Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doraaaa

anemia w ciąży

Polecane posty

Gość doraaaa

witam wszystkich serdecznie... jestem wlasnie w 26 tygodniu ciąży i okazało sie ze mam anemie ciążowo... Czy ktos moze mi powiedziec cos więcej na ten temat i czy moze zaszkodzic ona jakos dziecku ???? dzieki z gory wszystkim.. pozdrawiam...

Ja też miałam anemię od 7 miesiąca codziennie brałam jedną tabletkę żelaza (tak zalecił lekarz ) i wszystko było oki. To nie szkodzi dziecku.

anemmia jest związana albo z mniejsza ilością krwinek, albo z ich mneijsza zdolnością do transportowania tlenu (tak w skrócie). tak czy siak wiąże sie to z mniejszą ilością tlenu docierających do tkanek, w tym do dziecka. anemia w ciązy jest potencjalnie groźna. nalezy sie udac do lekarza. broń Boże nie nalezy sie leczyć na własną rękę.

Ja jestem aktualnie w 15 tc bliźniaczej i po jednej tabletce żelaza biorę od samego początku drugiego trymestru - krew mi poleciała. Staram sie tez jeść produkty zawierajace żelazo i takie, które ułatwiają jego wchłanianie. A na zaparcia polecam granulowane otręby ze śliwką :)

ja dostałam anemi któtko przed samym porodem,dostawałam w szpitalu zastrzyki

Gość powinnas przyjmowac zelazo
lub jesc produkty bogate w zelazo W tym okresie ciązy jest wazne , poniewaz tyle ile twoje dziecko dostanie zelaza teraz od ciebie , musi mu starczyc do 6-9 m-ca zycia