Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Heja-hej

Mdlosci jeszcze przed terminem okresu-nie za wczesnie?

Polecane posty

Gość Heja-hej

Hej!Staram sie o dziecko.Za 2 dni mam miec okres i od 2 dni czuje delikatne mdlosci(nie zwracam tylko mnie mdli)...od rana do grubego popoludnia...wszedzie pisza,ze mdlosci w ciazy zaczynaja sie w 6tym tygodniu.Wiec za wczesnie na ciazowe rewelacje?Mialyscie tak?Jest to mozliwe,ze zaczynaja sie jednak wczesniej?

mi mdlości zaczeły sie jakies 5 dni przed terminem @ i do tego mialam jeszcze zawroty glowy

Gość Heja-hej
Dzieki za odpowiedz,bo juz myslalam,ze sobie cos wmawiam!

Na tym etapie to mdłości mogą być urojone, nawet jeśli faktycznie jesteś w ciąży, więc sobie nie wkręcaj tylko poczekaj spokojnie na okres, który życzę Ci aby nie nadszedł :) U mnie przed terminem @ pojawiło się duuuzo wodnistego białego śluzu i wszyscy mówili, że blada jestem, że mam badania zrobić bo to może być anemia.

Na tym etapie mdłości mogą być i niekoniecznie urojone. Mdłości to z reguły odpowiedź organizmu na gwałtowny wzrost bety, u mnie na kilka dni przed miesiączką beta wynosiła 80 mIU i zarówno przed jak i po badaniu tego dnia (zanim znałam wynik) spawikowałam trawnik przed przychodnią... i tak ciągnęło się już codziennie, do końca 5go miesiąca.Nie ma reguły.

Tak, ale na tym etapie ciężko powiedzieć czy są urojone czy nie. Pomyśl o tych milionach dziewczyn, które je mają przed @ chcąc lub nie chcąc być w ciąży i nadmiernie o tym myśląc.

Napisałaś: "Na tym etapie to mdłości mogą być urojone, nawet jeśli faktycznie jesteś w ciąży" - i do tego fragmentu się odniosłam.Zgadzam się, że przed pozytywnym wynikiem nalezy założyć, że nie istnieje coś takiego jak objaw stricte ciążowy ale spójrz na pytanie autorki - na nie pyta, czy jest w ciąży, tylko czy to możliwe, że JESLI jest w ciąży, to że już ma nudności.Tak, to jest możliwe.

Gość pytająca mamusia
poczekaj jeszcze troche i zrób test, możliwe, że to tylko zwykła zgaga

Gość hajstra1
No różnie to bywa. Ja jestem w kolejnej ciąży i moze to sie wydać nieprawdopodobne -ale juz 5 dni po "działaniu" zaczełam odczuwać konkretne objawy- Metaliczny smak w ustach, ból piersi i wieczorne mdłosci .N-glko-jak myslisz to mogłobyc zagnieżdżenie zarodka? No i ciąża potwierdzona.^-6-ty tydzień. W pozostałych 2 ciążach objawy duuuuużo później. Nie wiem -czy może mieć to cos wspólnego z odmienną płcia?czy to bujdy?

Gość pytająca mamusia
hajstra1 myślę, że raczej nie bujdy, ale raczej przeczucie :)

Gość hajstra1
noo-przeczucie też miałam...ale te objawy BYŁY naprawdę konkretne. Równo tydzień "po" byłam taka cała "nabrzmiała' i czułam siejakbym była napompowana. Powiedziałam do męża że na bank jestem w ciąży