jest taka piękna
Myślę, że teraz ludzie potrzebują chociażby opiekunek dla dzieci, możes spróbować. Kasę tę przeznaczyłabyś na siebie, tzn na fryzjera, kosmetyki, dentystę, ciuszki (której kobiecie zakupy nie poprawią humoru? :D ) Napisz mi jaką szkołę skończyłaś.

Gość jesień jest taka piękna
tzn jaki kierunek.

Gość staralapmucera
:(

Gość iluma
mam tak samo...